Serie A 2026/27

• Креатор на темата Креатор на темата SK-92
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    101
  • Гласањето е завршено на .
@Bianconero vero Pisano vo temata za Inter za ovoj baner drzen od nekolku individualci, koe naide na osuda od cel interaski svet i na stadion i nadvor od stadion vs Organizirana akcija na 20 000 + luge, 70-80% od stadionot na juve, ne mozes vo nieden univerzum da gi ednacis dvete raboti, a dvete se delo na retardirani luge i krimosi so IQ dlaboko navlezeno vo minus.

Takvite na tribinite na Inter momentalno se ili mrtvi ili po zatvori, gospod gleda, toa vcera bese sramno na sekoe mozno postoecko i nepostoecko nivo, i naide na osuda od site vklucuvajki go i timot za koj navivas.

Slikava e obid za spin da se ednacat rabotite, vo realnosta deloto e jadno i bedno na dvete strani, ama toa sto ovie go napravija na Inter ne e stav na celata grupa i e ispad na individualci na tribina, sto ne e slucajot so ona sto vcera se sluci. organizirana akcija. Sekoja cest na isklucocite sto se obidoa da pleskaat i oddadat pocit, ama toj procent bese minimalen.
Цел стадион даде аплауз освен таа трибина а и ги исвиркаа. Истото е и со банерот на навивачите на Интер.

Цел стадион даде аплауз освен таа трибина а и ги исвиркаа. Истото е и со банерот на навивачите на Интер.
Како е исто еве кажи ми, банер држен од 10-15 луѓе, со илјадници, и грешка си дека цел стадион даде, повеќе се слушаше скандирањето Еден помалце, што е апсурдно што доаѓа од група која има доживеано страшна трагедија во минатото и многумина ги имаат загубено своите животи.

Ретардирана реакција на неколку души од трибина што не значи дека цела трибина е позади тој став не е исто со организирана и договорена акција со договорено скандирање за минутатата молк од цела трибина, односно од ултрасите, на кои им се придружи и дел од остатокот од стадионот, што значи сите се согласувале со тоа што било скандирано и со вртењето грб. Ко што реков, секоја чест на исклучоци, ама тие не преовладуваа вчера за жал.

Факт е дека е идиотска реакција од малоумници, но во минатото истото или слично правеле навивачите на интер па клубот никогаш не се оградувал од нив.

Вие тука се имате спрдачено со обидот за самоубиство на Песото во 2006та а Навивачите извадија банер на трибина со спрдња.

Свирежи и пцуење за 1 минутното молчење за смртта на Џани Ањели.

Така да интер се последните кои што треба да држат лекции по морал и етика.

19648.jpg

Факт е дека е идиотска реакција од малоумници, но во минатото истото или слично правеле навивачите на интер па клубот никогаш не се оградувал од нив.

Вие тука се имате спрдачено со обидот за самоубиство на Песото во 2006та а Навивачите извадија банер на трибина со спрдња.

Свирежи и пцуење за 1 минутното молчење за смртта на Џани Ањели.

Така да интер се последните кои што треба да држат лекции по морал и етика.

Прегледај го приврзокот 487666

Пре за Хитлер би држел минутс молк него ли за Џани Ањели

Добро бре, не се љути :smirce:

Навиваме за Рома годинава ајде, сега или никогаш за Скудето.

Не, озбилно, имаат многу пречки, ама може да се носат до крај. Треба само млатење на малите и малку повеќе тактика во дерби мечевите.
Не се лутам, туку ту пишав да ме олабавиш со пишувањето на "моите" 3 други кога и да ме спомнеш, да не се стварно налутам и да викнам 10-15 фанови на Рома да се зачленат тука на форумот па да не знаете главата кај ви е:D:P

За утакмицата конкретно, не си во право, дури би рекол на Рома и фали повеќе квалитет од колку карактер на спроти Интер.. некои викаат треба да жалиме во прво што не било 4-0, па чекај бе малку, против Лече и Фросиноне да играме па такви резултати на полувреме се импресивни, а не па против Интер, најди утакмица каде Интер во прво губел 4-0 од некој си послаб противни, дај не се занасајте. Сум бил сведок каде Интер воделе 3-0 или 3-1 беше па Рома израмнувала на 3-3 и така завршувало, тогаш Тоти ги обрна работиве, сега еве Лаутаро кој очигледно е алфа и омега во Интер и можеби топ 5 шпица во светот, Мален можеби е во форма и е јак шпиц, ама му фалат одредени квалитети кои Лаутаро очигледно ги има.
Убаво ти кажа и членот претходно, кога Рома имала најквалитетен состав од 2001ва па навака па да можеме да кажеме дека хронично и фали карактер?? не бе друже хронично им фали квалитет, тоа што некогаш биле блиску до освојување на Скудето а не освоиле се сезони со пристојна екипа и играње на УРА, ама секогаш на папир 2-3 екипи имало појаки. Погледни го составот на Интер 50мил евра годишнo за плати даваат повеќе од Рома, тоа е огромна разлика, ако видиш дека Рома за плати дава 110-120мил.
Единствено можеби 2002ра после освоеното Скудето беа квалитетни повторно да го освојат и завршиа 1 бод помалку од Јуве, али сето тоа понатаму беа периодични пристојни екипи на кои им фалеше квалитет за освојување на Скудета...

За Гасперини зборите што сакате, али од моја перспектива ќе ви кажам дека многу сум среќен што е тренер на Рома.. од 2018та после полуфиналето во ЛШ не сум се осеќал волку возбуден за да гледам Рома, до душа, ваква Рома со ваков фудбал не сум гледал ниту пред 2018та, ова сега што го гледам ми е мелем за очи..
свесен сум и за неговите фалинки, знае да ја "прегрее" екипата во текот на натпреварот, поготово во прво полувреме, свесен сум дека за да функционира оваа негова тактика/замисла ни фалат уште 2-3 квалитетни играчи конкретно лево крило од над 50мил, лев офанзивен бек и ако сакаме да речеме дека можда би биле скоро рамноправен конкурент на Интер за Скудето, би ни требало и екстра средњак партнер на Коне, некој како Едерсон или појак, па тогаш би можеле да збореме дали фали карактер на екипата. Како и да е, ова што го прави Гасперсон за овие година дена во Рома е фантастично, каков само брз напредок видовме, првата година од никаде фативме ЛШ, од нокдаун од Интер со 5 примени гола и веќе заостаток од 4-5 поени за пласман у ЛШ на 6 кола пред крајот со многу повредени битни играчи и Милан, Јуве и Комо пред нас, а и скаран со Раниери и Масара, буквално ги избрка од клубот..
оваа година пак ги намаливме платите за 15-20мил а направивме подобар ростер, тука мора да се пофали спортскиот директор и управата, а и одредени играчи како Дибала, Пелегрини, Кристанте и Манчини кои се нафатиjа да играат за помали плати или како Манчини одби поголема плата да оди во Интер...
Така да, критики за клубот и тренерот не прифаќам, дај боже да немаме повреди до Јанураи поготово не на Дибала(што се мали шансите) и дај боже во зимо да се купи квалитетно лево крило и квалитетен лев бек, прв ќе кажам дека сме конкурентни на Интер за Скудето, нормално ако до тогаш издржеме да бидеме при врвот :)

Последно уредено:
Не се лутам, туку ту пишав да ме олабавиш со пишувањето на "моите" 3 други кога и да ме спомнеш, да не се стварно налутам и да викнам 10-15 фанови на Рома да се зачленат тука на форумот па да незнаете главата кај ви е:D:P

За утакмицата конкретно, не си во право, дури би рекол на Рома и фали повеќе квалитет од колку карактер на спроти Интер.. некои викаат треба да жалиме во прво што не било 4-0, па чекај бе малку, против Лече и Фросиноне да играме па такви резултати на полувреме се импресивни, а не па против Интер, најди утакмица каде Интер во прво губел 4-0 од некој си послаб противни, дај не се занасајте. Сум бил сведок каде Интер воделе 3-0 или 3-1 беше па Рома израмнувала на 3-3 и така завршувало, тогаш Тоти ги обрна работиве, сега еве Лаутаро кој очигледно е алфа и омега во Интер и можеби топ 5 шпица во светот, Мален можеби е во форма и е јак шпиц, ама му фалат одредени квалитети кои Лаутаро очигледно ги има.
Убаво ти кажа и членот претходно, кога Рома имала најквалитетен состав од 2001ва па навака па да можеме да кажеме дека хронично и фали карактер?? не бе друже хронично им фали квалитет, тоа што некогаш биле блиску до освојување на Скудето а не освоиле се сезони со пристојна екипа и играње на УРА, ама секогаш на папир 2-3 екипи имало појаки. Погледни го составот на Интер 50мил евра годишни за плати даваат повеќе од Рома, тоа е огромна разлика, ако видиш дека Рома за плати дава 110-120мил.
Единствено можеби 2002ра после освоеното Скудето беа квалитетни повторно да го освојат и завршиа 1 бод помалку од Јуве, али сето тоа понатаму беа периодични пристојни екипи на кои им фалеше квалитет за освојување на Скудета...

За Гасперини зборите што сакате, али од моја перспектива ќе ви кажам дека многу сум среќен што е тренер на Рома.. од 2018та после полуфиналето во ЛШ не сум се осеќал волку возбуден за да гледам Рома, до душа, ваква Рома со ваков фудбал не сум гледал ниту пред 2018та, ова сега што го гледам ми е мелем за очи..
свесен сум и за неговите фалинки, знае да ја "прегрее" екипата во текот на натпреварот, поготово во прво полувреме, свесен сум дека за да функционира оваа негова тактика/замисла ни фалат уште 2-3 квалитетни играчи конкретно лево крило од над 50мил, лев офанзивен бек и ако сакаме да речеме дека можда би биле скоро рамноправен конкурент на Интер за Скудето, би ни требало и екстра средњак партнер на Коне, некој како Едерсон или појак, па тогаш би можеле да збореме дали фали карактер на екипата. Како и да е, ова што го прави Гасперсон за овие година дена во Рома е фантастично, каков само брз напредок видовме, првата година од никаде фативме ЛШ, од нокдаун од Интер со 5 примени гола и веќе заостаток од 4-5 поени за пласман у ЛШ на 6 кола пред крајот со многу повредени битни играчи и Милан, Јуве и Комо пред нас, а и скаран со Раниери и Масара, буквално ги избрка од клубот..
оваа година пак ги намаливме платите за 15-20мил а направивме подобар ростер, тука мора да се пофали спортскиот директор и управата, а и одредени играчи како Дибала, Пелегрини, Кристанте и Манчини кои се нафатиа да играат за помали плати или како Манчини одби поголема плата да оди во Интер...
Така да, критики за клубот и тренерот не прифаќам, дај боже да немаме повреди до Јанураи поготово не на Дибала(што се мали шансите) и дај боже во зимо да се купи квалитетно лево крило и квалитетен лев бек, прв ќе кажам дека сме конкурентни на Интер за Скудето, нормално ако до тогаш издржеме да бидеме при врвот :)

За историјата мислам дека Рома имаше навистина силен состав во сезоната 2016/2017 кој ако го видиме составот од денешна перспектива изгледаше силно и конкурентно бидејќи Џеко, Салах и Наинголан беа навистина класа играчи што играа во топ форма ( па би рекол Џеко и Наинголан нивниот прајм го имаа во Рома и Салах веќе влегуваше во неговиот прајм ).

Попратно имаа уште неколку екстра играчи што мислам дека да играа денес со овај состав и со оваа конкуренција ќе се прошетаа кон скудетото или ќе беа над 90+ поени сигурно.

Само што тогаш исто така му се погоди конкурент прајм Јувентус со неверојатен состав и по двајца квалитетни играчи на секоја позиција..едноставно непробојни како болдужер беа Јувентус тие години.

А за другото генерално си во право, секогаш му фалеше квалитет и многу несреќни беа Рома од периодот 2021 до 2025 би рекол..многу повреди и малерозни сплет на околности му се случуваа и никако неможеа да фатат топ 4 поради некои иск причини како на пример ќе стигнеа далеку до ЛЕ и пак ќе испаднеа несреќно од таму, и во Италјанското уморени ќе изгубеа некоја глупава утакмица и пак од ново следната година.

Мило ми е за Рома и иако сум фан на Интер, ги симпатизирам повеќе од Лацио и сакам да ги гледам често на врвот во Италија.

За историјата мислам дека Рома имаше навистина силен состав во сезоната 2016/2017 кој ако го видиме составот од денешна перспектива изгледаше силно и конкурентно бидејќи Џеко, Салах и Наинголан беа навистина класа играчи што играа во топ форма ( па би рекол Џеко и Наинголан нивниот прајм го имаа во Рома и Салах веќе влегуваше во неговиот прајм ).

Попратно имаа уште неколку екстра играчи што мислам дека да играа денес со овај состав и со оваа конкуренција ќе се прошетаа кон скудетото или ќе беа над 90+ поени сигурно.

Само што тогаш исто така му се погоди конкурент прајм Јувентус со неверојатен состав и по двајца квалитетни играчи на секоја позиција..едноставно непробојни како болдужер беа Јувентус тие години.

А за другото генерално си во право, секогаш му фалеше квалитет и многу несреќни беа Рома од периодот 2021 до 2025 би рекол..многу повреди и малерозни сплет на околности му се случуваа и никако неможеа да фатат топ 4 поради некои иск причини како на пример ќе стигнеа далеку до ЛЕ и пак ќе испаднеа несреќно од таму, и во Италјанското уморени ќе изгубеа некоја глупава утакмица и пак од ново следната година.

Мило ми е за Рома и иако сум фан на Интер, ги симпатизирам повеќе од Лацио и сакам да ги гледам често на врвот во Италија.

и тогаш секоја година Палота(газдата на Рома) продаваше по 1 до 2ца од најјаките играчи секое лето, една сезона летнаа Маркињос и Ламела, следната сезона Бенатија, па Пјанич(во Јуве), па Салах и Рудигер и на крај Алисон и Манолас, а у истите години Јувентус имаше од година на година се појак и појак состав, едно време у иста екипа беа Роналдо, Дибала, Игуаин и Манџукич.. а за да освоиш некоја титула, тимот што го склопуваш покрај тоа што треба да биде јак односно да купуваш скапи играчи, треба да ти биде и воигран бар година две, а кај нас имавме среќа тогаш што Сабатини ни беше спортски директор па после секоја голема продажба ископуваше играч кој стануваше солидна замена или идна ѕвезда во тимот.. ама ете тоа не беше доволно за титула ради причините кои ги наброја ти за јакиот јуве и ова што сега го зборам за продажбите

Не се лутам, туку ту пишав да ме олабавиш со пишувањето на "моите" 3 други кога и да ме спомнеш, да не се стварно налутам и да викнам 10-15 фанови на Рома да се зачленат тука на форумот па да не знаете главата кај ви е:D:P
Викни слободно, и така се помлаце и помалце сме на темава за да се испозаколеме а репрезентативниве паузи се се подолги и подолги.

Back
На врв Bottom