Што ја "убива" љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Mazak
  • Време на започнување Време на започнување
Секој различно ја доживува љубовта, а патем и нема некоја дефиниција за љубов, се си е индивидуално...
Љубовта можеби неможе да се убие, но сепак не значи дека ќе биде успешно... Не живееме секогаш у филм со среќен крај... Така да, малку е покомплицирано...
Секој со своја приказна, некоја без крај можеби...
А и како викаат, на вистинската љубов секогаш и фалат последните страници...

Секој различно ја доживува љубовта, а патем и нема некоја дефиниција за љубов, се си е индивидуално...
Љубовта можеби неможе да се убие, но сепак не значи дека ќе биде успешно... Не живееме секогаш у филм со среќен крај... Така да, малку е покомплицирано...
Секој со своја приказна, некоја без крај можеби...
А и како викаат, на вистинската љубов секогаш и фалат последните страници...
Зa жaл, вo пoвеќетo случaи е нaвистинa тaкa. Луѓетo си стaвaaт други приoритети пред љубoвтa, зa пoсле целиoт живoт дa жaлaт зa пoгрешниoт избoр.
http://m.youtube.com/watch?v=Bt3kY8ieOPE

Не мора да значи дека приоритетите се во прашање... сплет на околности, времиња, луѓе, искуство, неискуство... многу работи може да доведат до заплет/расплет на приказната... така да...

Бре шо ти се вика романтична диња, знаев дека вистинските патриоти никогаш не се откажуваат.:aplauz:

Мене Војводо Анчо, во таа врска за која најискрено жалам и дел од кривицата си ја препишувам на себеси ми се случи расчекор во погледите на животот.

Таа не сакаше да чуе за живот вон Македонија, а мене веке не ме држеше местото.

На крај кавгата излезе како производ на паниката за можна разделба од оноа што го вели народот дека ако те сака особата ке оди и на крај на светот со тебе или пак во нејзиниот случај дека ако некој те сака секаде ке му биде убаво и токму со тебе.

Е тоа...и се разкурца работата...све лом се напраивме.:nesumjas:

Љубовта е ко мртво новороденче, сите и се радуваат додека не ја видат.

Во право е сне...кога љубовта умира само небото знае кај оди таа потоа.

Негрижата (carelessness), која подоцна се манифестира во многу облици (љубомора, посесивност, чувство на монотонија и тако даље), кои ги толкуваме како причини за снемување љубов, наместо како последици.
Кога би гледале на љубовта како на нешто живо, кога би ја негувале и пазеле, кога би се грижеле за неа наместо се' да се препушти на случајот, не би имало проблем.

Бре шо ти се вика романтична диња, знаев дека вистинските патриоти никогаш не се откажуваат.:aplauz:

Мене Војводо Анчо, во таа врска за која најискрено жалам и дел од кривицата си ја препишувам на себеси ми се случи расчекор во погледите на животот.

Таа не сакаше да чуе за живот вон Македонија, а мене веке не ме држеше местото.

На крај кавгата излезе како производ на паниката за можна разделба од оноа што го вели народот дека ако те сака особата ке оди и на крај на светот со тебе или пак во нејзиниот случај дека ако некој те сака секаде ке му биде убаво и токму со тебе.

Е тоа...и се разкурца работата...све лом се напраивме.:nesumjas:

i od tuka li se rodija kompleksite za da trolas po forumi?

Завчера ја дефиниравте љубовта, вчера прашувавте дали вреди да се бори за неа, денес веќе ја убивте.

Многу ме интересира како ќе се вика новата тема со зборот љубов во неа...

Колку луѓе толку различни описи на Љубовта забележувам, и најчесто за неа се говори како божем може да се има контрола врз неа :shok2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom