Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
nie sme toa sto sme MAKEDONCI i nisto drugo. problem ima opkrozuvanjeto okolu nas, neka si go menuvaat imeto tie ne nam da ni predlagat promena na imeto a so prekinuvanje na pregovorite ne gubime bas nisto i ne sme tolku spremni za vlez vo eu i nato. nitu dvete strani nemaat bas nekoja korist od mk nitu strateski ni ekonomski potencijal gledat vo nas. a narodot nema kojzna kakva koris da dobie od vlezot vo eu, tuku da si zasukame rakavite i da se potrudime malku poveke so rabota da napravime nesto od nasata napatena zemja sto ni ostana. od politika leb nema tie sto ja rasparcija nasata golema mk, ni solat pamet epa dosta so odstapki. tie znaat koja e i kolkava e ikako se vika ,kakov narod zivee tamu po razlicen po kultura i obicai od drugite okolu nego. nemoze samo nie da davame odstapki nazad nema tie sme kakvisme takvi sme dosta sme ako ne primat takvi ok ako ne caoПреку глава ми дојде веќе од пропагандата која се наметнува и полека ги јаде луѓето...се наметнува чувство кај народот демек „за едно име пропуштаме секакви благодети, а името не е и битно до толку“...Со кој памет!?
Ајде. Кажете ги можните варијанти кои би настанале доколку трајно ги прекинеме преговорите за името.
И друга работа. Кои се аргументите, да ги собереме на едно место, вез основа на кои би се прекинале „преговорите“ со грците во врска со нашето име/идентитет?
ce se preporodime....edna maka pomalce![]()
Немој уште преродби жити се :tv:
Доволно е.
Кожа ми се ежи коа ќе слушнам дека пак ќе се препородуваме.
te ezelo ne te ezelo prerodbata si vrvi.... mislam deka vise bi trebalo da sme imuni na ezenje
Доколку преговорите запрат нема да има преговори.
А зошто би запреле ? Тоа што има преговори не не условува нас да прифатиме нешто. Едноставно си преговараат луѓето, тоа им е работа. Ако не преговараме, ништо не сме постигнале. Едноставно треба да продолжиме да преговараме и ништо од тие преговори да не очекуваме, ниту да прифатиме. Точка.
Чим се тие лицемерни, зошто ние не би биле. Дури и повеќе јас да сум би почнал и јас да барам работи кои би оделе во пакет со „Решенијата“, како на пример, Македонски јазик во школите во Егејска Македонија, Бадинтерово мнозинство, Двојазичност во општините каде што Македонското население е повеќе од 20%, Враќање на старите топоними во Егејска Македонија, барање оштета за геноцидот во 48. Зошто да не...
Така е..нешто друго веќе невиденоНемој уште преродби жити се :tv:
Доволно е.
Кожа ми се ежи коа ќе слушнам дека пак ќе се препородуваме.
Во право си, ама до некаде.
Преговорите ќе течат ама до кога е прашањето? Ние не треба да одолговлекуваме бидејќи се наоѓаме во деликатна ситуација.Нови правила на Косово, албанците се незадоволни, можно е да побараат федерализација во Македонија по примерот на системот во Косово.Затоа ние треба што побрзо да влеземе во нато и да ги оттргнеме од таа идеја, инаку тешко ќе биде...