Шмизли, лигуши и останата багра кловнови

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Природниот закон важи сегде и во Бразил и во САД и во Германија па и овде. Сиромашни деца мислат само како да украдат нешто, сонуваат да бидат мафјаши оти мислат дека така најбрзо ќе се збогатат. Тие се полни со бес и горчина и негативна енергија зато шо уше во основно школо додека детето од богата фамилија си купува хамбургер и кока кола за ужинка, тој јади тенко намачкан леб со кристал маргарин за готвење и знае дека ко ќе оди дома го чека посна леќа (од која 3 дена ќе има проблем со стомак) и дека зимата ќе ја помине заедно со дедо му, баба му, татко му мајка му и 3 те браќа и сестри во една соба каде шо грејат, а за нова година кје има госба од 400 грама посебна пилешка и растителен кашкавал. Нема ни услови да учи а нема ни воља да учи затоа што знае дека и со диплома, тој нема родослов зад себе (родители, баби дедовци, вујковци, тетини) кои би му покажале на другите дека тој заслужува да му се даде одговорна и добро платена работа.

“Ти си дипломиран лекар.. а шо беа твоите“, Татко ми шиеше јоргани а мајка ми беше домаќинка, дедо ми беше ковач а баба ми предеше волна...

А ти? “Татко ми е исто лекар - специјалист, Мајка ми е заболекарка, дедо ми беше архитекта а баба ми предаваше клавир“

самото ова покажува кое дете е растено и воспитано во висок дух, здрава и среќна околина
Во Бразил тоа не е сиромаштија тоа е бедотија, 60% од луѓето во Бразил живеат како кај нас што живеат ромите. Точно кај нас крадат, ама крадат ромите, а ретки се сиромашни фамилии како ромите. Очигледно не си запознал вистински луѓе штом мислиш дека сакаат да изиграват мафијаши, и дека крадат. Познавам многу луѓе од најсиромашни до најбогати, од сите возрасти, и сите луѓе помлади, до 30 години од богати фамилии размислуваат како да најдат дрога за следната журка, знам е еден куп млади луѓе од сиромашни фамилии кои се многу успешни, а некои доправа стануваат, ретки таленти и големи професионалци кои се дисциплинирани, кои во животот осетиле болка која силно ги мотивирала да успеат, а не да се дроираат секој ден

Едноставно да се коментира за таква сопрогласена класа на луѓе е стварно бесмислено, оставете ги да живеат тоа е најдобриот лек, ако нешто додеваат, Монти пајтоновски сарказам му е мајката и онака се флуоренцентни т.е светат само во темница или како што баба ми викаше Од надвор мирише, унатре смрде.

Ма не се замарам бре со вакви луѓе си живеам ја живот за нив нема место таму.Овие луѓе немаат вредност за мене затоа се правам ко да не постојат.:)

Јебога такви се,навикнати на лесен живот,се им е на готово.Нема да мислат дали денеска ќе ги потрошат сите пари,или да зачуваат нешто за утревечер.Лигуши имало и ќе има,сегде има разлигавени педерчиња и шмизли(овој збор го неам слушнато оддамна).

Лесно им е на нив,учеле во Нова,возат бесно бмв,шетаат,пијат шампањи ебат елитни курвичиња и слично.Не завршиле они у хард кор школо ко мене,каде што на голем одмор не се вадеа цигари пошто ги снемуваше за 4 до 5 секунди.Пред искачање не пиеле розе со јупи на -10 зимно време и на +40 летно на клупици у маало.

Едноставно така е наредено,за некои мед и млеко за други катран. Сепак нивна работа неможеш нишко околу тоа.
--- надополнето: Oct 18, 2011 11:24 AM ---
Ма не се замарам бре со вакви луѓе си живеам ја живот за нив нема место таму.Овие луѓе немаат вредност за мене затоа се правам ко да не постојат.:)

Зашто немаат вредност?Глупави се прости необразовани? Криво ви е дека татковците имаат повеќе од вашите?

Јебога такви се,навикнати на лесен живот,се им е на готово.Нема да мислат дали денеска ќе ги потрошат сите пари,или да зачуваат нешто за утревечер.Лигуши имало и ќе има,сегде има разлигавени педерчиња и шмизли(овој збор го неам слушнато оддамна).

Лесно им е на нив,учеле во Нова,возат бесно бмв,шетаат,пијат шампањи ебат елитни курвичиња и слично.Не завршиле они у хард кор школо ко мене,каде што на голем одмор не се вадеа цигари пошто ги снемуваше за 4 до 5 секунди.Пред искачање не пиеле розе со јупи на -10 зимно време и на +40 летно на клупици у маало.

Едноставно така е наредено,за некои мед и млеко за други катран. Сепак нивна работа неможеш нишко околу тоа.

Зашто немаат вредност?Глупави се прости необразовани? Криво ви е дека татковците имаат повеќе од вашите?

мислиш дека е се до парите хаха они немаат нормален живот немаат прави пријатели неможат да искочат опуштено еден ден без шминка и да мислат дали ќе им се искрши ноктот или ќе им се уништат штиклите ако идат многу пешки.Јас воопшто не се замарам си живеам мој живот и можам да одам у парк и да седна на трева и да не плачам следите два дена зошто ми се напраиле лом фармерките :)
--- надополнето: Oct 18, 2011 11:40 AM ---
мислиш дека е се до парите хаха они немаат нормален живот немаат прави пријатели неможат да искочат опуштено еден ден без шминка и да мислат дали ќе им се искрши ноктот или ќе им се уништат штиклите ако идат многу пешки.Јас воопшто не се замарам си живеам мој живот и можам да одам у парк и да седна на трева и да не плачам следите два дена зошто ми се напраиле лом фармерките :)
и btw немора да значи дека мојот татко има помалце од таткото на една шмизла сите што имаат пари не се фалат;)

Таквите фаци мора по дифолт да се богати и да им е лесен животот(како што вика еден член над мене)??

Еве јас за мене можам да кажам дека ми е лесен животот, немам моја кола, не искачам у дискотеки(елитни), од дома за искачање ми даваат по 200(300 поретко:D) денари за искачање па пак сум среќен и ќе кажам делумно ми е лесен животот. Уште полесен би ми бил доколку студирам и на приватен факултет, али финансиите не го дозволуваат тој ликсуз да го наречам, али и државен факултет се преживува и завршува. Најдов одредени работи кои ме прават среќен и исполнет(секако дека и скапа кола би ме направила), и немам ништо против луѓето (шмизлите, лигушите итн) коа си уживаат во благодетите што може да си ги дозволат, нека си тераат само нека ме закачаат мене, нека ме остаат да си уживам во оние работи кои ме исполнуваат :D

..Едноставно така е наредено,за некои мед и млеко за други катран...
еден пријател вели, Господ секому му дал задача во животот по едно буре го*на и по едно буре мед да изеде, е сеа, сам нека си одбере кога, како и со кого ќе ги јаде, лично сметам дека е подобро помалку од двете да си мачка човек па така животецот да му пројде!

Така е. Само мислам дека можеш нешто околу тоа само не би сакал да наведам поточно што бидејќи може и бан да добијам за толку вулгарности. Најсмешно е што самите себе не се перцепираат како такви и навредуваат други особи од исти тип. Сум начекал и "хибриди". Луѓе кои се гледа дека се filthy rich и на моменти се однесуваат многу лигаво и антипатично, но на други моменти се чинат како супер особи и не се толку егоцентрични. Реалноста е дека ПОВЕЌЕТО што јадат бубрези за нив да биле на нивно место, размазени, се на тацна, дубоки џепови, ќе се однесуваат сосема исто што е жална слика. Парите лесно може да ја расипат човечката душа.
П.С ПТТ не е до толку HC :)

Така е. Само мислам дека можеш нешто околу тоа само не би сакал да наведам поточно што бидејќи може и бан да добијам за толку вулгарности. Најсмешно е што самите себе не се перцепираат како такви и навредуваат други особи од исти тип. Сум начекал и "хибриди". Луѓе кои се гледа дека се filthy rich и на моменти се однесуваат многу лигаво и антипатично, но на други моменти се чинат како супер особи и не се толку егоцентрични. Реалноста е дека ПОВЕЌЕТО што јадат бубрези за нив да биле на нивно место, размазени, се на тацна, дубоки џепови, ќе се однесуваат сосема исто што е жална слика. Парите лесно може да ја расипат човечката душа.
П.С ПТТ не е до толку HC :)

Има и такви што се најнормални без разлика на парите што ги имаат.

ПТТ кој школски си? ЧД

ПТТ-ЖУЦ све што е на УЦ е ХЦ.

Има и такви што се најнормални без разлика на парите што ги имаат.

ПТТ кој школски си? ЧД

ПТТ-ЖУЦ све што е на УЦ е ХЦ.
Маневски :). Лесно те препознав по карактеристичниот стил на изразување Диме. Биле не за џабе стално те фалеше.

Парите во денешно време страшно се вулгаризираат. Доколку човек има повеќе во ова општество во кое владее правилото дека се има помалку, веднаш му се лепи етикета. Знам дека на сите им е смачено да тенчат пари за автобус додека некој секаде стигнува со мерџо, ама па тоа е животот и не гледам причина да замерам некому што има подебело кесе освен ако шверца органи како начин на заработка.

Македонија е трула земја кога станува збор за ваквите односи, и парите не дека само кај нас се вулгаризираат, само што овде тоа се прави со посебна омраза. Луѓе што немаат, имаат полн погодок за јадење бурек за оние кои имаат и обратно. Сите како да заборавиле дека од почеток на цивилизација, поделбата на имаш/немаш постоела и ќе постои без разлика каков систем ќе дојде после овој. Тоа не води до дистинкцијата на луѓето на класи, што води кон она непишано правило секој со својот. Секој согласно своите можности гради животно искуство. Каков муабет би имала јас со човек кој во лето оди на Ибица, на зима во Швајцарија, а татко му е генерален во банка? Знам, знам. Има луѓе со широк дијапазон кои знаат да направат секаков муабет, ама кад тад, по некое си правило ќе зашкрипи комуникацијата и ќе настане тишина. Затоа паровите од типот фраерчина - ќерка на стечајци и обратно не оди на долга патека. Интересите, животното искуство, подемите, падовите, вкусовите се различни, а тоа е основната работа што ги зближува луѓето. Тоа секако за оние кои не чекаат парите да им никнат од туѓ џеб.

Како и да е. Секој со своето. Не дискриминирам човек по ваква основа, само што се држам на дистанца. Едно е да бидеш коректен кога ќе ти пристапат, друго е да си реален кога станува збор за овие работи. Патем реално гледано, ретко глупав муабет слушам од сите страни во денешно време, така да никој не е исклучок од лигавење.

Не можам да одлучам дали сум импресионирана или ми се гади или некоја сосема друга варијанта ... :confused:
Единственото што како светлечка реклама ми се појави пред очи беше една девојка која што имав еднаш одамна несреќа да ја запознаам ... „Пошто тато е адвокаааат и јас сакам да бидам адвооокааат или судија или ... што може друго да се биде во суд?“
Нема потреба да специфицирам дека девојката е толку глупа што треба човек да и објаснува што е маса!
Единствена успешна дестинација препоставувам ти е студирањето. Ти смета на некој ако тато му е адвокат? Па ја исмеваш за бедни анонимни два-три лајкови? Сеа си викаш: „Дајбоже јас да бев на нејзино место“ м? Читај го постот на Антоине, јасно ко солза...

Единствена успешна дестинација препоставувам ти е студирањето. Ти смета на некој ако тато му е адвокат? Па ја исмеваш за бедни анонимни два-три лајкови? Сеа си викаш: „Дајбоже јас да бев на нејзино место“ м? Читај го постот на Антоине, јасно ко солза...

Зошто воопшто туткаш некому во уста нешто што не кажал? Верувај дека не знаеш каква е Сатори (и ликот позади Сатори), а и како што гледам поентата на тоа што си го цитирал/а не ја сфаќаш. Патем, Сатори не е целта на оваа тема.

Зошто воопшто туткаш некому во уста нешто што не кажал? Верувај дека не знаеш каква е Сатори (и ликот позади Сатори), а и како што гледам поентата на тоа што си го цитирал/а не ја сфаќаш. Патем, Сатори не е целта на оваа тема.
Не сонце, само ме испоровоцира тоа што го пишала :) а ти после ова шо ме цитира шо очекуваш од неа? поен+?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom