Што посебно ве нервира во сообраќајот?

• Креатор на темата Креатор на темата santelli
  • Време на започнување Време на започнување
Најпрво, џандари кои што те застануваат на сред улица или некој пред тебе и блокира цела лента, е тоа кога ке видам обавезно ставам каиш и секоја ситница ја запазам дасум исправен и почнувам да викам, пцујам, свирам и наравно после тоа јас сум на ред, али искрено им се прави кефот нема зашто да се фати и си играм цупала со него мислам дека поголем кеф неможе да се доживее, само ова ретко се дешава само кога имам доста слободно време и кога сум расположен за заебанција...

Е во иднина ако не дај Боже направиш судар ќе го немаш џандарот “за да те спаси“, имај го тоа на ум.

Таксисти и автобуси не можам да поднесам,ај автобусот има предност мора да се пушти да влезе,ама таксистине како ми идат на живци да можат низ мене ќе поминат.Е од инат не ги пуштам гнасите,пошо се пикаат и само тие праат сообраќајки низ скопјево.
Друго што ме нервира се шупаци што возат во брзата лента со 60,место да си го сместат газот во средина.

Џандарите кои работат за 15000-20000 денари и мислат дека ја држат државата во раце.
Возачите без возачка култура.
Свирење на семафори.
Претекнување на несоодветни места.

Таксисти и автобуси не можам да поднесам,ај автобусот има предност мора да се пушти да влезе,ама таксистине како ми идат на живци да можат низ мене ќе поминат.Е од инат не ги пуштам гнасите,пошо се пикаат и само тие праат сообраќајки низ скопјево.
Друго што ме нервира се шупаци што возат во брзата лента со 60,место да си го сместат газот во средина.
А во град колку треба 120 да возат

А во град колку треба 120 да возат

Па ако е така ај со точак ќе возиме м?
Топче кажи му која брзина се развиваше со твоето точаче не памтам?
Ако со 60 возиме таму,во средната со колку би требало,40 мејби?
Чил ајде :)

Па ако е така ај со точак ќе возиме м?
Топче кажи му која брзина се развиваше со твоето точаче не памтам?
Ако со 60 возиме таму,во средната со колку би требало,40 мејби?
Чил ајде :)

Малку си ги помешал брзините изгледа. Најголема дозволена брзина во Скопје е 60 км

Gracias por el consejo amigo :facepalm:

:tapp: :facepalm:
--- надополнето: 24 септември 2013 во 17:09 ---
Само ретко која ја почитува :icon_lol:

Е тоа да, некои како пациентов погоре што се прави некој вид на професионалец, па објаснува тука која лента за што служи,збориме за возење низ Скопје каде треба да си супермен па преку ден низ гужвава да возиш и 40.

На раскрсницата кај зелен пазар, пред да го фатам семафорот на зелено ќе ги изгасат семафорите и ќе излезе полицаец да регулира сообраќај, и ќе треба да чекам 10 минути додека дојдам пак на ред.

Друго, паркингот спроти Холидеј Ин, кога ќе се створи гужва со тоа рампите се се блокира, и почнуваат да свират како некои говеда, и ми иде да излезам од кола и се да искршам.

Трето, некој што незнае дека треба да даде жмигавец пред да сврти.

И нешто што најмногу ме нервира е што не ги знаат знаците на раксрсница, и сега јас доаѓам од споредна улица, а тој од главна и чека, и се напињме пола саат кој прв да помине.

Кога чекаш некој еден саат да помине, а тој на крај заврти десно :mad:
Ова обично на кружен се случува. 99 % не даваат жмигавец (трепкач бе :icon_mrgr: ), кога излегуваат од него.

demotivation-posters-auto-348600.jpeg

Ова во Тетово стана рутина

:tapp: :facepalm:
--- надополнето: 24 септември 2013 во 17:09 ---

Е тоа да, некои како пациентов погоре што се прави некој вид на професионалец, па објаснува тука која лента за што служи,збориме за возење низ Скопје каде треба да си супермен па преку ден низ гужвава да возиш и 40.

Олабави бе момче,си кажав што ме нервира,ако не ти се свиѓа прерипај,ајт;)
Сигурно не реков јас преку ден да леташ низ гужвата,само има моменти кога треба да убрзаш,пошто треба да стигнеш некаде,знаеш?
И еве ти лајкче за постот ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom