Природниот закон важи сегде и во Бразил и во САД и во Германија па и овде. Сиромашни деца мислат само како да украдат нешто, сонуваат да бидат мафјаши оти мислат дека така најбрзо ќе се збогатат. Тие се полни со бес и горчина и негативна енергија зато шо уше во основно школо додека детето од богата фамилија си купува хамбургер и кока кола за ужинка, тој јади тенко намачкан леб со кристал маргарин за готвење и знае дека ко ќе оди дома го чека посна леќа (од која 3 дена ќе има проблем со стомак) и дека зимата ќе ја помине заедно со дедо му, баба му, татко му мајка му и 3 те браќа и сестри во една соба каде шо грејат, а за нова година кје има госба од 400 грама посебна пилешка и растителен кашкавал. Нема ни услови да учи а нема ни воља да учи затоа што знае дека и со диплома, тој нема родослов зад себе (родители, баби дедовци, вујковци, тетини) кои би му покажале на другите дека тој заслужува да му се даде одговорна и добро платена работа.
“Ти си дипломиран лекар.. а шо беа твоите“, Татко ми шиеше јоргани а мајка ми беше домаќинка, дедо ми беше ковач а баба ми предеше волна...
А ти? “Татко ми е исто лекар - специјалист, Мајка ми е заболекарка, дедо ми беше архитекта а баба ми предаваше клавир“
самото ова покажува кое дете е растено и воспитано во висок дух, здрава и среќна околина