Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро бре така реков 10, не мислев буквално.. поентата ми е лабилен е на повреди последниве две сезони, лани тие 20 што ги изигра 15 му се со 30% од него одиграни.. годинава го немам гледано.. ама сакам да кажам дека не е тоа што беше пред повредата. Дур Романо не пише кај ќе иде нема да се знае каде ќе заврши точно. Ако не се повреди и врати у најјака форма е тогаш тој тим каде што ќе заврши летово, ќе има голем успех.

Добро бре така реков 10, не мислев буквално.. поентата ми е лабилен е на повреди последниве две сезони, лани тие 20 што ги изигра 15 му се со 30% од него одиграни.. годинава го немам гледано.. ама сакам да кажам дека не е тоа што беше пред повредата. Дур Романо не пише кај ќе иде нема да се знае каде ќе заврши точно. Ако не се повреди и врати у најјака форма е тогаш тој тим каде што ќе заврши летово, ќе има голем успех.
Реално за сумата е грабеж да земеш таков играч. И 30 милиони да те кошта за 2 сезони со плата и бонуси пак се исплати.
Играч што со еден потег може да смени утакмица.

Кој тим и да го земе ќе направи топ зделка, на страна повредите.

Реално за сумата е грабеж да земеш таков играч. И 30 милиони да те кошта за 2 сезони со плата и бонуси пак се исплати.
Играч што со еден потег може да смени утакмица.

Кој тим и да го земе ќе направи топ зделка, на страна повредите.
Нигде не реков дека не е класа. За мене најдобриот играч у цела лига од 2017-2020. Ама исто ти е муабетов купи си ти порше и нека ти стој на паркинг, џабе ти е кола ако не ја возиш..

2020/21 му беше лоша сезона, а го избраа за најдобар играч.
Само 14 натпревари во прв тим и смешни 5 гола.
Грешка си, 19/20 го избраа најдобар играч, кога Јувентус освои.

Потребни се огромни муда за во онаква славеничка атмосфера да им го поништиш голот и да ги вратиш на центар. Што ќе си става трн во здрава нога судијата, да го зборуваат во наредните 20 години како некој што им украл скудето, можеби и да си ја заврши кариерата инстантно после одлуката. Нема судијата што ќе ја преиначеше одлуката, кога веќе не свирна ништо веднаш по контактот. Ни еден судија нема да се експонира до крај, и Интер и Милан ќе во последно коло ќе ги добијат сите важни одлуки што се во домен на судиско убедување, па другото е на нив.

Ау што прочитав сега, потребни биле огромни муда за да се свири очигледен фаул и тоа при ВАР систем. Ај да немаше ВАР океј, не видел судијата и чао, ама вака го има сето време на светот и сите можни агли за да види дека е чист фаул.

Немој со вакви глупи муабети, не сакам Интер да добива никаква судиска помош па макар испаднале од лига, такви гомнарски работи не фала.

И безвезе муабет ти е ова со репутацијава, според мене вака поише си ја наруши со тоа што не отиде да гледа, и он и Ирати до душа.

Значи некогаш на сред ден, на сред работа, со милион ствари на умов сите до една поважни од муабетиве што ги правиме на форум, ќе ме изиритира гадно да морам да правам пауза од се за да му се изнавикам. Ете колку ми е глуп муабетот зборува и тоа што само ти си ставил хехенце, ама тоа настрана: ти имам кажано и порано дека ме нервира кога не ме дочитуваш или не се обидуваш да размислиш а трчаш да ми одговориш. Никаде не пишав во постот дека Интер треба да добие судиска помош, туку пишав дека судиски одлуки што се во домен на судиско убедување нема да се свират контра Интер или Милан во последниве кола, затоа што ни еден судија нема намера да биде прогласен за судија кој украл некому скудето.

Ова можеби ти е глупаво тебе ама не и на тие кои не ставиле хехенце, па сега се расправаш со неколку души и не ти е јасно дека не си во право. Никој, пак ќе ти повторам, никој, нема да ти поништи гол во таа ситуација. И само да ти доловам колку погрешно си ја проценил ситуацијата кога велиш:
И безвезе муабет ти е ова со репутацијава, според мене вака поише си ја наруши со тоа што не отиде да гледа, и он и Ирати до душа.

Во кој универзум повеќе си ја нарушил репутацијата што не досудил, кога никој не се ни замара со него деновиве, ни фанови на Интер претерано не се замараат многу со ситуацијата. Го има на насловни страни? Не. Го дадоа на дисциплинска? Не. Разулавени фанови повикуваат да се казни? Не. Никој не се замара.

Да го поништеше голот ќе го имаше на сите можни насловни во спортски весници, фанови на Милан и сите што се контра Интер а работат во спортски медиуми ќе бараа да му се забрани да суди, ќе добиваше закани по телефон од лути навивачи, сето тоа што му се случи на Папареста на времето.

Да, контакт имаше и можеше да го досуди одма, наместо тоа пушти да се игра, падна гол, од Вар очигледно не му сугерираа да поништи, и сега ќе оди тој ќе преземе цела одговорност на себе и ќе ги руши, така? Никој, никогаш и никаде.

И не ми е проблем што нема да се согласиш, ама кога ќе ми сугерираш дека глуп ми бил муабетот, а притоа ти си тој со кого никој не се согласува во врска со ова.... многу ми одиш на нерви едноставно.

Друга работа, Интер - Емполи, истото му го зборев на Марли, имало контакт со Барела при еден од головите... никој не ги суди тие контакти во последни 2-3 кола кога се брка титула, борба е за секоја топка, за секоја педа, и судиите дозволуваат повеќе контакти затоа што повторно, никој не сака да преземе на себе одговорност дека оштетил некого.

И не ме нервирај повеќе, имам работа.

#IoOut

Нигде не реков дека не е класа. За мене најдобриот играч у цела лига од 2017-2020. Ама исто ти е муабетов купи си ти порше и нека ти стој на паркинг, џабе ти е кола ако не ја возиш..
За тие пари правиме муабет.
За 3 сезони нека те кошта 30 милиони плата, добиваш класа играч којшто може да смени утакмица со 1 потег. На пример Интер го има Санчез со огромна плата, замена на Санчез со Дибала е upgrade во секој поим. Од друга страна Кореа колку треба да го платат?
Ме сфаќаш што сакам да ти кажам.

Далеку се сите Италијански клубови и зимање на светска класа играчи во нивниот прајм. Дибала не е воопшто за потценување, иако ги има повредите и падот во форма.
Да беше во некој прајм дибала, без повреди, во топ форма итн. Тешко дека Интер и Милан ќе беа во комбинација :D

Едноставно мора да се гледа според можностите, пред се финансиски.
Ти не би сакал да дојде во Милан дибала заради повредите? Т.е да не седи во гаража?

После сите тие солзи на Дибала, ако во некоја случајност заврши во Интер, ќе падне јако меме низ интернет.

После сите тие солзи на Дибала, ако во некоја случајност заврши во Интер, ќе падне јако меме низ интернет.

Вака некако ке се теши Дибала што ке го исмеваат низ нет...

giphy.gif

судиски одлуки што се во домен на судиско убедување нема да се свират контра Интер или Милан во последниве кола, затоа што ни еден судија нема намера да биде прогласен за судија кој украл некому скудето.
Видиш, тука е проблемот, ова не беше судиско убедување туку судиска грешка, и тоа срамна.
Автоматски споено мислење:

Го има на насловни страни? Не. Го дадоа на дисциплинска? Не. Разулавени фанови повикуваат да се казни? Не. Никој не се замара.
1. Да. Кориере дело спорт
2. Не знам. У ковчег да го дадат дабогда.
3. Да. Се замараат многу луѓе ама којзнае што пратиш ти низ нетов.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom