Што кога ќе почне да ве бие лош глас?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Значи во темава конкретно би било прашањето , што кога би ве пробил лош глас? Што би правеле тогаш? Дали ке го докажувате на сите спротивното или едноствано би ги оставиле работите како што се? Ако на некој познаник ваш му се случи ова дали би го гледале со други очи или ? :nesum: Хм.. и не сваќајте погрешно дека ми се случило ова :wink:

Секое чудо за три дена.
Не верувам дека би се замарала со тоа,немам што јас да објаснувам и да се докажувам.Тие што ми значат ме знаат каква сум,па затоа и немам баш некоја потреба на оние другите нешто да им докажувам.Нека си мисли кој што сака.И онака тие лоши гласини или whatever,поминуваат кога ќе се најде нешто друго поинтересно,за луѓето да го зборат.

Ако на некој познаник ваш му се случи ова дали би го гледале со други очи или ? :nesum: Хм.. и не сваќајте погрешно дека ми се случило ова

Ако е само познаник,пак ќе речам не се замарам и да зборам или да го гледам со други очи.Ќе го имам истиот однос,како и претходно.(Ако е некој фин со мене-таква сум и јас со него)
А ако е некоја блиска особа,ќе и дадам поддршка и ќе и дадам на знаење,дека тие муабети или гласини,воопшто не ми значат.

доколку тој лош глас е без основа и е резултат на нечија имагинација или љубомора,не би се замарала бидејки за брзо ке биде заборавен.а и луѓето кои ми значат знаат каква сум,така да нема да се замарам.
дека ке ме нервира да ама има и шанса ако дознаам кој е тој кој почнал за збори глупости да добие една убава лекција од мене:ojea:

Значи во темава конкретно би било прашањето , што кога би ве пробил лош глас? Што би правеле тогаш? Дали ке го докажувате на сите спротивното или едноствано би ги оставиле работите како што се?
Апсолутно ништо не би правел,народот си има големи усти и секој си збори што му текне,тоа е нашиот менталитет,ако му ја мислам јас за сите што рекле кај ќе ми беше крајот,ги оставам да зборат на крај краева
„Pay no mind to those who talk behind your back,it simply means that you are two steps ahead!!! So... keep talking!!!”
Ако на некој познаник ваш му се случи ова дали би го гледале со други очи или ? :nesum:
Не,јас го знам таков каков што е или каква што е,еден муабет чуен од било кој нема да го смени моето мислење за личноста,но невикам дека нема да направам муабет за ситуацијата со пријателот/ката,за да се уверам дали тој муабет е вистина или не :wink:

Лош глас? Хм... Сепак, нема да ми биде сеедно зад грб да се мотаат лоши муабети за мене особено ако се невистинити. Има да се испокарам со сите, а и во таква ситуација се гледаат лицемерите. А ако му се деси на некој друг непти вакво секогаш сум отворен и немам срам в лице да разговарам со него/неа за муабетот или проблемот. Па да знам на што е работата и дали вреди да се троши времето со тој/таја некој/а без разлика дали ми е пријател или нешто повеќе.

Значи во темава конкретно би било прашањето , што кога би ве пробил лош глас? Што би правеле тогаш? Дали ке го докажувате на сите спротивното или едноствано би ги оставиле работите како што се? Ако на некој познаник ваш му се случи ова дали би го гледале со други очи или ? :nesum: Хм.. и не сваќајте погрешно дека ми се случило ова :wink:
Ништо. Би оставила онака како што е. Да се трудам да објаснувам и кажувам дека не е така ништо не вреди.

Оние кои ме познаваат сигурно дека повеќе ќе ми веруваат мене отколку на некои трачеви. А истото би го направила и јас. Не верувам додека не видам сама со сопствени очи. Точно дека можеби ќе се јави сомнеж, но јас таа личност доволно ја познавам за да знам дали е способна да го направи тоа што се зборува дека го направила. Истото важи и за мене. Оние кои ме познаваат знат што можам а што не сум ни способна да направам.

Значи се останува и се сведува на трач од некои кои поим немаат за мене како личност. Па кога веќе толку сакаат да зборуваат нека зборуваат. Лошо, добро сеедно.:wink:

Ех колку муабети ми биле извадени.. Да ги бројам на пола ке приумрам..
Ако им се замарам со тоа што зборат, следно што ќе слушнам ќе биде - Вистината боли. А и онака никад не се замарам.. Повеќе би го рекла тоа како - Збориш - Љубомориш. Всушност најчесто и така почнуваат тие трачеви.. Така да не им се замарам ама баш ич..
А за некој мој познаник ако слушнам некој трач нормално дека ќе му дадам подршка цитирајќи се себе со истиве зборови - Не вредат да им се замараш..
И така е.. Луѓето немаат попаметна работа и мораат да прават нешто со себе.. Не треба ама баш ич да им се обрнува внимание.. Ко што рече Crazy in Love - Секое чудо за три дена..
Кога ќе им дојде нешто позанимливо на репертоар све остало забораваат.. Ма не вредат таквите фаци и трачеви ни постов да го пишуем..
Ајд
Поз

Што кога? Па..Ништо. Не би се ни обидувала да се оправдувам, нек им буде. Тие што ме знаат, ќе ми веруваат и ќе знаат како стојат работите.
Ако се трудиш да објаснуваш, уште повеќе ќе се разгорат муабетите.

Познаник? Под познаник разбирам некој/а кој го знам ептен малце и прам само едно здраво. За таков познаник мислиш?
Ако е за таков, нема што јас да го гледам со други очи. Тој/таа си знае како стојат работите. Не сум никој и ништо да осудвам друг.

Не се замарам, оние најблиските знаат дека не е вистина а само они ми се најбитни, ако ме праша некој што како, само ќе се насмеа и ќе му кажам да си мисли што сака, ако некој делувал на него, јас ја немам истата намера. Времето ќе си покаже што е точно, а јас ќе уживам гледајќи како се губат гласините и луѓето кои немале попаметна работа:toe:

100 % сум сигурен дека ќе дојдат кај мене да ме прашаат дали е вистина, бидејќи ме знаат каков сум. Секогаш искрен и без задни намери. А имало и такви случаеви кога сакале да ми напакостат поради љубомора. И еве жив и здрав сум. :pos2:
Можат само да завидуваат и тоа и ќе им остане.
Од секогаш сум викал - Колку повеќе озборувачи имаш, значи повеќе вредиш. Нека пукнат душманите.

Хах, ме заболе левото маде ако ме пробие лош глас.

Тие што ме познаваат, знаат каков сум, кој сум, што сум.
А ако има некој што ќе јаде гомна за мене, многу ми е гајле.

А ако му се случи на некој мој познаник, дури не се уверам јас самиот не верувам на ништо.

Е така ...

Порано кога ќе слушнев дека лошо зборуваат за мене, многу се нервирав и настојував да го поправам впечатокот. Сега поинаку размислувам: Нека мисли кој што сака, битно мене да ми е убо. Еден живот живеам, ваљда нема да го живеам ко што други сакаат.

...pa sea zavisi za sto losh glas...

...eve na primer ako prichash mnogu po forumi se praish chatal, i posle nekoja cura te provali u zivo deka si sisy ili geek-odnosno begash od seks de, posle toa odi pa izvadi se ako moesh...hihiihhiiii poshto oni si prichaaat megu sebe ovo-ono...hahahaa

...ali ako te bie "losh " glas deka si "razbijach"...pa i ne e do tolku losho, mislam ima i dobro u loshoto...istoto vazi i za zenskiot del...taka da ne se sekirajte samo pazite prviot ili eventualno vtoriot put sto praite...hahahhaaa

Значи во темава конкретно би било прашањето , што кога би ве пробил лош глас? Што би правеле тогаш? Дали ке го докажувате на сите спротивното или едноствано би ги оставиле работите како што се?

Ама баш ништо! Неам попаметна работа па ќе се замарам на некого да му докажуам работи шо и онака не се вистина, е нема грешка, па и да сум си го заслужила тој "лош глас" не би ме засегало ....
Луѓето секогаш ќе си имаат одредени ставови и мислења за тебе без разлика дали ги изградиле истите од времето поминато со тебе, начинот на кој си се поставил и впечатокот што си им го оставил или пак ќе се базираат на обични трачеви. Важно ми е мислењето на другите - да, но на оние кои ги сакам и ми значат, за нив би се потрудила, но премногу добро ме познаваат за да паднат на некакви си гласини.

Ако на некој познаник ваш му се случи ова дали би го гледале со други очи или ? Хм.. и не сваќајте погрешно дека ми се случило ова

Апсолутно не! А и зошто нечие мислење би ми било поважно од сопственото? Обично ваквите гласини се само тоа - гласини! Доколку е вистина, а личноста ми е блиска вројатно веќе и сум знаела пред да се рашири, ако не сигурно имала добра причина да не кажува. Едноставно би му ставила до знаење на дотичниот дека сеуште е истата личност за мене.

Па ако некој ме праша ќе му кажам дека не е вистина.А сигурно нема да одам по сите и да им објаснувам што е како е.Во секој случај вистинските пријатели кои те познаваат нема да поверуваат во некој евтин трач.А ако се случи такви нешто за некој мој познат сигурно нема одма да поверувам туку ќе почекам сам да ми каже дали е вистина или не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom