Serie A 2023/24

• Креатор на темата Креатор на темата SK-92
  • Време на започнување Време на започнување

И Скудетото оди кај...

• Вкупно гласачи
    133
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Најглупа федерација во цел свет, ајде коцкањето порок е нека има третмани, ама за кладење да казнуваат и суспендираат е идиотизам ако не се кладеле на своите тимој, ова исто како да казнуваат за шах играње ебаги ретарди.
Сите оние што се кладеле на фудбалски натпревари треба да бидат суспендирани, без разлика дали станува збор за 1 играч или за цела лига и без разлика дали се кладел на неговиот тим или на други тимови од лигата.
Занило додека играл во Рома може не се кладел на натпревар од Рома, меѓутоа бил во директна комуникација со Залевски и се кладел на Залевски да добие жол картон, што е подеднакво лошо. Бидејќи имале група каде што биле сите играчи во неа и кој знае што муабети и што договори се случувале таму. Ова со Заниоло и Залевски е хипотетичко снценарија, што не викам дека стварно се случило, него чисто да ти доловам дека е подеднакво лошо да се кладиш и на другите тимови во лигата, а не само на својот.

Тие што се кладеле на казина, покер и блекџек можеби не треба да бидат казнети, или евентуално казнети со некоја минимална парична казна.

Јако работат адвокатите на „зависноста од коцкање“. Нема да ме зачуди ако деновиве излезе видео од типот: „Здраво, јас сум Сандро и јас сум зависник од коцкање“ :D

На крајот ќе испадне дека имаат психолошки проблем, ќе ги пратат на терапевт и тоа е тоа.

Па уште третмани и лечење, размазени детишта што не знаат што попрво со милионите да направат.
Не знаат како е да имаат родители израснати под суров комунизам па платата што ја зимаат на први да ја остаат на Господинот глава на куќата и он да им располага со кешот. :D

Јако работат адвокатите на „зависноста од коцкање“. Нема да ме зачуди ако деновиве излезе видео од типот: „Здраво, јас сум Сандро и јас сум зависник од коцкање“ :D

На крајот ќе испадне дека имаат психолошки проблем, ќе ги пратат на терапевт и тоа е тоа.
I ja toa primetiv, i ovoj Fagioli i Tonali, uste da gi zhalime, kao demek zavisnici od kockanje bile, psiholoski problem imale, samo Zaniolo muski trpi sea za sea i ne cvika i ne glumi ludilo ko ovie dvajca. Mada navodno cvikal pred istrazitelite i toj.

Onoj Fagioli najgolemo picence ispadnal, site gi istastal bez oko da mu trepne, Zaniolo i Tonali vikaat sme nemale nikakov kontakt so kopiljov, a ovoj od druga strana vika deka Zaniolo mu ja dal aplikacijata.

Da ti se naseram u providniot PR kako i da e, toj Fagioli navodno i predavanja ke drzel pred mladi haha da ne se kockaat, bog da cuva i da brani.

Најди ми еден релевантен извор за ова? А и кажав ако се докаже дека се криви нека ги казнат.

Автоматски споено мислење:

samo Zaniolo muski trpi sea za sea i ne cvika i ne glumi ludilo ko ovie dvajca.

Па со мајка му иде да дава искази затоа и не паѓа психички, овие двајцава сами одат :icon_lol:

Па со мајка му иде да дава искази затоа и не паѓа психички, овие двајцава сами одат :icon_lol:
“As for Milan, Newcastle would have to prove that Tonali was betting while he was their player, they knew and kept quiet about it. However, knowing Italian clubs and the way they operate, that would be extremely unlikely.” само си кажува теорија.

Абе а сериозно сеа, има закон кај што им забранува кладење? Ок, логично е да не можат на сопствениот тим да се кладат, ама пример општо на фудбал? Затоа што кладењето не е забранета дејност освен нели ако не се кладиш на нелегални кладилници што не се регистрирани како фирми.

Абе а сериозно сеа, има закон кај што им забранува кладење? Ок, логично е да не можат на сопствениот тим да се кладат, ама пример општо на фудбал? Затоа што кладењето не е забранета дејност освен нели ако не се кладиш на нелегални кладилници што не се регистрирани како фирми.
Ok stek u sekoja liga e taka, ne smeat da se kladat na sportot koj go igraat, so se praime naudreni sea ne mi e jasno od uvek bilo taka, ne e samo vo Italija ova ko pravilo.

Smeat da se kladat na drugi stvari, ama preku legalni platformi, ovie najverojatno i toa go zaobikoluvale.

ova za vo anglija ama valjda i za vo drugite ligi vazhi.

"The short and simple answer is NO. Any form of bet on football is banned worldwide by the FA for all players, managers, coaches, club staff, directors and licensed agents involved in all levels of the English game. This includes the Premier League, EFL, National League, Women's Super League and Women's Championship."

eve neshto od italija.

"What Was the Biggest Betting Scandal in Football?
This will change depending on who you ask, but most will agree that the 2011/12 Serie A match fixing scandal was the worst bout of betting in sport. The scandal itself emerged on June 1st, 2011, following the arrest of a number of figures in football that police believed were part of the scandal. A number of big names including Giuseppe Signori, Mauro Bressan, Stefano Bettarini and Cristiano Doni were all a part of the list of names that came out.

The inquiry began following a denunciation from Cremonese, a club in the Lega Pro Prima Divisione. The group was accused of fixing a huge range of matches in Serie B, Lega Pro Prima Divisione and Lega Pro Seconda Divisione. A number of clubs, including the likes of Atalanta, Hellas Verona and Benevento Calcio were handed either fines, deduction of points or both. For the people involved, most were given at least a ban of one year, with the biggest ban of five years going to the likes of Antonio Bellavista and Giorgio Buffone."

Демек ако е во комуникација Фагиоли со Заниоло или Мбапе на пример можат да договорат жолт картон да добие Мбапе во 80та минута а Фагиоли/Заниоло да ќарат милиончиња.

То барем читав дека е проблем а најголемиот проблем е дека се кладат на нелегални платформи. Демек ако оди во Моцарт со негова лична карта нема да има проблем..?

Ова е веќе огромен проблем за било која лига.

Абе а нели и Пакета го теретеа за нешто слично у Вест Хем? Дека намерно правел жути, само не знам дали се кладел он или други… Ваљда дур беше у Милан земал школа :D

Ok stek u sekoja liga e taka, ne smeat da se kladat na sportot koj go igraat, so se praime naudreni sea ne mi e jasno od uvek bilo taka, ne e samo vo Italija ova ko pravilo.

Smeat da se kladat na drugi stvari, ama preku legalni platformi, ovie najverojatno i toa go zaobikoluvale.
Урко, копиле, гнидо, прашав дали има закон што ги ограничува, не ми објаснувај вака така муабети. Значи има закон што вика дека не смеат НА ФУДБАЛ да се кладат, толку ми требаше. Гомце.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom