Што е поважно во една врска галење или секс?

• Креатор на темата Креатор на темата vaga1985
  • Време на започнување Време на започнување
Науката докажала дека кај мажите, во т.н. фаза на вљубување, хормонот окситоцин се лачи многу повеќе од нормалното. Овој хормон му овозможува на мажот да биде нежен и внимателен кон девојката, со цел да и се допадне. Овој хормон е одговорен што мажите воопшто сакаат да се галат и гушкаат. По три месеци од “вљубувањето“ окситоцинот се враќа во нормала, со што главниот збор го презема тестостеронот, а романтиката станува чиста глума.

Жените имаат постојано високо ниво на окситоцин (а ниско на тестостерон), бидејќи тој и овозможува убаво чуство не само при вљубувањето, гушкањето и имањето секс, туку и подоцна при доењето на децата.

Никој ништо не глуми, едноставно мажите и жените се жртви на различните нивоа на одредени хормони.

Пред факти и боговите молчат.

јас мислам дека требало да пишете љубов или секс.. затоа што ти ако сакаш со некого да се галиш да бидеш интимен треба да го љубиш.. во тој случај вие водите љубов.. не се сексате.. значи при водењето љубов галењето е неизбежно според мене..
а кога се работи за секс.. тука немате емоции.. така да нема потреба од галење нити покажување на друг вид емоции.. затоа што во тој случај сексот е од потреба..

јас мислам дека требало да пишете љубов или секс.. затоа што ти ако сакаш со некого да се галиш да бидеш интимен треба да го љубиш.. во тој случај вие водите љубов.. не се сексате.. значи при водењето љубов галењето е неизбежно според мене..
а кога се работи за секс.. тука немате емоции.. така да нема потреба од галење нити покажување на друг вид емоции.. затоа што во тој случај сексот е од потреба..

кој ве лажи дека сексот бил потреба.....ах овај капитализмот и демократија го ставија сексот,јадењето и одење во WC во иста корпа - нема проблем

кој ве лажи дека сексот бил потреба.....ах овај капитализмот и демократија го ставија сексот,јадењето и одење во WC во иста корпа - нема проблем

види вака.. значи имаш врски во кои партнерот не чуствува ама баш ништо кон другиот али е со него/неа во врска ради секс.. и ти ми кажуваш тука дека тоа не е од потреба? само за да си задоволи некој свој нагон??
каде е љубовта тука?? и немој да ми кажеш дека нема такви врски.. ги има на секој чекор.. само ретко кој е доволно искрен со себе а и со партнерот за да си го признае тоа..

Па галењето го сваќам како еден вид предигра пред сексот, за да се опуштиме, инаку супер е и кога нема секс али секое галење предизвикува возбуда и надразнување така да се понатаму води кон едно..... секс

види вака.. значи имаш врски во кои партнерот не чуствува ама баш ништо кон другиот али е со него/неа во врска ради секс.. и ти ми кажуваш тука дека тоа не е од потреба? само за да си задоволи некој свој нагон??
каде е љубовта тука?? и немој да ми кажеш дека нема такви врски.. ги има на секој чекор.. само ретко кој е доволно искрен со себе а и со партнерот за да си го признае тоа..
повели,олесни се ТУКА сакам да видам што е причината што за некои како тебе сексот е механика без чувства за другата особа.....ништо не ме чуди по луѓето,па ниту ова

галење е поважно од сексот проверено од мене од некоја чудна логика од повеќето жени се возбудува ако ја галете потоа следува замисла(наум) и на крај секс;)
патем сите жени не се исти значи може прво секс и после галење или прво секс и после бегај :)

галење е поважно од сексот проверено од мене од некоја чудна логика од повеќето жени се возбудува ако ја галете потоа следува замисла(наум) и на крај секс;)
патем сите жени не се исти значи може прво секс и после галење или прво секс и после бегај :)
Па да ти кажам право и мене некако повеќе онака ме потпалува едно добро и страсно галење и мазење кое следува после тоа секс.

Temava treba da se zatvori ,bidejki e davez i ziva glupost!!!!!!!!!

На темава може да се заклучи дека македонскиот јазик е тотален turn-off и на листата на потенцијални афродизијаци котира некаде на дното, заедно со пожолтените нокти на нозете на дедо ми...

Галење....и самиот збор е недоветен,лигав и не кажува многу...

Галењето е поважно од сексот

Колку партнерите повеќе се допираат на несексуален начин, толку нивната желба за допири е поголема, комуникацијата поотворен, а односот исполнет со задоволство и стабилност.

83744081.jpg

Честите галења и „случајни“ допири се позначаен показател за стабилноста на односот, отколку податоците колку двојката често води љубов, откри студијата н Кинсли институтот во САД. Исто така честопати се даваат погрешни тврдења дека на мажите не им е важно галењето затоа што се повеќе насочени кон сексот, објаснија истражувачите.

Галењето дава чувство на блискост и удобност, а тоа е клучот за среќна врска. Предноста на несексуалната интимност е поврзување на разни комуникации и пријателства, што еднакво е важно и за мажите и за жените, смета брачната терапевтка Паула Хол.

106479564.jpg

Терапевтката вели дека хормонот окситоцин, кој често се нарекува хормон на среќа се произведува под влијание на нежности и удобноста од галењето. Научно е докажано колку почесто се галиме со партнерот, толку поголема е желбата за меѓусебно допирање.
http://www.idividi.com.mk/stil/afrodizijak/700547/index.html

Се е важно....нема или ова или ова... СЕ! :-)

На темава може да се заклучи дека македонскиот јазик е тотален turn-off и на листата на потенцијални афродизијаци котира некаде на дното, заедно со пожолтените нокти на нозете на дедо ми...

Potpolni si vo pravo!

Како што еден другар љуби да каже_ " македонскиов јазик е полн со ќушиња, дури и да сакаш да изјавиш љубов на некоја женска неможеш затоа што ќе налеташ на ќуше" :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom