Што се суканиците?

• Креатор на темата Креатор на темата Efi
  • Време на започнување Време на започнување
хахахаххаха не сте точни жими се значи што се не има на ова тло. епа вака: DREADLOCK (заплеткан чвор). вошки не одат на суканици до сега не сум сретнал да фати некој вошки кој има суканици. бидејќи самата кожа на која има суканици испушта серуми кои се еден вид отров за вошките. а како што знам вошките одат на здрава кожа од која се хранат. ако имаш суканици немора да значи дека се нечисти. на пример јас ги мијам скоро секоја недела а некогаш на секој втора. НО суканиците можеш да ги миеш и секој ден ако сакаш. нема некоја филозофија во одржувањет. ставаш шампон го миеш темето плакнеш сушиш и толку. инаку самата суканица не се мие бидејѓи тоа е најчистиот дел кој не мириса. значи само темето се мие а со тоа и коренот на суканицата кој е купче од влакна. друга работа тоа со восоци, гелови, горење се ама баш ЧИСТА ГЛУПОСТ. посмешно нешто не сум слуснал. и друга работа многумина ги прскаат суканиците по спрејови парфеми и ги мачкаат со восок за да им мирисаат убаво. ок мирисаат убаво но само првите два саатио. а после мирисот прераснува во непријатна реа. значи: СЕ МИЈАТ СО БИЛО КАКОВ ШАМПОН, СЕ МИЕ САМО КОРЕНОТ И ТЕМЕТО, НЕ СЕ ПРСКААТ СО ПАРФЕМИ И НЕ СЕ МАЧКААТ СО ВОСОЦИ ЗА МИРИЗБА А МОЖЕ ДА СЕ СУШАТ СО ФЕН. инаку сите мислат дека ако се сушат со фен ке се растурат хахахахаххаха баш напротив ништо нема да им биде. епа незнам што друга да кажам. поздрав

инаку правам суканицибез восоци, гелови, горење и др. непотребни работи.
ЦЕНОВНИК:
-цела коса-3500ден
-средување на цела глава-1000ден
-средување на една суканица-300ден
-надоградба со ваша суканица-300ден
-надоградба со моја суканица-500ден
-изработка на една суканица-300ден.

Лично јас не би направила суканици, но убаво ми изгледа кога ќе видам на некого, особено ако се долги...мммм:pipi: Би направила можеби две суканици, цела коса не.

кога ќе сакаш да направиш би ти рекол слободно без срамење обрати се кај мене :):):) поздрав :):):)

Суканиците не ми изгледаат убаво, а и тешки се за одржување.

Имав неколку порано....со жици и мн тески за одзување ми беа...а убаво изгледаат:vozbud:само не ги сакам на мене

Jas imav sukanici i toa deka se fakaat voshki i takvi gluposti toa e seto toa laga.Mi se imashe slu4uvano da ne ja izmijam kosata i cel mesec.
Samo koj kako moze da gi podnese
1302873

1302873

...Може не би стаила на мене...Ама обожавам ко ќе видам некое машко со суканици ...ауу некој регер...рокер..баШ се палам на такви ствари:kesa::helou:

Мрсна коса која е немиена со месеци и не чешлана и се одразува со заплеткување и замрсување кое се нарекува суканица.Дебилна работа.

Ој бре, гнездо вошки, животинско царство низ коса, уште што?....Ако не сте запознаени, поарно воздржете се од навидум смешни коментари(да не речам глупи па некој да се пронајде и да се навреди).
Ако некој не се грижи за својата хигиена, независно од тоа дали има суканици, ќе смрди и на 2 километри.Може некому му делуваат несредено, вкусови и дрн дрн индивидуални работи, ама далеку од тоа дека луѓето кои ги имаат се нечисти глави.Нема никакви посебни тешкотии околу одржувањето, ко шо си ја миете косата без суканици и со шампон, ќе го правите истото и ко ќе имате.Ко шо си ја сушите со фен истото ќе го правите и со нив.Можда фрката е додека се навикнеш и да го почувствуваш како дел од тебе, другото е рутина и воопшто нема потреба од кревање фама.
Уште една заблуда во поглед на суканиците како кул елементи...Сосема погрешно протолкувани работи and again...
Тие се обележје на Растафати културата (малце гугл... кога веќе не читате книги!)

Суканица ми дава претстава на слободен дух, фристајл, креатива, персони кои го покажуваат средниот прст на вакви некоректни мислења.
Настрана од сите предрасуди, ги сакам луѓето со суканици, и во најскоро време планирам да се распрашам убаво и направам неколку.

Jas imav sukanici i toa deka se fakaat voshki i takvi gluposti toa e seto toa laga.Mi se imashe slu4uvano da ne ja izmijam kosata i cel mesec.
Samo koj kako moze da gi podnese
1302873

1302873
Не знам како си успеал да издржиш еден месец да не ја измиеш косата:toe:

Се исукав и тоа на Аларм 2002/3та...имав некое време, ама сакав да ја фрлам низ прозор цела коса па се ишишав кец и од тогаш реков долга коса да, ама суканица не, некако не е за мене, пре-не-хигиенски ми делуваше :icon_lol:

Si[M]onA;3070679 напиша:
.ауу некој регер...рокер..

Сега регери ги викате а? :icon_lol:

Имав коса до гз, и бев доволно ретардиран да не си напраам суканици пред да ја шишам.
Ја мислам дека цел живот ќе се каам за тоа. -.-

суканици си поштувам, ама не би направил, дека си ја сакам косата, а несакам да ме искубаат како кокошка...а и имам едно другарче во струмица (тука студира) има суканици и баш супер му стојат....така да суканици не се за секој...

Шема работа се,само не му стојат на секој..коа ќе видам некој со безвеза направени ради ред,колку да има,и плус ако не му стојат..безвеза..

Сега регери ги викате а? :icon_lol:

..Па суканиците се препознатливи за реге музиката...т.е Ако слушаш реге и ако имаш реге стилл....Тој стил ти наложува да имаш суканици!...
Може а и немора... Кој како сака али сепак Суканиците се у стил на регерите уште одамна, А не сега...еве земи пример, Боб Марли!...:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom