Shanghai Rolex Masters | 05-12 октомври, 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Мастерсот во Шангај?

• Новак Џокович

Гласови: 11 32,4%
  • Рафаел Надал

Гласови: 3 8,8%
  • Роџер Федерер

Гласови: 14 41,2%
  • Енди Мареј

Гласови: 1 2,9%
  • Стан Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Томаш Бердих

• Кеи Нишикори

Гласови: 3 8,8%
  • Марин Чилич

Гласови: 2 5,9%
  • Григор Димитров

• Милош Раонич

• Вкупно гласачи
    34
Статус
Затворена за нови мислења.
Шо е работава сеа со Надал и стомачниот вирус? Ќе го пропуша и Шангај изглеа... стана бетер од Диаби.

od karlovic da izgubis ... Karlovic :facepalm:
kazav posle amerika, ovoj ako se zadovoli na 25 so eden slem ke mi bide ubedlivo prv na hejt lista u tenisov
nadal ako ne igra, pak se otvara patot za nole, ne deka i sega ne mu se podredeni kockite, i veke dosaden mi stanue vaka na kraj od godina so titulive, preku kur, berdih vika nole u shangaj go izigral najdobriot mec u istorijata na tenisot, ne deka e u pravo ama krajno iritiracki se tie oscilacii koi gi ima i koi go kostale nekolku slemovi kade takodze, mu se poklopuvale kockite da osvoi. Strasno e toa kolku moznosti za slemovi prokockal ...

titulava vo peking, i ova sega sto sledi mi e vishe meeh, skoro i nebitno, lani zavrsi so stil, pa na ao od prokletijana wawrinka ispadna, eden od onie slemovi kade mu se redea kockite da osvoi zasto Nadal imase golemi problemi so grbot.

Реално од Карловиќ не е срамота да изгубиш. Ако му е денот ондак нијанси решаваат скоро против 98% од сите играчи. Нарочито тоа е случај против Чилиќ кој нема некој предобар ритерн. Иво во 2008/2009 со Надал дотеруваше до тај брејк во третиот сет и тоа мислам на два пати, и исто така мислам ги има тепано и Федекс и Ноле, Ноле во 2008, а Федекс не сум сигурен кога, треба да проверам.

Карловиќ, Иснер, Раониќ се тип на играчи што ако серверски им е погоден денот тогаш тешко се игра против нив и буквално само неколку поени одлучуваат. Океј, Раониќ е каде каде подобар од првиве двајца во другите сегменти од играта тргајќи го сервисот на страна.

Се слагам дека Чилиќ не смее да си дозволува пораз од 35 годишниот Карловиќ ама па дека е срамота мислам дека и не е.

Надал пак откажува поради стомачен вирус. И после имал добар меѓусебен скоро со другите тенисери. Ако не е во форма бега како пичка. Оваа година 3,4 пати откажува поради стомачен вирус. Мене како обичен смртник ми се дешава да фатам стомачен вирус во просек еднаш годишно а тој под не знам каков третман тоа често му се случува. Абсолутно непрофесионално.

na cilic mu se posreki na us open da protivnicite prtovi koi igrase da igraat po 5 seta i da se mrtvi umorni a sega se gleda deka do 1 do 3 kolo mu e maksimumot na mastersite nisto poveke

Ај, доста му беше тенис на овај. Нека го казнат, рекет да не му видиме.

Смрдеш препотентен, како може некој за овој да навива, лигле.

Сепак Надал ќе играл под антибиотоци
Сеа пичка е или не е, договори се.

На Фоњини и Јанович доживотно би им забранил тенис да играат, па дури и рекреативно. Едниот е трагедија од човек, а другиот е трагедија од тенисер, психопат! Срамота!!!!

Надал полека се претвара во канта за напуцавање. Не верувам дека кариерата ќе му трае подолго од уште две години.

Надал од 5-2 водство во вториот сет си изгуби фино-поштено и заслужено. Очигледно не бил фит за турниров, мислам дека се појави само за да има некаква шанса за број 1 на крајот од годината, која можеме и дефинитивно да кажиме дека му припаѓа на Ноле. Од друга страна, Федерер мислам дека избива на втората позиција после турниров.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom