Што би се случило доколку ги прекинеме „преговорите“ за името?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Не може да се прекинат разговорите. Бране и бате Чиро потпишаа дека ќе разговараме додека не се најде заедничко решение.

А за тоа дека не треба да се преговара, и јас сум за.

Преку глава ми дојде веќе од пропагандата која се наметнува и полека ги јаде луѓето...се наметнува чувство кај народот демек „за едно име пропуштаме секакви благодети, а името не е и битно до толку“...Со кој памет!?

Ајде. Кажете ги можните варијанти кои би настанале доколку трајно ги прекинеме преговорите за името.

И друга работа. Кои се аргументите, да ги собереме на едно место, вез основа на кои би се прекинале „преговорите“ со грците во врска со нашето име/идентитет?
nie sme toa sto sme MAKEDONCI i nisto drugo. problem ima opkrozuvanjeto okolu nas, neka si go menuvaat imeto tie ne nam da ni predlagat promena na imeto a so prekinuvanje na pregovorite ne gubime bas nisto i ne sme tolku spremni za vlez vo eu i nato. nitu dvete strani nemaat bas nekoja korist od mk nitu strateski ni ekonomski potencijal gledat vo nas. a narodot nema kojzna kakva koris da dobie od vlezot vo eu, tuku da si zasukame rakavite i da se potrudime malku poveke so rabota da napravime nesto od nasata napatena zemja sto ni ostana. od politika leb nema tie sto ja rasparcija nasata golema mk, ni solat pamet epa dosta so odstapki. tie znaat koja e i kolkava e ikako se vika ,kakov narod zivee tamu po razlicen po kultura i obicai od drugite okolu nego. nemoze samo nie da davame odstapki nazad nema tie sme kakvisme takvi sme dosta sme ako ne primat takvi ok ako ne cao :toe::salut:

Сонцето па ќе изгрее и ќе зајде.А другите работи,другите работи се само финеси во оваа наша игра која што ја нарекуваме живот.

Vo edna prilika se iskaza i trebase da se potrefi momentot, a toa bese bukurest .Znaci problemot so imeto nema resenie i nema sto ponataka dase diskutira .I problemot nema politicka zadnina i sekoj individualno da odluci za nas ,so ogled 120 zmeji ne imaat priznano so ustavno ime.Kolku sto jas znam 2/3 od clenkite zemji na OON ako ne imaat prizneno so ustavnoto ime predmetot stanuva bez vaznost.I samo da se podnese deklaracija za priem vo OON so ustavno ime. :toe:

Ништо како денеска така и утре.само што на грција според мене ќе и е многу мака што нема да го освои она по што трнала.
А тоа што нема да се прекинат нема бранко и грујо само се напаѓат кој повеќе пари да земи наместо да мислат што може да ни се случи ако направат некоја будалија.
ТЕШКО НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ СО ТИЕ ГЛАВИНИ

ЕУ отиде у три лепе, ќути што не го сменивме името, господ не чува.

Додека трае судењето во Хаг преговорите ќе продолжат бидејќи тужбата се базира врз спогодбата така да не се надевајте на прекин. Ќе трае и ќе трае..

te ezelo ne te ezelo prerodbata si vrvi:toe:.... mislam deka vise bi trebalo da sme imuni na ezenje

Преродбата си врви рече :pos: :pos: :pos:

Која пуста преродба бе другару? Изолирање од Нато,Еу, без визи што останавме, инфлација што имавме од 11% или затворањето на Бучим е преродба ??? Што ?

Него ај да не одам во оф топик...

Доколку преговорите запрат нема да има преговори.

А зошто би запреле ? Тоа што има преговори не не условува нас да прифатиме нешто. Едноставно си преговараат луѓето, тоа им е работа. Ако не преговараме, ништо не сме постигнале. Едноставно треба да продолжиме да преговараме и ништо од тие преговори да не очекуваме, ниту да прифатиме. Точка.

Чим се тие лицемерни, зошто ние не би биле. Дури и повеќе јас да сум би почнал и јас да барам работи кои би оделе во пакет со „Решенијата“, како на пример, Македонски јазик во школите во Егејска Македонија, Бадинтерово мнозинство, Двојазичност во општините каде што Македонското население е повеќе од 20%, Враќање на старите топоними во Егејска Македонија, барање оштета за геноцидот во 48. Зошто да не...

Доколку преговорите запрат нема да има преговори.

А зошто би запреле ? Тоа што има преговори не не условува нас да прифатиме нешто. Едноставно си преговараат луѓето, тоа им е работа. Ако не преговараме, ништо не сме постигнале. Едноставно треба да продолжиме да преговараме и ништо од тие преговори да не очекуваме, ниту да прифатиме. Точка.

Чим се тие лицемерни, зошто ние не би биле. Дури и повеќе јас да сум би почнал и јас да барам работи кои би оделе во пакет со „Решенијата“, како на пример, Македонски јазик во школите во Егејска Македонија, Бадинтерово мнозинство, Двојазичност во општините каде што Македонското население е повеќе од 20%, Враќање на старите топоними во Егејска Македонија, барање оштета за геноцидот во 48. Зошто да не...

Во право си, ама до некаде.

Преговорите ќе течат ама до кога е прашањето? Ние не треба да одолговлекуваме бидејќи се наоѓаме во деликатна ситуација.Нови правила на Косово, албанците се незадоволни, можно е да побараат федерализација во Македонија по примерот на системот во Косово.Затоа ние треба што побрзо да влеземе во нато и да ги оттргнеме од таа идеја, инаку тешко ќе биде...

Точно, тие се лицемерни но тие можат да бидат лицемерни, идиоти и што уште не, но тие се во состојба да диктираат.Членка се на Нато,Еу, богата земја.А ние сме далеку од тоа и ја немаме политичката моќ која ја поседуваат тие.Знаеш она народното... Кај што има сила нема правдина !

И на крај на краиштата ние можеме да продолжиме со патриотизмот, но мора некаде да попуштиме, таква ни е ситуацијата.Најдобро ќе биде да си ја зачуваме државата...

Во право си, ама до некаде.

Преговорите ќе течат ама до кога е прашањето? Ние не треба да одолговлекуваме бидејќи се наоѓаме во деликатна ситуација.Нови правила на Косово, албанците се незадоволни, можно е да побараат федерализација во Македонија по примерот на системот во Косово.Затоа ние треба што побрзо да влеземе во нато и да ги оттргнеме од таа идеја, инаку тешко ќе биде...

Па на Албанците не им одговара наше членство во ЕУ од причина што така потешко ќе ја тераат каузата. Пак ќе имаме пукање на избори. И све што треба за да не ги изполниме условите, а Грција уште повеќе ќе не притиска.

Вака, ќе си преговараме, можда ќе си имаат надеж дека некогаш ќе попуштиме....

п.с.
Кога зборев за лицемерие, мислев на ЕУ и олеснувачите. Грција само си ги тера интересите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom