Што ја "убива" љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Mazak
  • Време на започнување Време на започнување
Ljubovta ja ubiva lagata.koga ke primetis deka te laze za bilo sto togas malu pomalu ljubovta zgasnuva i taka i ide kraj

Според мене, недостигот на искреност во комуникацијата ја уништува љубовта, а се друго (недоверба, љубомора итн.) е само последица на ова.

Она кога замисли ,,ти ќе и станеш одбивен'' поради тоа што ,,ќе и покажеш кај и е местото малце подрско '' , a притоа за причините поради кои дошло до ,,дрското покажување кој е кој'' нема дискусија и не се сеќава. И не дозволуваш кралицата со плава крв да те праи будала. Бар да беше нешто wow.

Сеа дискутабилно е колку не дозволуваш или не требало да дозволиш да изгубиш толку време, али шо е тука е. :D
Да не го тупам, самокритичност да нема најмногу ми било за никаде, онака да се погледне у огледало, да расмисли пред да напраи глупост, а уште ако си машко и ја имаш вишок...наеба. Дури може да ти се случи да заплаче и да се прашуваш дали си бил многу дрзок и безобразен и да ти падне жал за тоа. :facepalm:
NEVERMORE!

Последно уредено:
Бракот. Зарем мислите дека сите тие големи поети би напишале такви песни, поеми, сонати... за брачните партнери? Сите пишувале за љубовниците и неоставрените љубови, никој не пишувал за сопругата или сопругот. Љубовта во бракот се менува како што виното преминува во оцет.... не дека оцетот не треба ама вино си е вино...

Ke bidam kratok - kako prvo - za ljubov - mora da se sakaat dvete licnosti - isto --- ili poveke od toa sto se sakaat samite sebesi - vsusnost - koga ke kazat - mora da se sakas sebesi za da mozes da sakas drugi , veruvam deka e samo delumno tocno i deka postojat i isklucoci... moze da ne se sakam bas sebesi vo odreden period - ama da bidam zaljuben :p - imam propusteno sansi za vrska vo periodi od mojot zivot koga najveke mi bila potrebna devojka samo zatoa sto vo toj pogled - ne mozam da bidam sebicen , iako toa proagalo i posle toa sum se kael i momenti koga ednostavno ne se osekam dovolno dobar za odredena devojka - nadvor od mojata klasa - kako i da e , za ljubov - nesto sto nikogas ne mi bilo vrateno iako sum sakal 2 pati dosega - mislam deka e monotonijata - kako sto napomena nekoj pogore - vsusnost deka - vrskata - ljubovta - so bilo koja brzina - duri i bavno - mora da raste - Veruvam deka - postoi barem edna devojka vo svetov - so koja bi imal magicna vrska , i toa mi e najgolemata zivotna zelba i cel - da ja najdam vistinskata ... nasekade okolu mene gledam - brakovi i vrski - od korist - i bez ljubov - dodeka se prepravaat deka se sakaat , neverstva i taka natamu , ama nazad kaj ljubovta - dovolno e ednas da mi bide vozvratena ljubovta - i siguren sum deka nema nisto osven " mozebi " i toa na kratko - smrtta da moze da ja ubie ;)... I ne mi se veruva deka zaboraviv - VERUVAM - deka vistinskata ljubov treba da e slobdna - bez kontroliranje , manipulacija, ednostavno - po potreba - da se dade prostor , ama sepak da ostane ---> Verna i SEKOGAS - ISKRENA!!!

Последно уредено:
The train of thoughts ... Мислам дека многу често луѓето знаат да си направат проблем и онаму каде што реално го нема, особено кај љубовта кај помладите забележувам дека многу од проблемите доаѓаат од опсесивната приврзаност и размислувањето. Самите ние ја убиваме љубовта со тоа што не ја впиваме и уживаме во неа, туку we always question love.

Јас ја убивам љубовта. :(
ZOSTO :( ?[DOUBLEPOST=1440376194][/DOUBLEPOST]Dobro e - barem na sekoi 20 ina zaebancii komentari - ke se najde barem eden i malku poseriozen - vsusnost - samoto ime na Sajtov - e Omlet - Ili kalakurnica - jas preferiram jajca na oko ;) , ama znam da gotvam i toa dobro , po priroda sum perfekcionist - taka da - uzivam dodeka pravam nesto - i gledam da bide sto moze posovrseno , iako toa znae da odzema vreme - plus mojot moon sign - VAGA - BALANCE - drugite kvaliteti mi ovozmozuvaat i da bidam brz i resitelen - Cesto O.o

@ivan360 дечко, немој да мешаш омлет со кајгана, да не добиеш бенедикт јајце по глава!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom