Што ја "убива" љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Mazak
  • Време на започнување Време на започнување
claire-fontaine-capitalism-kills-love.jpg

Монотонија, љубомора, неверство.

Тие се три најлоши работи кои ја уништуваат врска, љубовта ја претвора во болна.

Ljubomorata i stinicite ja unistuvaat vrskata, no sto dokolku partnerot namerno ja pravi partnerkata ljubomorna i toa predizvikuva odbivnost kaj partnerkata? Vo red e ljubomora no vo odredeni granici.

Лага. Мислам дека лагата ја убива довербата, а како резултат на тоа се јавува љубомора, нетолеранција, нетрпеливост и на крај умира љубовта.

Времето ја убива т.н. љубов која ние самите ја дефинираме како таква по наш терк и правила кои ствараат невозможни очекувања и стандарди за потоа да страдаме при неисполнувањето на истите.

I BLAME THE TELENOVELAS!

Ова со монотонијава стварно нез што сакате, па и вие од другата страна учествувате во врската со 50%, превземете вие нешто да се разбие таа монотонија. Најчесто ситници и неправење на отстапки - најголем "убиец" на врската.

самата љубов ја убива љубовта:uzi:

Ова со монотонијава стварно нез што сакате, па и вие од другата страна учествувате во врската со 50%, превземете вие нешто да се разбие таа монотонија. Најчесто ситници и неправење на отстапки - најголем "убиец" на врската.
Па најчесто постои проблем само кога едната страна превзема нешто, а другата останува пасивна. За љубов се потребни двајца.

Биолошки код за поинтересна репродукција. Животински игри, нема потреба од романтизирање.

Se pomalku baraat ljubov, samiot fakt deka povekjeto ja gledaat kako hemiska reakcija ili nagon za parenje, nema potreba da se prasuvame uste sto ja ubilo.ljubovta, taa samata poleka isceznuva, jbga napredna tehnologija koj ke se zamara so ljubenje nekoja sebesi srodna dusha, ke si prajme poke u ime na sexot.preku fb, koa ke ni se prisaka.

љубовта ја убива себичноста. Колку повеќе имаме толку повеќе стануваме себични. Има некои по 10 години се во врска а нејќат едно дете да направат и после ќе се жалат како љубовта ја нема и како и е монотоно се.
Затоа си има фази во една врска, прв контакт, па запознавање со долги разговори па нормално малку мување, па преминуваш на секс и на крај тераш на репродукција и одгледување на децата. Ако заглавеш во некоја од овие фази нормално дека ќе исчезне љубовта.

Премолчените работи и проблемите и пречките кои се појавиле меѓу партнерите ,а кои ги потиснале за да се заштитат од кавги ја убиваат љубовта.
Според мене секое нешто што нема да го кажеме ќе не убие од внатре. Проблемот настанува кога не сме свесни дека работите кои ги потиснуваме го менуваат нашето однесување и партнерот и те како може да забележи дека нешто не е во ред.

Друга работа е што општеството ни е така сковано да кога некој ќе стигне до 30ка ,а не е мажен/женет одма доаѓаат родителите , роднините итн. со муабетот ајде синко / ќерко шо напраи време ти е бла бла бла. И овој/оваа исплашен дека ќе остане стара мома / стар ерген ќе се напенали на свадба со првата посериозна прилика што ќе му дојде , ќе родат едно две деца и ќе се разведуваат на 40. Е ова второво не е убиство него е МАСАКР НА ЉУБОВТА.

Последно уредено:
Во мојот живот љубовта најчесто била "убиена" од монотонијата. Секој ден исти муабети, идење на исти места, правење на исти ствари......
По мое мислење секоја врска прекинува поради љубомора или недоволна љубов кој било пар ако доволно е заљубен нив не би му биле проблем истите места тиа ако доволно се сакаат и секој ден да се на иста клупа би му било убаво затоа што се заедно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom