Што ќе кажат другите?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Сега ќе ја цитирам баба ми:
Прими ја секоја примедба( совет или критика) ама од умот не дели си се

ja ne sakam da priam soveti ili muabet od strana "tie" muabeti neli....bila vakva,onakva...

ama mozebi toa e problemot.........:shok: :shok:

drugite jas ne gi slusam,bilo sto da mo zborat,nejkam da zavisam od drugi si imam svoj stav i na toa ke ostanam..

Со оглед на нашиот балкански менталитет,рекла-казала муабетите се константно застапени,и голем број на врски се уништени баш ради тоа, али јас сум спонтана личност,и секогаш терам па свое дури и советот да е реален и добронамерен,јас додека не осетам на своја кожа не превземам ништо...

Совети и сугестии од страна не примам никогаш. Можеби затоа што и не сакам да ги давам. Но, доколку сум во врска со личност која предходно не сум ја познавал воопшто, според мене сосема разумно е да послушам мислења од луѓе кои ја познаваат особата подолго од мене, што воопшто не значи дека тоа треба да има некое влијание на мене и моите натамошни постапки...се работи само за љубопитност.

divine напиша:
Во една врска ... колку ви влијаат луѓето од страна? Колку се советувате со нив? Дали се плашите од оговарања и сте спремни поради истите да ги негирате своите чувства? Колку имате храброст да ја негувате и задржите љубовта?
Важно ли ви е всушност што ќе кажат другите и дали се водите по тоа кога се во прашање вашите врски?:kafe:
Оној кој не се нашол во ситуација слична на мојата, секако дека не би можел да знае како се чувствувам јас, не може ни приближно да знае како ми е.
Не ни сакам да зборувам за оние кои од злоба се мешаат и се трудат да дадат „совет“. Повеќе ми се допаѓа на вакви прашања да одговорам само ако се работи за блиски личности.
Знам кај кого можам да побарам совет, знам кој може најдобронамерно да ми помогне со муабет. Такви личности можат на прсти од една рака да ми се набројат. Знам дека би ме советувале ако го побарам тоа од нив. И повторно тоа не значи дека ќе го применам тоа.
Премногу сум своеглава, премногу ретко ми се случува да послушам совет.

Еднаш ми се случило да негирам чувства, затоа што ситуацијата беше никаква, но потоа сфатив дека тоа си е мое, не може никој да ми го земе, никој не може да ми забрани да сакам и да се борам за тоа. Храброста секогаш треба да ја има, љубовта се оддржува и со нејзе. Треба да знаеш што сакаш, да се бориш, да им докажеш на сите дека сакаш, да не дозволуваш ама баш ништо да ти ја разниша и расипе врската.

Ako mene mi odgovara taka kako shto e, voopshto me me interesira shto ke kazat drugite!:kafe:

ааааааааааах!!!!

мене ако ни се допаѓа девојата не ме интересира другите што ќе кажат за нејзе туку што мислам само јас за нејзе тоа ќе биде, а ако ја “прочитам“ јас нејзе погрешно е тогаш сум го наебал !!!

добронамерен совет од блиски ислушувам што немора да значи и дека ќе го прифатам, а муабети од типот,,тој е ваков таков,го видов таму,, не ги ни регистрирам

Никогаш не ги слушам другите, иако доста се обиделе да расипат. Среќа не им успеало!

Ме заболе десното уво од левата страна за тоа што ќе кажат другите.

Hm,drugite sto ke kazat,apsolutno ne mi e bitno,od ednoto uvo vleguva od drugoto odma izleguva,bitno mi e on sto ke kaze,drugite se irelevantni.

Не дозволувам да ми влијаат во врската, освен ако имаат силни аргументи.

Nikogas ne slusam drugi luge, ne samo za vrska tuku i za se vo zivotot. Imalo i slucai koga sum zazalil za toa, ama sepak, moi si se greskite sto gi pravam.

хммм. Многу добра тема за нашиов балкански менталитет:bravo:..Па сега мое мислење, и кај мене не влијаат многу озборувањата, ама сепак тие те тераат да мислиш на тоа ( Пр. ти кажува некој дека женската те мами, и ти нормално ќе се подзамислиш, никој нема да остане рамнодушен на тоа што ќе му го речат..)Но..тука има едно големо НО...Ти оттука треба да постапиш правилно..Ако ја/го сакаш девојката/момчето ти треба прво да се консултираш со него дали е тоа вистина, и тоа не треба да доведе до никаква караница, туку како обичен муабет(По тој муабет ти можеш да видиш дали те лаже или не)И тука има втора работа..Доколку одите подолго, односно имате подолга врска и ако сте сигурен во девојката/момчето дека нема шанси да направи некоја глупост, нема ни потреба да ја прашувате..И ако и имаш доверба во девојката/момчето ќе ги прифатиш одговорот како вистина..Сепак, ќе ја ставиш и неа на твое место , и таа би се подзамислила..Зошто, има злобни јазици кои можат да ти го речат тоа од љубомора, и прават намерно за да те видат down..Искрено, мене не ме интересира што мисли околината за мене и за мојата девојка, мене ми е супер..Капиши?? Можат да зборуваат што сакаат .. Но СЕПАК СЕ СЕ ГРАДИ НА МЕЃУСЕБНАТА ДОВЕРБА!!! Дали ќе дозволиш некој да си игра со тебе, зависи од тебе....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom