Што е поважно: учењето или дружењето?

• Креатор на темата Креатор на темата SpAcE_c0wb0y
  • Време на започнување Време на започнување
divine напиша:
ако забегате по едно од тие двете тешко ќе се вратите одпосле :) :wink:
Јас едно време имав забегано по двете... Имаше период кога скоро не се прибирав дома, лекциите ги читав во кафанчето кај што се собиравме :) :)

epa vaka! da mu se kaze nekolku raboti na vselenski_kravadete! Licemeri!- ne be ne toa ne sme nie! ako rap e sranje ti si uzas! ako u drustvoto nekoj gleda za drugite si ti toj! se pikas a sakas da si glaven! ama nema be! a za udiranje topka za sportoi stvarno si kamenj a ako si muz ostaj go ova svite da go procitaa!

druzenjeto...DA zasto ako ne se druzam u sredno i ako ne napraam sve sto mi dusa saka vo tie godini togas sigurno nema da se glupiram na 40 godisna vozrast.a za ucenjeto da i toa normalno deka e vazno zasto ako planiram da idam posle na faks bez znaenje tesko deka ke uspeam da go ostvaram toa sto sum go zamislila vo zivotot.inace prednost davam poveke na druzenjeto

Битни се и двете. Сепак дружењето не се заборава, тоа е најдобро нешто во школскиот живот. Ако нема дружење, ма не одам на школо бе!!! :)

Дружење само до средно, на факултет прво место учењето мора иначе си ја оплескал.

Двете се важни.
Уостало, дружењето секогаш постои.
Школото е само 6 саати дневно, така да не гледам како не би можело да се напраи баланс меѓу овие две работи.
Школото е на прво место кога станува збор за одговорност, а дружењето е исто на прво место само од друга гледна точка.
Сепак не гледам како школото би можело да попречи во дружењето, а дружењето секако може да попречи во школото, затоа треба да се пази во какво друштво влегуваш:icon_lol:

dvete se bitni...mene licno druzenjeto u skolo mi doagja kako razubavuvanje na ucenjeto...si se nadopolnuvaat tie dve raboti u skolo we...barem kaj mene e taka :)

Учење и школо? Добро е тоа се дур не се одвива сабајле, а за дружење увек имаш опција да киднеш од час.

....иам општа култура и нема да станам имбецил ако пропуштам некој дел заради, демек, дружење.
Така да, ме боли ќе му ја мислиме од другата годинааа...:je: ако ти се погоди друштво...и да сакаш да учиш пиши крст.

Дружењето е побитно и тоа многу побитно.Ко што пиша шмизла ШТО НА 40 ГОДИНИ (ако ги доживеам)???
Најубаво е ем да учиш ем да се дружиш со твоите другари и фурај си го филмот, ич да не те боли.!.

SpAcE_c0wb0y напиша:
Дали еден типичен средношколец треба да се посвети главно на учењето или главно на дружењето?
So drugi zborovi megju bubalica i komita ?
Ni toa ni toa.Moze 50/50 ili 60/40

Vo osnovno druzenjeto....
A vo sreno uchenjeto pred se...

so ucenje ne biva i druzenje

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom