Serie A 2023/24

И Скудетото оди кај...

• Вкупно гласачи
    133
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.119
Поени од реакции
7.090
Буквално никој не го кажа ова, ама добар обид. :гомце:
Болоња умрени… ок. Стварно е форум и секој може да каже што мисли, ама имајте милост :D
Човекот вика боље Рома него Болоња и Аталанта. Ти ете што враќаш.

Што значи тоа у превод освен дека се на исто рамниште?

Не е поентата на постот дека се Болоња се умрени туку дека Рома е институција за нив.

Ѕидан се за нив :cool:

Последно уредено:
Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.286
Поени од реакции
10.450
Човекот вика боље Рома него Болоња и Аталанта. Ти ете што враќаш.

Што значи тоа у превод освен дека се на исто рамниште?

Не е поентата на постот дека се Болоња се умрени туку дека Рома е институција за нив.

Ѕидан се за нив :cool:
Дека не се умрени Болоња, тоа кажав. Умрени се Милан рецимо, што имаат полоша игра и од Болоња и Рома моментално, ама ќе ги гледаме и нив у ЛШ, што не значи дека Болоња е институција за Милан.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.119
Поени од реакции
7.090
Дека не се умрени Болоња, тоа кажав. Умрени се Милан рецимо, што имаат полоша игра и од Болоња и Рома моментално, ама ќе ги гледаме и нив у ЛШ, што не значи дека Болоња е институција за Милан.
Умрени = Ѕидан паралела :cool: ,нели ти објаснуваше што како?

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.323
Поени од реакции
3.390
Која романтика е Ранко..после серијата порази и тој од Лацио дома им се обрати на играчите ја сум проблемот си одам они не дозволуваат да даде отказ..Епилогот е 2 нерешени и победа денес кај Емполи..
На Каљари местото им е во серија А..

Што мислите Сасуоло ќе испадне годинава ?

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.549
Поени од реакции
7.090
Милан се мачи со глупите тактики на тренерот кој прв требаше да се смени летото лани и да се почне нов концепт. Инаку имаат добри играчи во состав и можат дефинитивно многу повеќе од ова сега. Едино кај нив би додал поцврст централен бек, стабилна шеска пред одбраната и нов помлад Жиру пошто овој веќе ги газат годините. На утакмиците кај што раде крунич им беше пред одбрана, тие калулу и томори беа заедно и Жиру во форма, Милан беа со многу подобри резултати. И крунич може не беше најсилен или најдобар играч ама трчаше и покриваше секаде, срце на терен оставаше. Лани со Наполи, калабрија ниеднаш не го остави сам против кваратскелија, или на другата страна тео сам да бранк против политано, влегуваше и назад да покрива до осимен кога требаше, секаде беше на терен.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.777
Поени од реакции
4.311
Селернитана, Фросиноне и Верона ќе испаднат според мене

Милан се мачи со глупите тактики на тренерот кој прв требаше да се смени летото лани и да се почне нов концепт. Инаку имаат добри играчи во состав и можат дефинитивно многу повеќе од ова сега. Едино кај нив би додал поцврст централен бек, стабилна шеска пред одбраната и нов помлад Жиру пошто овој веќе ги газат годините. На утакмиците кај што раде крунич им беше пред одбрана, тие калулу и томори беа заедно и Жиру во форма, Милан беа со многу подобри резултати. И крунич може не беше најсилен или најдобар играч ама трчаше и покриваше секаде, срце на терен оставаше. Лани со Наполи, калабрија ниеднаш не го остави сам против кваратскелија, или на другата страна тео сам да бранк против политано, влегуваше и назад да покрива до осимен кога требаше, секаде беше на терен.
Централен дефанзивец, шпиц и десен бек наместо Калабрија треба да се топ приоритет летово за Милан

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.700
Поени од реакции
59.922
Што мислите Сасуоло ќе испадне годинава ?
Дај боже. Беа добра екипа едно време, сега се пола екипа пола ништо. Загледав еден натпревар што го играа со Емполи, празен стадион, тажна атмосфера. Такви екипи не заслужуваат да се во прва лига.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.286
Поени од реакции
10.450
Дај боже. Беа добра екипа едно време, сега се пола екипа пола ништо. Загледав еден натпревар што го играа со Емполи, празен стадион, тажна атмосфера. Такви екипи не заслужуваат да се во прва лига.
И оваа гнидава се повредила, нека тонат у бездната на очајот. Никад да не се вратат у прва лига.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.777
Поени од реакции
4.311
И оваа гнидава се повредила, нека тонат у бездната на очајот. Никад да не се вратат у прва лига.

Таман ќе пишев дека ќе се повампири против Милан и Интер утакмициве и ќе им донесе +6 на Сасуло

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.701
Поени од реакции
88.715
Со повредава мислам дека му завршија сите шанси да се пресели во поголем клуб, имаше шанси летоска и зимава да притисне за Јувентус, ама тоа е тоа. Остана вечен талент кој пушти корења во Сасуоло, а еве по се изгледа дека тимот ќе му иде ранг подоле дека токму ТОЈ им беше пола екипа.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.286
Поени од реакции
10.450

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.700
Поени од реакции
59.922
Па добро ама не му го земам јас тоа лично. Не знам зошто си ја еба кариерата во тим како Сасуоло ама тоа си е негова работа. Инаку колку што знам не бил никогаш нефер играч, јас имам одбивност кон играчи кои се курчат без причина, а тоа дали ни дал гол или два на некој натпревар, секоја му чест, тоа му е и работа.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
7.001
Поени од реакции
24.030
Тешко дека ќе испадне Сасуоло ама оваа сезона ќе биде драми во долниот дел од табелата. Од 13то место надоле сите се под знак прашалник ама според мене очекувам Салернитана заедно со Каљари и Лече да го јадат. Фросиноне и Верона се исто така јаки кандидати. Удинезе и Сасуоло за разлика од овие екипи имаат највеќе шанси да изненадат и поголема екипа а сигурно ќе бидат фаворити и во директните дуели со останатите екипи без разлика на нивната форма последниве 2-3 месеци.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.347
Поени од реакции
47.053
Со повредава мислам дека му завршија сите шанси да се пресели во поголем клуб, имаше шанси летоска и зимава да притисне за Јувентус, ама тоа е тоа. Остана вечен талент кој пушти корења во Сасуоло, а еве по се изгледа дека тимот ќе му иде ранг подоле дека токму ТОЈ им беше пола екипа.
More da mu ebam skakulecot i nego, ke mi goutuva tuka sekoe gostuvanje u Milano, Mesi takvi partii nemal na toj teren majkata da mu ja ebam, mnogu sakam da ispadnat ovie Sasuolo ama sve mislam deka ke gi krenat milom ili silom ko sto pravat so vakvi timovi so koi si gi redat plusvalencite. Uste Inter nekade tamu na kraj na sezona da im presudi najsreken ke bidam.

Nego Atalanta i Bolonja kaj idat be, na onaa arena sto ja nemame? I koja e poentata i taa da ne ja stavat na T-Home ko 10te SK.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom