Не се лутам, туку ту пишав да ме олабавиш со пишувањето на "моите" 3 други кога и да ме спомнеш, да не се стварно налутам и да викнам 10-15 фанови на Рома да се зачленат тука на форумот па да незнаете главата кај ви е

За утакмицата конкретно, не си во право, дури би рекол на Рома и фали повеќе квалитет од колку карактер на спроти Интер.. некои викаат треба да жалиме во прво што не било 4-0, па чекај бе малку, против Лече и Фросиноне да играме па такви резултати на полувреме се импресивни, а не па против Интер, најди утакмица каде Интер во прво губел 4-0 од некој си послаб противни, дај не се занасајте. Сум бил сведок каде Интер воделе 3-0 или 3-1 беше па Рома израмнувала на 3-3 и така завршувало, тогаш Тоти ги обрна работиве, сега еве Лаутаро кој очигледно е алфа и омега во Интер и можеби топ 5 шпица во светот, Мален можеби е во форма и е јак шпиц, ама му фалат одредени квалитети кои Лаутаро очигледно ги има.
Убаво ти кажа и членот претходно, кога Рома имала најквалитетен состав од 2001ва па навака па да можеме да кажеме дека хронично и фали карактер?? не бе друже хронично им фали квалитет, тоа што некогаш биле блиску до освојување на Скудето а не освоиле се сезони со пристојна екипа и играње на УРА, ама секогаш на папир 2-3 екипи имало појаки. Погледни го составот на Интер 50мил евра годишни за плати даваат повеќе од Рома, тоа е огромна разлика, ако видиш дека Рома за плати дава 110-120мил.
Единствено можеби 2002ра после освоеното Скудето беа квалитетни повторно да го освојат и завршиа 1 бод помалку од Јуве, али сето тоа понатаму беа периодични пристојни екипи на кои им фалеше квалитет за освојување на Скудета...
За Гасперини зборите што сакате, али од моја перспектива ќе ви кажам дека многу сум среќен што е тренер на Рома.. од 2018та после полуфиналето во ЛШ не сум се осеќал волку возбуден за да гледам Рома, до душа, ваква Рома со ваков фудбал не сум гледал ниту пред 2018та, ова сега што го гледам ми е мелем за очи..
свесен сум и за неговите фалинки, знае да ја "прегрее" екипата во текот на натпреварот, поготово во прво полувреме, свесен сум дека за да функционира оваа негова тактика/замисла ни фалат уште 2-3 квалитетни играчи конкретно лево крило од над 50мил, лев офанзивен бек и ако сакаме да речеме дека можда би биле скоро рамноправен конкурент на Интер за Скудето, би ни требало и екстра средњак партнер на Коне, некој како Едерсон или појак, па тогаш би можеле да збореме дали фали карактер на екипата. Како и да е, ова што го прави Гасперсон за овие година дена во Рома е фантастично, каков само брз напредок видовме, првата година од никаде фативме ЛШ, од нокдаун од Интер со 5 примени гола и веќе заостаток од 4-5 поени за пласман у ЛШ на 6 кола пред крајот со многу повредени битни играчи и Милан, Јуве и Комо пред нас, а и скаран со Раниери и Масара, буквално ги избрка од клубот..
оваа година пак ги намаливме платите за 15-20мил а направивме подобар ростер, тука мора да се пофали спортскиот директор и управата, а и одредени играчи како Дибала, Пелегрини, Кристанте и Манчини кои се нафатиа да играат за помали плати или како Манчини одби поголема плата да оди во Интер...
Така да, критики за клубот и тренерот не прифаќам, дај боже да немаме повреди до Јанураи поготово не на Дибала(што се мали шансите) и дај боже во зимо да се купи квалитетно лево крило и квалитетен лев бек, прв ќе кажам дека сме конкурентни на Интер за Скудето, нормално ако до тогаш издржеме да бидеме при врвот