Што посебно ве нервира во сообраќајот?

• Креатор на темата Креатор на темата santelli
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Не знам дали има нешто со слична тема, мислам дека имаше нешто со сообраќајна култура/некултура.... Бидејќи многу време поминувам шетајќи од состанок на состанок по градските улици има некои работи што ми пречат ептен. Не знам дали јас сум со краток фитиљ или имам и други сродни души ама еве тазе од сабајле случка: застанувам на пешачки да пропуштам пешаци, типка/типац се влече и ми се крши со колкови со брзина на движење 0.5м/мин. И тука адреналитот одма ми има благо покачување!
Или: сакам да вртам десно на семафор со помошно зелено, примеркот пред мене збори на мобилен, кочи уште пред да се запали портокалово (на раат да си доправи муабет) ?!?!?!?
Имате и вие вакви моменти?

1. Помошно зелено е, а некој ја блокирал лентата затоа што го мрзи да стои у другата лента пошто пред него има дури 2 возила па така мора да ја блокира цела лента.
2. Некои нафурани типци што уште не се пуштило зелено светло ти свират демек ајде шо чекаш, а тоа уште жолто не запалило.
3. Таксисти што сакаат сегде да се бутнат, да можат у гз да ти се пикнат, а недај боже да пробаш да им влезеш пред нив у лента.
4. Сељаци, морони, кретени и не знам уште како да ги наречам, што си ги пуштил да ти влезат во лента иако е гужва а после 500 метри ти имаш потреба да се вратиш во таа лента и истата таа будала не те пушта.

И ред други работи...

Незнам дали има нешто што не ме нервира кога возам низ Скопје. Возам под стрес, нервозна сум после паркирање еден саат и не ми се приговара. Значи апсолутно се ме нервира во сообраќајот, од свирење на семафор уште одборјува 3 секунди, до пикање во лента, не ти дава простор да преминеш, пешаци од секаде излетуваат, точаци по улица, автобуси, таксисти, паркинг место, брзина...апсолутно се.

Свирење на уште неупалено зелено или само што се упалило ко демек ако свирне ќе се убрзаат магично сите пред него.
Дебили што паркираат на улица за да завршат некоја работа и со тоа блокираат една цела лента, пример кај палма и кај НБРМ
Дебили што паркираат на две места т.е. ни на едното ни на другото и зафаќаат две.

1.Таксисти, бидејки они можат да застанат било каде,бидеќи можат да затворат цела лента и да чекаат патник 5 мин итн инт.
2.Луѓе што не знаат дека колата што е на зелено има предност пред колата што врти на дополнително зелено...
3.Велосипедисти што возат на улица.Мислам сфаќам дека не секаде има патеки за велосипеди, ама која е поентата да заобиколува автобус од лево и да влага во средна лента на партизанска ?
4.Семафорите кај факултетите на битпазар... Незнам колку е тешко да почекаш уште 2 мин отколку да земеш да се пикаш на тие што идат право и или да се заглавите на сред раскрсница или да се судрите.
5.Паркирањето. Под итно да се сменат вежбите на полигон за да научат дудуците да паркираат. Кога ќе видам кола паркирана на 2-3 места, а ја треба да кружам 20 мин да најдам место...

само таксисти!!!
друго НИШТО не ме нервира, .... ваљда сум отрпнал

Кога ги гасат семафорите и поставуваат сообраќајци за да се намали гужвата. Нормално, се прават уште поголеми редици. Кога пред семафорот има редица од еден километар, шансите се огромни дека има поставено сообраќаец за да се ''намали'' гужвата

А највеќе ме нервира кога некој ќе застане на десната лента со зелено допунско и идиотот чека за право. Ова ми се случува секат кога брзам негде. Ако се брзам, им свирам, блиндирам (и пцујам) и се тргаат во средна лента

Незнам дали има нешто што не ме нервира кога возам низ Скопје. Возам под стрес, нервозна сум после паркирање еден саат и не ми се приговара. Значи апсолутно се ме нервира во сообраќајот, од свирење на семафор уште одборјува 3 секунди, до пикање во лента, не ти дава простор да преминеш, пешаци од секаде излетуваат, точаци по улица, автобуси, таксисти, паркинг место, брзина...апсолутно се.
Под итно да си најдеш богат маж со шофер! (y)

Ликови кои зборуваат на мобилен и возат по 10-15 на час на полна линија и треба да се влечкаш, во моментот кога ќе се обидеш да ги преминеш ја зголемуваат брзината и не ти го дозволуваат истото.

Најпрво, џандари кои што те застануваат на сред улица или некој пред тебе и блокира цела лента, е тоа кога ке видам обавезно ставам каиш и секоја ситница ја запазам дасум исправен и почнувам да викам, пцујам, свирам и наравно после тоа јас сум на ред, али искрено им се прави кефот нема зашто да се фати и си играм цупала со него мислам дека поголем кеф неможе да се доживее, само ова ретко се дешава само кога имам доста слободно време и кога сум расположен за заебанција...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom