Шмизли, лигуши и останата багра кловнови

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Абе и некој за вас (читај: ЈАС) за вас вика дека сте глупи и недоветни али тоа е,,,
Еве јас Чоузен Уан ги прогласувам сите што не размислуваат како мене за ретардирани и сега можете комотно да си отворите тема за тоа...

Се работи за перцепција мувите прават муабет за мушичките овие за едноклеточните,едноклеточните за биатомите овие за протоните, а тие другите за фермионите, а они па за кварковите, кварковите прават муабет за лептоните (ми текна на филмот за она детено што го претставија за најпаметно безочно ја лажеше мајка му дека лептоните биле најмали нешта во универзумот, жива превара е детето знам дека сега работи во ЦИА како доушник на Јужно Американските нарко-картели),а Лептоните прават муабет за Бозоните итд...

Недостатокот на знаење создава вакум на незнаење и бидејќи во хаотичните системи нештата се движат во неистрасирани патеки, незнаењето станува закон, а глупавите законодавци и во таа калакурница, помалце глупавите прават муабет за глупавите као у стил:
-Види го овој глупавиов.
Со математички термин имаме фрактал.

Дефиницијава за фрактал ти вришти. Не знам дали да се фрлам од прозоров до мене или да се качам уште некој спрат погоре.

Јас не разбирам што толку си зема ти при себе или се пронајде негде. Се испофали “Дете сум на богати и горд сум поради тоа“, а тука никој не спомна богаташи, туку спомнаа шмизли и фенци-шменци типови и типки. Не знам дали и воопшто си прочитал и сфатил што Леандра сакаше да каже, ама ајде.

Мое мислење за овие луѓе е дека се само површни. Имав „среќа“ цело ебано средно да ги трпам и не ми беше баш пријатно. Постојано само се фалеа „брат, види ми ги патикиве...6000 ги земав. А јакнава? Јакнава ми ја донесе татко ми од Австрија (или рандом земја во која можеби бил татко му)“. Честопати се осудуваа и на другите да им кажуваат како треба да изгледаат, демек машко требало да е средено, избричено, уредно пострижено и што знам таму како уште не...а женскиве пак постојано беа околу нив да им кажуваат колку лакот за нокти им бил скап и како не знам ти кој им купил рандом ствар или им кажуваа случки од одмори. За мене тоа е само една неизживеана раја која животот го гледа преку парите и мислат дека смислата на животот е да имаш пари и да купуваш скапи нешта.

Не си го трошете времето за дебати или што и да е друго, за луѓе кои не го заслужуваат тоа.

Такви прдешници има на секој чекор. Се согласувам дека тоа е стил на живот, но изгради си го без да повредуваш и понижуваш други луѓе, што кај добар процент од таканаречената елита едноставно не е изводливо. Едно е да си тераш таков начин на живот затоа што „ти се може“ и притоа никој не страда, а друго е да го градиш тој имиџ на сметка на другите („пониската“ класа, нАли). Жалосно е колку луѓето се занесени од погрешни вредности, а не се ни свесни за тоа.

Леле песнава :sick:
Колкупати само на радио сум ја зачекал да ја пуштат и одма почнуваат нагони за повраќање да ми идат. Па дури и спот има... свашта!

Еееееј буљаш еден, а мене па ми е хит веќе 3-4 недели :icon_mrgr: баш е фенси, хард кор до јаја, со дип хаус и меџу-дип-амбиент на хепи техно минимал финеси...а и девојка ми се вика Тифани :icon_lol: Него во врска со темата, доволно е да ја чуете песнава и да се смешкате, коментари за таквите бљувотини од луѓе, немам, тие се толку плитки и прости што искрено не може ни да се нацрта...но еден ден, кога мама и тато ќе ги нема, ќе ги видам како и дали рационално ќе знаат да го искористат породичното благо, или се тоа ќе отиде набрзина...па ќе ги видам тогаш со што ќе се курчат и понижаваат. Испаѓа дека се жалиме, но сепак таквите сироти души се за жалење.

Еееееј буљаш еден, а мене па ми е хит веќе 3-4 недели :icon_mrgr: баш е фенси, хард кор до јаја, со дип хаус и меџу-дип-амбиент на хепи техно минимал финеси...а и девојка ми се вика Тифани :icon_lol: Него во врска со темата, доволно е да ја чуете песнава и да се смешкате, коментари за таквите бљувотини од луѓе, немам, тие се толку плитки и прости што искрено не може ни да се нацрта...но еден ден, кога мама и тато ќе ги нема, ќе ги видам како и дали рационално ќе знаат да го искористат породичното благо, или се тоа ќе отиде набрзина...па ќе ги видам тогаш со што ќе се курчат и понижаваат. Испаѓа дека се жалиме, но сепак таквите сироти души се за жалење.
Како не биле за жалење... Таман работа, ако почнам таквите да ги сожалувам, како што ги има исаф, треба во црно да се завијам

Како не биле за жалење... Таман работа, ако почнам таквите да ги сожалувам, како што ги има исаф, треба во црно да се завијам

Ма не бе пријател што ги вртиме нив...самите нека си се жалат што живеат во свет насликан со реални бои, а нивните патетични животи обвиени во фантазија се прича за себе..

има се по светот или што би рекле што не крепи земјата.
е арно ама господин се раѓа, господин не се станува ( ова важи и за дами секако).
и на крај за секое лонче си има капаче. каков си со такви ке си се дружиш, инаку сите ке бевме исти.
кој како си милува така нека прави, и не ми пречат се додека не ми влезат во мојот воздушен простор или нивното однесување не почне лично да ме засега, е тогаш ке им дадам до знаење дека ТАКА НЕ.

овде се собра пролетеријатот и сиромаштијата да со го истури гневот и фрустрациите на убавото девојче од добро ситуирано семејство. Има работи кои не одат заедно и кои треба а и ќе се сменат по природен пат. Секој град си има свои елитни населби, каде живеат интелигентните работливите и добро ситуираните. Секој град си има продавници со роба која ни во сон не можат да си ја приуштат пролетерите, Секој град си има и места за излегување каде не можат да стапнат одрпануите и парталосаниу деца на стечајци и минималци. Постои и Мерцедес и Лексус, постои и Дачија и југо половно. Тоа е природен закон. Ние сме два света, што заеднички теми би имал јас и еден градежен работник или електромонтер или шофер на камион?? За што би разговарале и децата наши кога живееме во различни светови. Веќе постојат и школи и факултети наменети само за елитата, за луѓе кои ја задвижуваат Македонија нанапред, за луѓе кои прават обрти на огромни капитали и од чии даноци живее и тој пролетерот кој плука низ беззабата уста на своите доброчинители. Со природен процес сосем ќе се одвојат тие две класи и нема ниру едната ниту другата да има ни интерес ни потреба да знае како живее она другата.

Јас навистина незнам дали овие ликови патат за да бидат во центар на внимание, дали боледуваат од комплекс на ниска вредност или едноставно нема кој да ги убие. Во Скопје е најзастапена оваа појава, претежно тоа се деца на транзициони богаташи кој од опинци влегле во ферари. Не само што изигруваат кловнови пред широки народни маси туку нивното лигушење пара уши.
И да, не се само жени има и многу мажи кој се „фенси“.
Очигледно не се мој тип, но дали се Ваш? Сте имале врска со ваква особа која повеќе зуи од колку што зборува? Можеби кругот на пријатели ви е таков па ги знаете подобро зад завеса? Што мислите што прават кога ќе ја тргнат фасадата од пудра, што гледаат во огледало?
И не треба да ги снема, треба да постојат зошто без нив нема да е интересно. Си се движат во посебни кругови, на посебни места и навистина се посебни луѓе. Така и нека остане.

Не само во Скопје, туку ги има на секаде а најлесно можат да се пронајдат во школите. Се лигават, па се гушкат лезбејски, па си седат у скут, се бацуваат...ми се гади од такви личности ама скоро сите се такви. На денешно време да си нормален треба да си ненормален, вака излегува оваа. Инаку ниту сум бил во врска со таква личност, ниту ќе бидам, ниту сакам да бидам ниту пак се дружам. Инаку што се однесува до нивниот изглед ми се гади од тие паштети (пудра) што ги нанесуваат на лицето и по цел ден се гледаат пред огледало и прчат муцки. Разбирам дека секоја личност сака да биде убава ама до толку бе :S ...стварно нема смисла но ни малку не ме привлекува нивната шминка бидејќи природно си е природно :D

овде се собра пролетеријатот и сиромаштијата да со го истури гневот и фрустрациите на убавото девојче од добро ситуирано семејство. Има работи кои не одат заедно и кои треба а и ќе се сменат по природен пат. Секој град си има свои елитни населби, каде живеат интелигентните работливите и добро ситуираните. Секој град си има продавници со роба која ни во сон не можат да си ја приуштат пролетерите, Секој град си има и места за излегување каде не можат да стапнат одрпануите и парталосаниу деца на стечајци и минималци. Постои и Мерцедес и Лексус, постои и Дачија и југо половно. Тоа е природен закон. Ние сме два света, што заеднички теми би имал јас и еден градежен работник или електромонтер или шофер на камион?? За што би разговарале и децата наши кога живееме во различни светови. Веќе постојат и школи и факултети наменети само за елитата, за луѓе кои ја задвижуваат Македонија нанапред, за луѓе кои прават обрти на огромни капитали и од чии даноци живее и тој пролетерот кој плука низ беззабата уста на своите доброчинители. Со природен процес сосем ќе се одвојат тие две класи и нема ниру едната ниту другата да има ни интерес ни потреба да знае како живее она другата.
Децата што учат во тие елитни школи нема да ја движат Македонија напред, тие се прости деца, на богати родители, тие немаат цели во животот ниту мотивација за нешто, ако допринесе некој за тоа Македонија да се движи напред се деца од средна класа и деца од сиромашни фамилии, тие се мотивирани, тие учат, тие се борат

Децата што учат во тие елитни школи нема да ја движат Македонија напред, тие се прости деца, на богати родители, тие немаат цели во животот ниту мотивација за нешто, ако допринесе некој за тоа Македонија да се движи напред се деца од средна класа и деца од сиромашни фамилии, тие се мотивирани, тие учат, тие се борат

Природниот закон важи сегде и во Бразил и во САД и во Германија па и овде. Сиромашни деца мислат само како да украдат нешто, сонуваат да бидат мафјаши оти мислат дека така најбрзо ќе се збогатат. Тие се полни со бес и горчина и негативна енергија зато шо уше во основно школо додека детето од богата фамилија си купува хамбургер и кока кола за ужинка, тој јади тенко намачкан леб со кристал маргарин за готвење и знае дека ко ќе оди дома го чека посна леќа (од која 3 дена ќе има проблем со стомак) и дека зимата ќе ја помине заедно со дедо му, баба му, татко му мајка му и 3 те браќа и сестри во една соба каде шо грејат, а за нова година кје има госба од 400 грама посебна пилешка и растителен кашкавал. Нема ни услови да учи а нема ни воља да учи затоа што знае дека и со диплома, тој нема родослов зад себе (родители, баби дедовци, вујковци, тетини) кои би му покажале на другите дека тој заслужува да му се даде одговорна и добро платена работа.

“Ти си дипломиран лекар.. а шо беа твоите“, Татко ми шиеше јоргани а мајка ми беше домаќинка, дедо ми беше ковач а баба ми предеше волна...

А ти? “Татко ми е исто лекар - специјалист, Мајка ми е заболекарка, дедо ми беше архитекта а баба ми предаваше клавир“

самото ова покажува кое дете е растено и воспитано во висок дух, здрава и среќна околина

А ти? “Татко ми е исто лекар - специјалист, Мајка ми е заболекарка, дедо ми беше архитекта а баба ми предаваше клавир“
самото ова покажува кое дете е растено и воспитано во висок дух, здрава и среќна околина
Се слагам со ова... Само си заборајл едно нешто да напомениш.

“Ти си дипломиран лекар... а шо беа твоите“, Татко ми шиеше јоргани а мајка ми беше домаќинка, дедо ми беше ковач а баба ми предеше волна...
Ваквите денес ни ја водат државата... и нивните деца се оние што возат бесни коли.

Па идиме до моментот дека државата ни е на ова дереџе бидејќи
Сиромашни деца мислат само како да украдат нешто, сонуваат да бидат мафјаши оти мислат дека така најбрзо ќе се збогатат.

И речи ми дека не е така...

Ваквите денес ни ја водат државата... и нивните деца се оние што возат бесни коли.

Tранзиција, зато е така, привремен хаос. Нема да трае уше долго

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom