- Член од
- 11 јули 2008
- Мислења
- 4.896
- Поени од реакции
- 4.228
Само Моџи беше лек за ваквите 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Апсолутно е крив главниот судија.Ne e ofsajd ova spored ovie slikive, ne znam kako mozele Kandreva totalno da go izignoriraat, kardinalen propust e ova sto im zema 2 boda na juve. Ne bi go krivel glavniot sudija zasto on se vodese po toa sto od VAR sobata mu go pokazaa.
Официјалното е дека голот е поништен поради офсајд:
А вистината за офсајдот:
Прегледај го приврзокот 344519
Чекај нека си осигура Удинезе опстанок и одма ќе почнат магично да губат од разно разни екипи.Удинезе немал ваков старт уште од кога им играше Ди Натале.![]()
Апсолутно е крив главниот судија.
Покрај ВАР, покрај сите асистенти, сепак одлуките ги носи главниот судија и тој треба да побара да добие најдобра слика за било каков настан.
Ова што се случи вечерва е резултат на огромно неискуство, нервоза и брзање. 2-2 резултат, паѓа гол во последните секунди, од ВАР му викаат, абе слушај Бонучи замавна со главата кон топка, можно е да има офсајд. Во овој момент, Марценаро (или како да е) комплетно ја губи контролата над мечот, тој едноставно немо ги следи насоките од ВАР и оди буквално да ја "изврши" работата, без воопшто да ги зема предвид сите фактори. Во истиот момент се случува закачката, тука уште толку губи концентрација, вади директни црвени картони и не е во состојба објективно да гледа ништо.
Да, првата грешка ја направи ВАР судијата (со самото тоа што го повика), но главниот НЕ може да донесе одлука врз основа на замрзната слика од петерецот и едно гледање на акцијата зумирана на истото место. Јас како што знам, теренот е широк 50-60 метри и судијата мораше да побара да ја види целосно акцијата (поточно изведувањето на корнерот) и тоа со нормална брзина, за најпрво да добие увид за интензитетот, движењето на Бонучи (проследено со едно многу очигледно влечење за дрес), а потоа да види дали воопшто има офсајд, земајќи го предвид целиот терен во вертикала.
Искусен судија (па макар и неискусен) мора да знае дека при изведување корнер многу често дефанзивен играч стои блиску до корнерот во обид да го блокира центаршутот, па апсолутно нема никакво оправдување за Марценаро дека од ВАР го заебале со снимките кои му ги дале.
Доволно е да се види со Пирло и неговата задња година и како тоа јувентус се пласира во ЛШ на сметка на друг клуб, што значи едно 50м евра повеќе во каса, и да си ја приметите вашата објективност од тогаш кога со чист фаул у напад а досуден пенал за јуве, теравте на хехенца и покажувавте некоја несфатлива ароганција.Оваа е таа објективност што ја барате на темава, само не заборавајте за следниот пат кога ќе плачите.![]()
Зборуваме за оваа сезона, не за претходните, каде што ако копаме има и очигледни грешки и во полза на Интер, најсвежо со Торино лани.Доволно е да се види со Пирло и неговата задња година и како тоа јувентус се пласира во ЛШ на сметка на друг клуб, што значи едно 50м евра повеќе во каса, и да си ја приметите вашата објективност од тогаш кога со чист фаул у напад а досуден пенал за јуве, теравте на хехенца и покажувавте некоја несфатлива ароганција.
Да, вчера тоа беше класичен пропуст и дебакл од одлука, таквите вас титули ви носеле или па пласман во ЛШ, ова е најсвежо сеќавање, и guess what, кур ве болело, па сеа чудно као ви е некој ако ве ребра. Уреду е, без разлика на одлуката од вчера за вакви мечеви вината треба у самиот клуб да си ја барате, судиите се надворешен фактор и за разлика од порано, сега веќе не сте у состојба да ги контролирате, а екипа ко Салернитана треба да се добие рутински, Влахович го имате у тим човекот едвај постои на терен, наместо на конто со ваква екипа да има барем 1 гол.
Не дека е ова оправдување за глупоста на судиите, ама секако е голем проблем за вас.