Што кога ќе почне да ве бие лош глас?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Vo mal grad site ogovaraat pa sakajki ili nesakajki i ti si nekogas involviran vo tracevite koi poveketo pati i nemaat vrska ali sepak izlegle (zatoa i se tracevi)...inace ne se zamaram so tie raboti i kako ic ne mi e gajle so zboruvaat za mene, si furam napred, teram moja sema i sum zadovolna so ona sto go pravam a onoj koj saka da izmisluva prikaski neka izmisluva ama ic ne me zamara toa :)...debelokozec sum :pos2:

Хех,никој не се замара ни трач да ми извади,бар колку што знам...

Кај не сум интересен да ми пуштат муабети туку и да ми пуштат мува нема да ме лази... :) Ич ми е гајле шо зборал некој/а за мене. Јас сум таков каков што сум и сите така ме знаат. Не сум некој дволичен па да се замарам со проблеми од типот: Леле што сега ако ме откријат, ова она...

...Intelligent people, discuss ideas...
...Average people, discuss current events...
...Bad and stupid people, discuss other people...:tapp:

Не,ни најмалце не се замарам.Живеам само за мене,а кој шо зборува тоа си е негов проблем.Мисли лошо? Негово мислење. Не дозволувам трачевите да ми влијаат на животот,а камоли пак поради нив да сменам нешто "чудно" кај мене.
"The ones who don't have enough courage to follow their dreams will certainly try to destroy yours".

Me snema na dva meseci od gradot, koga se vrativ razbrav kade sum bil. :)
:blabla: Prviot trac e deka sum bil vo zatvor, a vtoriot deka sum se OD i sum zaminal vo vecen zivot. :)))
Zamislete me sega kolku sum sreken sto sum povtorno ziv i sloboden. :vozbud:

Живеам во релативно мало место во кое озборувањата се најчеста појава. А и почнува да ми се разјаснува прашањето, Зошто е тоа така ? , според мене луѓето најмногу озборуваат од завидување и од немање друга работа, некој друг попаметен муабет, или пак нивото на свест не ми дозволува да размислуваат за нешто попаметно па затоа ги озборуваат другите. Но тоа не допира до мене. Јас воопшто не обраќам внимание на тие муабети ( кои во поголем случај можат да бидат и невистинити ), сепак живеам свој живот и најважно пред се ми е моето мислење, потоа на најблиските :)

...Intelligent people, discuss ideas...
...Average people, discuss current events...
...Bad and stupid people, discuss other people...:tapp:

Well said well said...
Da te popravam:
Mean and idiotic people discuss (gossip) other people

Inaku tracot e edna od najpovrsnite raboti koi ne dopiraat do moite usi.. ic ama ic ne me zasega koga nekoj bi me ogovaral...

bev porano glupaca koja se nervirase za takvite tracevi,ali posle so tekot na vremeto oladiv.sega veke ne me pogoduvaat voopsto.na narodot ustata ne mozes da im ja zatvoris.ako eventualno nemaat popametna ili povazna rabota od toa da me ozboruvaat pa..slobodno neka povelat.podobro da me ozboruvaat otkolku nacisto da zaboravat deka postojam lulka

Трачарењето е секојдневна работа во Македонија,посебно во малите градови во кој секој трач ќе го слушнат сите млади луѓе од 12-21 година....ретко слушам трачеви за мене,и мило ми е поради тоа, т.е. не сум направил никаква глупост за да ме озборуваат,а и многу ретко сум наштетил на некој за да измисли било што за мене. ....

Во тоа е и поентата на трачот . Не треба да сториш нешто за да се протури.:)
Обично тоа се баш такви муабети, измислени - плод на нечија фантазија, со примеси на вистина но филувани како што само слаткар-виртуоз тоа може да го стори или пак извртени муабети максимално можно давајќи им сосема друг правец и конотација од оние во реалноста:)
Сите овие само влегуваат и излегуваат низ ушите кај мене, воопшто не допирајќи некаде подлабоко.:helou:

Ако немаат ништо попаметно да прават нека повелат да се замараат со мене. Сум слушала секакви трачеви кои немаат никаква допирна точка со мене и моето однесување ама тоа е тоа. Не можеш да ги спречиш луѓето да трачарат. Порано се замарав со нив и ми сметаше ама веќе подолго време воопшто не им обрнувам внимание.

Долго време никој не беше извадил некој трач за мене..Но тој што ми го извадија пред неколку денови беше вреден и за 2години што никој не е прозборел за мене!!Некој имаше цел да ме разкара со едно дтее, меѓутоа се разбрав со детето и не му испеа целта на тој што ми го извади трачот!!!За џабе не е речено: ВИСТИНАТА СЕКОГАШ ИЗЛЕГУВА НА ВИДЕЛИНА!! :):):)

za mene ima poveke tracevi, na pr eden e deka sum bil narkoman, a nema vrska, jas ne pusam ni cigari zs e stetno i e gadna navika ne pak droga. A toa se izleze koga se preseliv i vo maalata nikogas porano ne se slusnalo za rok, heavy metal, punk muzika, pa so muzikata, pa so stilot na oblekuvanje, pa potoa samo od inaet napraviv edna besna friizura :D da gi isprovociram pa tie uste tolku. Ama posle toa koga gi vidoa i drugarite gotovo bese, jas stanav neizleciv narkoman, pa se prosiri toa niz skoloto, pocnaa lugeto da mi baraat roba. I vo tekot na toj proces lugeto pocnaa da me vikat Narkos pa se naviknav na toa.
Inace imase i izopaceni. Imam bratucetka, mnogu sum blizok so nea, ko sestra mi e, pa pocnaa da zborat demek sum se fatil so nea:tapp:
abe, toa ti e narod bez nisto dr da pravi

Воопшто не ме засегаат вакви работи. Ако неекоја љубоморна личност се има искомплексирано толку што мора да зборува се за мене и да проба да го живее мојот живот- не ме интересира. Ако мора да лечи комплекси на мене- нека повели. Оние кои се доволно глупи да и веруваат не го заслужуваат моето внимание а уште помалку другарство. Јас имам свои другари и другарки кои навистина ми значат а и сигурна сум дека јас му значам нешто. Ако тие ми веруваат мене нема да веруваат на глупи измислици и трачеви. Мене ми е важно нивното мислење за мене, а не на некој простак кој одлчил да го живее мојот живот место неговиот. Порано навистина ме замислува и ме повредуваа, но сфатив дека не вреди и прекинав да се замарам.
-Pay no attention on those who talk behind your back. It simply means that you are two steps ahead.
-Go ahead and talk about me. You are only making me famous.
-Go ahead and talk about me. But I have an advice for you... click your heel three times and say : I wish I have a life to live.
-Before pointing someone fingers.. make sure your hands are clean.

Со такви трачеви и афери се замараат луѓе кои немаат попаметни работи во животот и гледаат да се умешаат сегде.Најчесто измислуваат афери или шират трачеви за некој на кого му се љубоморни.
Јас самата си знам дека за моите скоро 16 години постигнав повеќе отколку што таквите луѓе би постигнале за цел живот и задоволна сум со тоа,а за трачарите баш ми е гајле.Ако шират невистини,афери а јас самата си знам дека не е вистина,тогаш тоа нема што да ме замара.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom