Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Барела треба да биде капитен затоа секогаш дава 200%.

ПСЖ е клуб во моментот кој може и на Барса, Манчестер и сличните да им тропне на врата и да им земе било кој играч ако понуди многу пари. Нема како да се задржи играч во тој случај, треба да се наддаваш со ПСЖ за поголема плата. Good luck со тоа.
Ама затоа требаше Интер навреме да ја реши ситуацијата со нов договор или продавање. Не се сигурно толку глупи летото да не го продадат во ПСЖ ако знаеја дека се далеку од договор.

Претпоставка моја е дека му ветил на Интер дека за Х сума ќе потпиши нов договор па сега дури Марота да ослободи толку пари во ростерот батето има добиено повисока понуда и се избугарил.

Барела треба да биде капитен затоа секогаш дава 200%.

ПСЖ е клуб во моментот кој може и на Барса, Манчестер и сличните да им тропне на врата и да им земе било кој играч ако понуди многу пари. Нема како да се задржи играч во тој случај, треба да се наддаваш со ПСЖ за поголема плата. Good luck со тоа.
ПСЖ е тим што не треба да постои на фудбалската мапа заедно со Сити.....ФФП е нивен проект....да не смеат другите да трошат а овие ја имаат УЕФА у џеб и што сакаат прават.

ПСЖ е тим што не треба да постои на фудбалската мапа заедно со Сити.....ФФП е нивен проект....да не смеат другите да трошат а овие ја имаат УЕФА у џеб и што сакаат прават.

Ама што сте се фатиле нон-стоп за ПСЖ и ФФП?
Тие освен за Мбапе и Нејмар немаат платено повеќе од 65 милиони за играч. И тоа за 65 имаат само двајца ако не се лажам - Хакими и Икарди. Другите горе-долу им се за смешни суми или за без пари донесени.
Нотингем Форест од Чемпионшип улетува со 200 милиони на пазарот, овие толку потрошиле за две сезони и пак ПСЖ биле проблемот.

Ама што сте се фатиле нон-стоп за ПСЖ и ФФП?
Тие освен за Мбапе и Нејмар немаат платено повеќе од 65 милиони за играч. И тоа за 65 имаат само двајца ако не се лажам - Хакими и Икарди. Другите горе-долу им се за смешни суми или за без пари донесени.
Нотингем Форест од Чемпионшип улетува со 200 милиони на пазарот, овие толку потрошиле за две сезони и пак ПСЖ биле проблемот.
На Меси и Мбапе да ги споиш платите можеш да го купиш цел клуб Нотингем Форест, сосе партали..

Toa sto igracive se gomna nevideni zelni za cash, ne gi obvinuvajte klubovite drugi ve molam. Da se luge, cekaj si me stail na fudbalska mapa, si mi stail kapitenska lenta si me pocituval kako covek i igrac, sakam da si odam daj da se spogodime da potpisam dogovor da zemete i vie nesto i dvete strani zadovolni.

Toa sto igracive se gomna nevideni zelni za cash, ne gi obvinuvajte klubovite drugi ve molam. Da se luge, cekaj si me stail na fudbalska mapa, si mi stail kapitenska lenta si me pocituval kako covek i igrac, sakam da si odam daj da se spogodime da potpisam dogovor da zemete i vie nesto i dvete strani zadovolni.
Да бе еве и тебе у фирма нека те стават раководител со ок плата, доаѓа друга фирма ти нуди дупло плата и миљони долари бонус ако потпишеш и ти не ќе им речеш така?

Башка што фудбалер не е доживотна професија до кај 32-33 се прават пари после тоа треба цел живот да живеат од тие пари..

На Меси и Мбапе да ги споиш платите можеш да го купиш цел клуб Нотингем Форест, сосе партали..

Не знам колку е Меси платен, гугл вика околу 40 милиони годишно а тоа значи дека ПСЖ ќе го кошта Меси исто што и Грилиш Сити, Антони Јунајтед и Мудрик Челзи низ три сезони. Колкава фан база се собира само за овој, плус фактот дека го имаш ГОАТ во тимот апсолутно си ја вреди платата и не може да им се замери.

Не знам колку е Меси платен, гугл вика околу 40 милиони годишно а тоа значи дека ПСЖ ќе го кошта Меси исто што и Грилиш Сити, Антони Јунајтед и Мудрик Челзи низ три сезони. Колкава фан база се собира само за овој, плус фактот дека го имаш ГОАТ во тимот апсолутно си ја вреди платата.
Муабетот ми е дека не се само парите за трансфери проблемот со ПСЖ туку и платите и бонусите за играчите и менаџерите, што сигурно често и под маса им ги даваат....имаат пари Арапите.

Пример Долар потпиша за скоро иста плата што му ја нудеше и Милан ама агентот колку земал а и самиот играч како бонус тоа е друго.

Муабетот ми е дека не се само парите за трансфери проблемот со ПСЖ туку и платите и бонусите за играчите и менаџерите, што сигурно често и под маса им ги даваат....имаат пари Арапите.

Па имаат, ама не е точно ти тоа што го кажа односно дека не смееле другите да трошат заради ПСЖ и Сити кога имаме сега во ПЛ бар 10 тимови кои фрлаат пари како арапи. Мене ми е гајле за ФФП и сум за тоа да троши секој да троши колку сака кога очигледно е ако имаш пари не постои ФФП.
Ако кај Челзи нема никаков проблем што троши по 500-600 милиони во сезона, не гледам зашто да им се замерува на ПСЖ за било што. Тие на пример никогаш не би дале 80 милиони на Фофана. За Шкриниар исто не се излетаа и еве си го добија за нула иако сигурен сум дека немаше да им преставува проблем 50-60 милиони минатото лето.

Па имаат, ама не е точно ти тоа што го кажа односно дека не смееле другите да трошат заради ПСЖ и Сити кога имаме сега во ПЛ бар 10 тимови кои фрлаат пари како арапи. Мене ми е гајле за ФФП и сум за тоа да троши секој да троши колку сака кога очигледно е ако имаш пари не постои ФФП.
Ако кај Челзи нема никаков проблем што троши по 500-600 милиони во сезона, не гледам зашто да им се замерува на ПСЖ за било што. Тие на пример никогаш не би дале 80 милиони на Фофана. За Шкриниар исто не се излетаа и еве си го добија за нула иако сигурен сум дека немаше да им преставува проблем 50-60 милиони минатото лето.
Епа ако нема ФФП нормално дека ќе троши кој колку сака, и енглезиве како најбогати ради ТВ права најмногу трошат.

Челзи трошат како луди сега затоа што не планираат да играат у Европа наредна сезона и после тоа ваљда би потпишале некоја спогодба со УЕФА за ФФП и да избегнат казна.

Еве у Итањанско само Јувентус е спремен да троши па ради ФФП и ги правеле тие малверзации и сега ќе го јадат.....

Без ФФП Јувентус ќе ги купеа сите добри играчи од Италија и ќе станеа новите Баерн...

Газдите на Милан и Интер демек ради ФФП не трошат а уствари не трошат пошо нејќат да трошат...исто и Рома, Наполи...цела лига никој нејќе да инвестира пошо лигата е реално крш....ни стадиони имаат, ни тв права ништо..

Нов тренд е ова со потпишување на играчи како free agents, а тоа е поради тоа што им нудат огромни signing fees на играчите и овие се лакомат по тоа. Не дека ги кривам сите за тоа, сепак секој играч гледа да спечали што повеќе пари, ама некогаш начинот на кој го прават тоа е многу педерски. Конкретно за Шкринијар, отпушти агент лани, изјавуваше дека сака да стане легенда на Интер, и одеднаш ја направи циганската. За жал ќе гледаме се повеќе вакви работи, особено кај што имаш условно речено помеки газди и спортски директори. Иди на Леви од Тотенхем напрај му вака да те видам. :)

Види го Берарди, цела сезона мртов денес изиграва Меси.

Единствено нешто понеспособно од одбраната на Милан се адвокатите на Јувентус.

Единствено нешто понеспособно од одбраната на Милан се адвокатите на Јувентус.

hehehehe

Дно се Милан, ќе примат петарда ако продолжат вака Сасуоло. Татарушану е препрепреслаб голман

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom