Што е поважно: учењето или дружењето?

• Креатор на темата Креатор на темата SpAcE_c0wb0y
  • Време на започнување Време на започнување
definitivno druzenjeto ako samo bubas i bubas a nemas so koj da iskocis ili da prozboris dzabe ti e se!!!!!!!!!!!!!!!! ajde site na druzba

а бе дружењето... пошто и онака учењето не ми иде ич... вака не учиш, идеш на полагање и уствари цела година само се дружиш :)

Сметам дека кога се сака, се може да се постигне, треба само да се учи редовно и останува многу многу многу време за дружење.

Definitivno vremeto pominato vo sredno se najubavite godini na sekoj mlad covek (po samo pola godina gledam kolku mnogu mi nedostigaat tie prekrasni denovi),taka decki glejte iskoristete go toa vreme maskimalno vo druzenje pa ponekogas koa imate vreme fatete i kniga po malku kolku da ne zaboravete da citate,poso vistinskoto ucenje ve ceka posle na fax.

Па не за џабе викаат средношколските денови се најубави, сигурно не би биле толку луди и незаборавни ако ги посветиме единствено на учење, а не и на дружба. :) Што знам, мене ми е поважна дружбата, убаво да си поминам, да си го направам интересно времето поминато во школо, учењето по малку го запоставувам, за што сигурна сум дека ќе се каам понатаму во животот. :) Ама добро, секако дека не сакам да си го поминам најинтересниот период од животот во бубање над книга, иако пожелно е да се стекне човек со способноста да умее да ги комбинира овие две работи.:)

Zlatnata sredina i izbalansiranost pomegju uchenjeto i druzhenjeto e edinstvenata dobitna kombinacija.

Мислам дека и двете работи се подеднакво важни,но сепак никој веќе не посветува внимание на учењето и сите сме посветени повеќе на дружењето и забавата...сепак средново ќе го памтам секогаш и по убави и по лоши работи...а за искомплексирани,верувајте ми секаде ги има

Сигурно дека Дружењето

Pametnite deca si pravat kombinacija na dvete raboti.
Taka e najdobro, oti bez druzzenje si prazen, pa ako sakass imaj cela enciklopedija i digitron vo lejkata.
No i uccenjeto treba da se tera, za da se ccuvstvuvass uspessen, korisen, pameten. Za da bidess i samiot od sebe zadovolen, a i roditelite - da ne bidess PROMASSENA INVESTICIJA.

filmadzijka напиша:
Pametnite deca si pravat kombinacija na dvete raboti.
Taka e najdobro, oti bez druzzenje si prazen, pa ako sakass imaj cela enciklopedija i digitron vo lejkata.
No i uccenjeto treba da se tera, za da se ccuvstvuvass uspessen, korisen, pameten. Za da bidess i samiot od sebe zadovolen, a i roditelite - da ne bidess PROMASSENA INVESTICIJA.
Потполно се согласувам. Неможат едно без друго. Така да и двете се важни.

Pa so samoto odenje vo skolo se slucuva i druzbata.Znaci ides da ucis ali ustvari se druzis,a pomalce ucis nego so se druzis!!!ZNACI DRUZENJETO E POBITNO!!!:pos2::toe:

Najubavo e koga ke se napravi edenbilans:):) ali koga bi trebalo strogo da izbiram bi go izbrala druxzenjeto zasto ako si udruzen togas i mozes polesno i da se snajdes okolu ucenjto, mozas i da ajdes pobrzo i pomos za nekoj predmet...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom