Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Не дека нешо ми е цел да го бранам умрениов ама денес ништо лошо не направи

Кога го примија голот, зема да ги бодри соиграчите крај аут линијата, што сигурно уште толку ги депримирало... Уште тогаш знаев дека нема да ја вртите :icon_lol:

:facepalm:

Еј ај ако не пак да се собериме овде од Кајгана да го купиме Џанфранко Ѕола за 10.000 евра, и ќе го шитниме за 50 милиони, зошто тој е сениор и со сениорски настапи.

Ете ви го Малдини во Управата, шитнете го за 100 милиони, нека се најди,безпарица е...

Добро, дали пратите фудбал малку повеќе од вашиот клуб и дали имате барем малку чувство за реалност?

Хауге си беше познат талент уште пред да дојде во Милан, не од кремот, но еден од многуте кои привлекуваат внимание, така и го платија, околу 5 милиони. Башка сигурно Норвешка не изобилува со трансфери вредни преку 15-20 милиони и лигата ја одредува цената.

Кога отиде во Ајнтрахт, продадоа талентиран фудбалер кој играл во италијанска лига, за вториот таа сезона. Тоа што не се развил според очекувањата е друг муабет.

Како од вчера да пратите фудбал. Колку има промашени трансфери на фудбалери во зрели години, кои што имаат неколку добри сезони позади нив, па сега се фаќате за секој трансфер кој не ги исполнил очекувањата. Или обратно, земен некој да се погоди и за неколку пати да си ја зголеми цената.

Ако продолжи вака да игра Де Кетеларе, за две години ќе ни објаснувате дека и тука има нешто криминално, а Милан вадеше последен денар да го донесе, со огромни надежи.

Некој си поглуп лик и од нас ќе напише нешто на твитер и вие без да проверите, размислите, го зграпчувате тоа име и замарате тука до максимум.

Не знам кој дел ти е тешко да процесираш. За да се случи ваква трансакција, потребно е два клуба да учествуваат. Секој со два грама мозок му е јасно дека одговорноста е заедничка, безразлика кого фатиле на телефон. Не може еден клуб да е ослободен од одговорност.
Не знам тебе кој дел ти е тешко да процесираш. На суд ќе осудат некој што имаат црвсти докази и разговори против него или за некој што има само претпоставки ? Ајде процесирај го ова.

Не знам тебе кој дел ти е тешко да процесираш. На суд ќе осудат некој што имаат црвсти докази и разговори против него или за некој што има само претпоставки ? Ајде процесирај го ова.
Какви претпоставки легендо, за зделкава да се случи потребно е два клуба. Не може јуве сам да си ја штелува работата, мора да има соучесник. Ако има доказ за едниот, има и за другиот.

Какви претпоставки легендо, за зделкава да се случи потребно е два клуба. Не може јуве сам да си ја штелува работата, мора да има соучесник. Ако има доказ за едниот, има и за другиот.
Легендо кај се разговорите од другите клубови кај што викаат дека никој ништо не им може?

Ви ја читам дискусијата и очигледно проблемот е во тебе. Ситуацијава е како да му кажеш на глув слушај сеа да ти објаснам.

Ти му викаш за танго се потребни двајца, тој врти два муабета кој кого прислушкувал.

Дали ако мене ме прислушкуваат и ме фаќаат на дело како препродавам 2кг хероин само ја идам во затвор или и тој што ја купува робата? Едноставно прашање ама расипаната плоча и пријателите пак ќе вртат исто...

Ваква проста работа не може човек на друг човек да ја објасни за дискусија, замисли да треба да му објаснуваш економија или право...

Види ги гревчиња. Уште не можат се соочат со реалноста дека навиваат за најкриминалниот клуб на светот и дека ги фатија по 41240912094 пат како прават криминал и бесрамно се обидуваат да го оправдаат.

Види ги гревчиња. Уште не можат се соочат со реалноста дека навиваат за најкриминалниот клуб на светот и дека ги фатија по 41240912094 пат како прават криминал и бесрамно се обидуваат да го оправдаат.
Не бато. Ти имаш проблем со тоа што не ги читаш мислењата, туку автоматски одговараш.

Јас вчера пишам Јувентус кога праеле дубари треба да си одговараат за тоа, ти ме цитираш и ми викаш „резил сте како можи да браниш криминал“. Кај бранам криминал кога сам викам дека треба да одговараат, ти пак ми викаш, абе џабе плачите на форум. Доволен факт дека не читаш што ти пишат. Членот ти пиша убаво дека Јуве не ги правел трансферите сам со себе, и зошто не се казнети и сите останати, ти пак му верглаш уште не можете да се соочите.

Имаш грешна дефиниција што е форум, ама гледај другиот пат добронамерен совет, ЧИТАЈ ГИ МИСЛЕЊАТА ШТО ГИ ЦИТИРАШ!

Јас ти ги зголемив буквите кај што си заборавил да болдираш, значи ако е проблем што направиле inflation на цените, и ако се докаже со снимени разговори дека е тоа намерно направено, тогаш Successfully обвинителот ќе argue дека цените се над objective value зашто тоа го кажал, guess who, клубот кој продава.

И ако пак не можеш да ја видиш тезата, не можам да ти помогнам.

И не, не го прават тоа сите во Европа, stop it со тој екскјуз.
Незнам кој дел не ти е јасен, се си е напишано, нема криминал. Неможеш да напраиш пумпање на цена на нешто што нема точна цена.

И како е тоа ненамерно да направиле? Не биле при себе или им се лошело? Како некој ненамерно би направил пумпање на цена на нешто што нема одредена цена?
Не го прават сите во европа тоа. Ти ако си криминалец не значи дека и сите останати околу тебе се криминалци и пробуваш така си ги одобриш своите постапки.

Кај Јувентус има апла прислушкувани разговори каде преседателот на клуб се курчи. Му викаат абе претеруваме со ова не треба вака да правиме. Он им вика абе немај галје кој ги ебе ништо не ни можат.

Е со ова се покажува дека свесно знаат што прават и го прават со намера. И ти сега пробуваш приказна да продадеш тука аааа јуве ништо не згрешил сите исто прават. Не биди мало дете.
Кој закон го крши што се курчел у муабет и зашто тимот да трпи? Забрането е курчење по телефон? У муабет може да каже абе ги убивме интер коа игравме, ги тепавме, ги силувавме ги ебевме пенисот им го туравме до трахеа...ќе лежат ли за убиство? Или за ситење? За курчење?

Легендо кај се разговорите од другите клубови кај што викаат дека никој ништо не им може?
Ааааа ок, постапката била за кој колку се курчел у приватни разговори по телефон.

Овој ептен се курчи, дај му на клубот -15 :pos:

Незнам кој дел не ти е јасен, се си е напишано, нема криминал. Неможеш да напраиш пумпање на цена на нешто што нема точна цена.

И како е тоа ненамерно да направиле? Не биле при себе или им се лошело? Како некој ненамерно би направил пумпање на цена на нешто што нема одредена цена?

Кој закон го крши што се курчел у муабет и зашто тимот да трпи? Забрането е курчење по телефон? У муабет може да каже абе ги убивме интер коа игравме, ги тепавме, ги силувавме ги ебевме пенисот им го туравме до трахеа...ќе лежат ли за убиство? Или за ситење? За курчење?

Ааааа ок, постапката била за кој колку се курчел у приватни разговори по телефон.

Овој ептен се курчи, дај му на клубот -15 :pos:
Не се секирај. Ќе ви ја укинат казната, ќе ви вратат 100 милиона, плус 500 оштета од калчополи. Само идете со Славчо Сани да протестирате пред амбасада. Иначе ништо.

Не сакам да навлегувам во детали, што, како и каде. Што ќе одлучат органите/федерацијата, тоа сметам дека е правилно, веројатно немаат причина да бидат субјективни кон одреден клуб. Ако Јувентус и после жалби и чудби пак остане казнет, тогаш тоа и го заслужиле, а истото важи и за евентуална казна на било кој друг тим.

Она што мене ми е нелогично е тајмингот на изрекување на казната и периодот во кои важат одземените бодови.

Сезоната е точно на средина, а она за што е казнет Јувентус некако не е временски дефинирано (за која сезона се однесува пример) и од таа причина, некако не ми оди, бап одлука -15 бодови веднаш.

Јас гледам две опции при изрекувањето бодовни казни - едната е ретроактивно, тогаш кога се знае кој период/сезона настанал прекршокот, додека втората е за наредната сезона, но секако пред да започне првото коло. На тој начин некако полесно клубот кој е казнет (независно кој), ќе може да ја планира сезоната, да поставува цели, да брка некаков си таргет и слично.

Не сакам да навлегувам во детали, што, како и каде. Што ќе одлучат органите/федерацијата, тоа сметам дека е правилно, веројатно немаат причина да бидат субјективни кон одреден клуб. Ако Јувентус и после жалби и чудби пак остане казнет, тогаш тоа и го заслужиле, а истото важи и за евентуална казна на било кој друг тим.

Она што мене ми е нелогично е тајмингот на изрекување на казната и периодот во кои важат одземените бодови.

Сезоната е точно на средина, а она за што е казнет Јувентус некако не е временски дефинирано (за која сезона се однесува пример) и од таа причина, некако не ми оди, бап одлука -15 бодови веднаш.

Јас гледам две опции при изрекувањето бодовни казни - едната е ретроактивно, тогаш кога се знае кој период/сезона настанал прекршокот, додека втората е за наредната сезона, но секако пред да започне првото коло. На тој начин некако полесно клубот кој е казнет (независно кој), ќе може да ја планира сезоната, да поставува цели, да брка некаков си таргет и слично.
Се согласувам дека ова не треба да се случува на сред сезона, од повеќе причини, да не ги редам сега. Најдобро беше на почеток на наредна сезона за сите да знаеме кој на што е.

Ретроактивно нема никаква смисла, затоа што како прво, малверзации се правеле години наназад, не само во една сезона, а како второ, клубовите веќе играле во ЛШ или избориле опстанок итн, па сега не им менува многу дали некој ќе им скине бодови кои повеќе ништо не значат.

Се водела и истрага за `манипулирање` на capital gains на Наполи покрај Осимхен ,и за Карлос Виничиус. Вмешани клубови: Реал СЦ (втора или трета Португалска лига), Наполи, Бенфика, Тотенхем и ПСВ.

Се согласувам дека ова не треба да се случува на сред сезона, од повеќе причини, да не ги редам сега. Најдобро беше на почеток на наредна сезона за сите да знаеме кој на што е.
Треба, ако се работи за Јувентус. Се што е најлошо треба да им се случи на нив, да им ебам тоа баграта криминална.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom