Што е поважно: учењето или дружењето?

• Креатор на темата Креатор на темата SpAcE_c0wb0y
  • Време на започнување Време на започнување
Ucenjeto e mnogu bitno ama bez druzenje????Kakva e taa mladost ako ne se druzis?Znaci samo da znaes da si go podelis racionalno vremeto i nema nikakov problem-ima vreme i za druzenje i za ucenje!!!Samo balans i teraj napred!!

Се разбира дружењето тоа поеке се најдува у животот него ли учењето, а има типци со мене што учат за викенди никад не излегуваат низ град, нон стоп седат дома музика не слушаат не бркаат мода повлечени и единствена тема за муабет им е ЕЈ НАУЧИ ПО ОВАЈ ПРЕДМЕТ??? ЛЕЕЛЕ АКО МЕ СТАНИ ДА ОДГОВАРАМ НЕМАМ УШТЕ ЕДНА ЛЕКЦИЈА НАУЧЕНО:DD)

u sredno druzenjeto, na fakultet (ako stignes) ucenjeto

Дружењето секако дека е поважно.

дружењето затоа што ако не се дужиш може да загубиш некој другар... а учењето е најмал проблем... можеш и за двете да одвоиш доволно време :wink:

И двете се важни.
На крај краева си се запишал за да учиш, ама па ако немаш “чаршиски факултет“ се е џабе.
Синхронизација бе бејби. :toe: Ќе си ја наредиш некако.

Дружењето нормално
Џабе ти е школо ако немаш пријатели ( барем кај нас е ова )

Многу мразам кога треба да одделам некоја работа во животов како поважна, и многу мразам кога некои работи кои секој треба индивидуално да ја определи нивната важност и на свој начин да ги организира, да бидат определени црни на бело...
Ама за да не се претвори постов во „Што мразам?“, ами ај да си кажам :pos2:
Мислам дека, т.е. не мислам, туку знам дека се што е претерано не е добро...Оттука, и учење и дружење е еднакво важно...Дружењето е по слатко ако обврските со учењето ти се завршени (под учење подразбирам било каква обврска, што на човекот му прави задоволство а која е општестевно корисна, нели) а богами и учењето е послатко, ако знам дека има пријател кој ќе навива за мене кога ќе полагам, итн...
Златна средина, уште Аристотел го рекол тоа :jaj:

Двете работи се многу важни...па затоа,кога имате за учење,или учете заедно со другарите или дружете се заедно со книгите

Attachments

• 08-12-06_2030.jpg
    08-12-06_2030.jpg
    48,7 KB · Прегледи: 36
druzenjeto e povazno zosto imas cel zivot da ucis ali so nekoj mozda nema da se vidis 10 god :)

Двете се многу важни.... само мислам дека дружењето е поважно

Ја мислам дека е најдобро да се има некој баланс помеѓу двете.Во секој случај би му дал предност на дружењето,пошто тотална изолација од општеството и не е некоја екстра работа со која понатаму треба да се гордееш.

Дури човек е помал дружењето му е најважна работа во неговиот живот, но покасно кога ќе свати дека без учење е никој и ништо, ќе си рече сепак дружењето е на второ место.

Треба да се има некоја средина, дружбата од средно не се заборава, ама мора и да се учи. За се да се најде време, ја наоѓав време за се, некогаш и 4ки и 3ки имав ама знаев дека имам вистински другари/ки. Се поправаа лесно ако седнеш малку повеќе да научиш.

Треба да се урамнотежат работите помеѓу учењето и дружењето...и двете работи се важни во животот....:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom