Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Џ

Џонтра Волта

Гостин
И како сеа, два битни аргументи им паднаа у вода. Кај продадоа играч, па уште и лидерот у тимот им кидна. :)

Мислам да затвориме темава да почнеме од почеток, нова.
Сепак им остануваат 3те битни аргументи, Конте, Лукаку и Хакими.
Пардон 4, и Алегри.

За 20фче прифатиле :pos: :pos: :pos: :pos:
Јуве што не чекале било каква понуда само да се отарасат од него според финански стабилниот извештај на економско-правниот гуру Сладоледџија Недвед.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.766
Поени од реакции
17.685
Како ги закрпи еј, го пропуштија Донарума и хрпа слободни играчи цел трансфер период пошо овој им држи пола буџет за плати, за недела дена пред крај на трансфер пазарот да им каже позз. :D
Мене искрено ич не ми е криво, јас сакав да си оди од проста причина што искрено мислам дека е голема кочница на тимот од аспект на буџет на плати и игра.

Ако навистина ги донесат Икарди и Кин ми е поќе од топ искрено. Нека му е со среќа, фала му за се ама ова беше најдобро и за нас и за него.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.595
Поени од реакции
59.360
Тешко е да се испроцесира што се издешава во лигава последниов период. Сите се губитници, само да утврдиме кој е најголемиот :D

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Мене искрено ич не ми е криво, јас сакав да си оди од проста причина што искрено мислам дека е голема кочница на тимот од аспект на буџет на плати и игра.

Ако навистина ги донесат Икарди и Кин ми е поќе од топ искрено. Нека му е со среќа, фала му за се ама ова беше најдобро и за нас и за него.

Не беше Кин дете на Јуве? Знам у Евертон после отиде нешо...

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.165
Поени од реакции
10.111

Лош е тајмингот. Тоа ми е поентата. А Кин и Икарди се солидни, ама далеку од реномето на Роналдо.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726

Хахахахаха класичен Јувенташки наратив, сеа излезе го кочел Јувентус со неговите 30 гола по сезона...

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Јуве без Роналдо значи дека лигата е сега целосно отворена. Без разлика со кого ќе го заменат, нема во моментов ниту еден достапен играч за Јувентус, што може да се доближи до квалитетот на Роналдо. Тоа значи дека веќе нема изразит фаворит за Скудето. Интер е ослабен, Јувентус е играчки уште послаб од лани без Роналдо, а останатите воопшто не се засилија. Не би ме изненадило и некој ко Аталанта да игра за титула до крај.

Од оваа перспектива, страшно промашен трансфер е трансферот на Роналдо во Јувентус. Освен енормни трошоци, ништо продуктивно не видоа од него. Титулите што ги освоија, ќе ги освоеа и без него, бидејќи немаа конкуренција тие сезони. Спонзорите што ги донесе, ќе си отидат заедно со него. Плус ова посерување на имиџот на клубот со потезите од претходните неколку дена, е шлагот на тортата. Човекот се поздрави, си отиде од тренинг, си се качи на авион и си одлета од Италија, додека Јувентус уште му одредуваше цена. :pos:
Без разлика што воопшто не ми пречи што вакви бламови му се случуваат на Јувентус, трагично е каква моќ имаат играчите во денешниот фудбал. Па дури и за Роналдо и Меси да станува збор. Меси менуваше претседатели на клубот, а Роналдо си оди од клуб-фудбалски гигант, со кој има договор, како да се отпишува од теретана.
Ова е лошо и за лигата. Не остана ѕвезда во лигава, што може да привлече публика. Најголеми ѕвезди кои останаа во Серие А, се недокажани играчи како Лаутаро и Киеза и полураспаднат Ибрахимовиќ.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.036
Поени од реакции
6.966
Јас мислев дека фан клуб Интер се у denial, али јувенташиве се ниво погоре.....подобри ќе биле без фудбалерот што може е и најдобар у историја, заедно со Меси.....или бар еден од најдобрите......ахахаха
Автоматски споено мислење:

Јуве без Роналдо значи дека лигата е сега целосно отворена. Без разлика со кого ќе го заменат, нема во моментов ниту еден достапен играч за Јувентус, што може да се доближи до квалитетот на Роналдо. Тоа значи дека веќе нема изразит фаворит за Скудето. Интер е ослабен, Јувентус е играчки уште послаб од лани без Роналдо, а останатите воопшто не се засилија. Не би ме изненадило и некој ко Аталанта да игра за титула до крај.

Од оваа перспектива, страшно промашен трансфер е трансферот на Роналдо во Јувентус. Освен енормни трошоци, ништо продуктивно не видоа од него. Титулите што ги освоија, ќе ги освоеа и без него, бидејќи немаа конкуренција тие сезони. Спонзорите што ги донесе, ќе си отидат заедно со него. Плус ова посерување на имиџот на клубот со потезите од претходните неколку дена, е шлагот на тортата. Човекот се поздрави, си отиде од тренинг, си се качи на авион и си одлета од Италија, додека Јувентус уште му одредуваше цена. :pos:
Без разлика што воопшто не ми пречи што вакви бламови му се случуваат на Јувентус, трагично е каква моќ имаат играчите во денешниот фудбал. Па дури и за Роналдо и Меси да станува збор. Меси менуваше претседатели на клубот, а Роналдо си оди од клуб-фудбалски гигант, со кој има договор, како да се отпишува од теретана.
Ова е лошо и за лигата. Не остана ѕвезда во лигава, што може да привлече публика. Најголеми ѕвезди кои останаа во Серие А, се недокажани играчи како Лаутаро и Киеза и полураспаднат Ибрахимовиќ.
По квалитет оваа сезона итаљанска лига ќе биде за жал пета. Лукаку е ѕвезда, пред се ради тоа што е напаѓач, од секогаш напаѓачите се поиспонирани, а Роналдо си е Роналдо....

Киеза и Лаутаро се далеку од ѕвезди што влечат гледаност на цела лига. Бар за сега. Барела не е flair играч иако е светска класа, друг светска класа играч нема лигава...Ибра е премногу стар за да го рачунаме како ѕвезда....

Последно уредено:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Шо те ебам, ти и твоите другарчиња од форумов ставате тажни реакции на секое мое мислење поврзано со Анти Јуве темава и шинтер... дури пак влегувате и во Фан Клуб Јувентус и таму ставате и читате, што е уште поголема иронија.

Не се прај демек нешто си наивен, на сите бапкаш тажни смајлиња на Јувенташиве... освен на твоите другарчиња што навиваат за циркузанскиот тим.
Toj sto e tazen, stava tazni smajlinja.. toj sto si e vesel i sreken covek sekad si stava nasmeani smajlinja

Член од
23 август 2010
Мислења
39.805
Поени од реакции
115.815
Хахахахаха класичен Јувенташки наратив, сеа излезе го кочел Јувентус со неговите 30 гола по сезона...
Па не дека го кочел Јуве ама на долгорочен план Роналдо им испадна големо промашување. Јас зборев уште кога дојде дека премногу пари се дадени за играч на залез на кариера али тогаш ментален ме правеа, од дресови ќе го исплателе бла бла. Ок, не викам дека финансиски не го исплатиле или слично, ама еве реално гледано откако Роналдо дојде Јувентус е во пад константно од квалитативен аспект. Почнаа да не потпишуваат добри играчи, уствари у задње време не ни можат да потпишат добар играч, честна исклучоци како Киеза, ама еве дојде време Распадори да ги одјебува, платата му беше огромна и 3 пати поголема од следниот најплатен во тимот, егото до таван, цела екипа за него играше иако ликот сам ништо не може да искреира како порано итн итн да не набројувам. И најлошо од се за Јувентус, ги остави на 2 дена пред крај на трансфер пазарот, како пичка си отиде иако 5 дена претходно пишуваше војна и мир на инстаграм и фб како тоа му ваделе муабети, професионалец бил, кур се тресе.

Тек сега ќе видиме каков ќе биде Јувентус периодов што следи, мое мислење е дека ги чекаат мачни денови, може нема да бидат како Интер и Милан од 2011 до как 2018 ама изгледа ќе си постат од освојување титули некоја сезона.

И да, да видиме утре медиумите во Италија што ќе напишат, пошо кога си отиде Лукаку го распаднаа Интер и го преселија во Серија Б. Крв им ебам одвратна.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Па не дека го кочел Јуве ама на долгорочен план Роналдо им испадна големо промашување. Јас зборев уште кога дојде дека премногу пари се дадени за играч на залез на кариера али тогаш ментален ме правеа, од дресови ќе го исплателе бла бла. Ок, не викам дека финансиски не го исплатиле или слично, ама еве реално гледано откако Роналдо дојде Јувентус е во пад константно од квалитативен аспект. Почнаа да не потпишуваат добри играчи, уствари у задње време не ни можат да потпишат добар играч, честна исклучоци како Киеза, ама еве дојде време Распадори да ги одјебува, платата му беше огромна и 3 пати поголема од следниот најплатен во тимот, егото до таван, цела екипа за него играше иако ликот сам ништо не може да искреира како порано итн итн да не набројувам. И најлошо од се за Јувентус, ги остави на 2 дена пред крај на трансфер пазарот, како пичка си отиде иако 5 дена претходно пишуваше војна и мир на инстаграм и фб како тоа му ваделе муабети, професионалец бил, кур се тресе.

Тек сега ќе видиме каков ќе биде Јувентус периодов што следи, мое мислење е дека ги чекаат мачни денови, може нема да бидат како Интер и Милан од 2011 до как 2018 ама изгледа ќе си постат од освојување титули некоја сезона.

И да, да видиме утре медиумите во Италија што ќе напишат, пошо кога си отиде Лукаку го распаднаа Интер и го преселија во Серија Б. Крв им ебам одвратна.
Точно до негде али Роналдо им беше бог и батина, другите сите да им ги собереш заедно дали 17 гола имаат по сезона.

Јувентус е во слободен пад али не ради Роналдо туку ради лошото работење на управата...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom