Што ќе кажат другите?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Ич не ми е гајле што ми зборат другите и колку ме оговараат дур мене ми е се ок.
ако слушам од страна муабети нема никад врска да имам

Мене ми е гајле што зборат другите за мојата врска,со тоа зборење понекогаш доведува и до прекинување на врската.Јас еднино само ги слушам најблиските што знам дека нема да зае*ат нешто

Дивајн напиша:
Во една врска ... колку ви влијаат луѓето од страна? Колку се советувате со нив? Дали се плашите од оговарања и сте спремни поради истите да ги негирате своите чувства? Колку имате храброст да ја негувате и задржите љубовта?
Важно ли ви е всушност што ќе кажат другите и дали се водите по тоа кога се во прашање вашите врски?:kafe:

Ако почнеш да слушаш туѓи мислења и попувања..пиши и крст на врската...едно време мислев дека е попаметно да слушнеш некој попаметен,поискусен ама сфатив дека со тоа си го скратуваш задоволството...што им се слушува на двајца кога се заедно само они си знаат...може кој што сака да рече од страна ама не може да биде во нивна кожа. А што се однесува до оговарања ги имало и секогаш ќе ги има,паметното нешто да се направи е игнор! ништо друго...секој има што да каже кога е некој друг во прашање...

Definitivno nit obrakam paznja nit se zamaram so ogovaranje i dofrlanje (koi se najcesto od pojava na ljubomora) si go ziveam zivotot na moj nacin i spored moj principi, koga nekogas za nesto mi treba sovet se obrakam na licnosti koj mislam deka se vredni da dobijam nivno mislenje!!!

Ич не се замарам со муабетите од страна

Епа тука на пример во Скопево и Македонијава тоа оговарање (обично од љубомора) е преголемо.Кога ке си фати некој/а девојка/дечко ке ја запознае со другите и одма после излегуваат коментари.Тоа иде обично од љубомора и со желба да го/ја премислат и да раскинат и да пукаат сеир.Тоа често се дешава и од блиски другари.Она стандардно оговарање е нормално и зборење у смисла :Еј абе оној/онаа рече дека оној/онаа што иде со оној/онаа бил ваков бил таков блабла.Е тоа е катастрофа.А имам и приметено дека кога некој/а ке си фати девојка/дечко ке се дознае так нормално но дека кога ке раскинат многу поише лугје ке им се јават или отвараат тема на тоа у смисла : еј абе стварно раскина, и им се гледа сеир у очите.Абе не викам дека денес нема ни поштени лугје него доста се ретки тие и вистинските другари.А не може секој да си рече - абе кој ги гледа мене ми е супер со дечкото/девојката ич не ги рецкам ке си идам.Автоматски после оговарањето насекаде ке дојде и до недоверба.ај се забораив ја можам до утре да пишувам ама ај доста е.Ајт поздрав

Iskreno ne se zamaram sto ke kazat drugite! No sejkaogas mozam i da islusam nekoi ako nesto mi kazuva loso ili sl...

Sepak i nekoj sovet mozde da se obidam da poslusam no sekaogs vo princip sama si odlucuvam za mojata vrska:):)

Моите чувства се најбитни.Ништо друго не ми е битно.Нема логика да се водам според мислењата на другите,затоа што не се тие во моја кожа па да знаат како ми е на мене во врската.
Ги слушам блиските што имаат да кажат,знам дека ми го мислат најдоброто,но сепак постапувам и правам како што јас сакам.
Ако слушам другите што зборат - далеку ќе стигнам.:tapp:

Не ме интересира што зборат другите,но сепак ако многу луѓе зборат едно исто на пример нешто за минатото за партнерот или сл. ќе се замислам зошто не е можно сите да измислуваат.

Па мислам декка нема врска ако кажам дека не ме интересира што ќе кажат дугите. Тоа иде многу селективно, не дека некој ке ми го смени ставот, ама важно е што милслат другите што не значи сите. Има другари и блиски, луѓе од кои зависиш се останато... освен на останатото, мислењето на дрругите е важно зошто преку тоа си ги откриваш грешките.
така да и да и не

Не ме интересира шо зборуваат другите.....веќе имам кажано дека озборувањата се хоби на простата маса која нема друга работа туку постојано е во потрага по некој што ќе биде предмет на озборување...Не знам оти луѓево не си ја гледаат работата....

ACID FOR THE MASSES!!!!!!!!

Не ми е гајле што зборуваат другите, но сепак ако зборуваат ке се подзапрашам дали се во право. И ако испадне дека некој нема што да прави, па си пушта муабети, можи и ќотек да изеди.

Ги ценам луѓето што ме опкружуваат и нивното мислење, но девојчето ми е на прво место ... го сакам зашто знам дека ме сака - инаку не би биле заедно :)

postojat lugje za koi smetam deka e vazno toa sto go mislat...no za drugite mnogu ne se sekiram i ne me dopiraat nivnite komentari i mislenja.no mislenjata na najbliskite odsekogas mi bile vazni barem na mene.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom