Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Сеуште никој, уште е нафуран Лотито

Како да не биде нафуран, вчера он го потпишал својот дел од договорот, му се јавил на Инзаги да му каже да оди да го потпише и он неговиот дел, овој му рекол дека иде утре бидејќи му се спиело во тој момент, за да денеска му каже одјеби, немам веќе мотивација :P

Мацари се спомна ко опција пред вчерашниот состанок на Лотито со Инзаги. :popce:
I was disappointed on a personal level. He changed his mind overnight. The contract was ready, I had signed it. He had to reach the secretary Calveri to sign it in his turn and instead he never showed up.

He told me that he slept on it and matured this conviction. We spent seven hours together; we found the agreement. We even shook hands. He told me that he had no more stimuli, that he wouldn’t be able to give the right charge to the players. When a person tells you that, how can you think of keeping him? Of course, if he had told me the night before, I would not have had the agreement prepared to be signed.
Линк

Искрено, Симоне Инзаги баш вака по фацата личи на оние ликови коишто ги бараш за фудбал као 10ти човек, од коишто ти зависи терминот и ти вика: Не бе братче, многу ми се игра, ама стварно не можам, мајка ми ми ги испра патиките, влажни се уште, а и треба на часови математика да одам баш во 8 саат. И наравно, во 8:15, ти одиш на пиво, накурчен ти пропаднал терминот, тој више нацуган таму се поздравува со тебе најпријателски, те грли и се праи ко ништо да не се десило. Наравно, во патиките за фудбал све му ебам.

I was disappointed on a personal level. He changed his mind overnight. The contract was ready, I had signed it. He had to reach the secretary Calveri to sign it in his turn and instead he never showed up.

He told me that he slept on it and matured this conviction. We spent seven hours together; we found the agreement. We even shook hands. He told me that he had no more stimuli, that he wouldn’t be able to give the right charge to the players. When a person tells you that, how can you think of keeping him? Of course, if he had told me the night before, I would not have had the agreement prepared to be signed.
Линк
I WONDER HOW
I WONDER WHY
YESTERDAY YOU TOLD ME ABOUT THE BLUE BLUE SKY
AND ALL THAT I CAN SEE
IT’S JUST A YELLOW LEMON TREE... :D

Каков човек е овој Лотито, никако не можам да го разберам. Секогаш заглавува супер играчи во тимот, како Сергеј, или како Пандев порано. Нити има амбиција да направи нешто повеќе, нити сака да ги продаде. Ако држиш такви играчи, изгради нешто врз нив, стабилизирај се во топ 4, играј ЛШ. Ако немаш амбиција, кеширај кога ќе го достигнат максимумот и пушти ги да одат некаде каде што ќе освојат нешто.

Лацио со него никогаш нема да мрдне од ова ниво.

A оваа вест е од денес, исто за него и Михајлович.

Ко да немаа доволно проблеми со самиот Лотито, па сега ќе ги спојуваат Михајловиќ и Игли Таре...

Од рубриката 'Комедијанти' да издвоиме малку ретро постови:

Абе цело време викаме ко демек со 50% играме со силите.. жими кур*т, само против манчестер на олд трафорд игравме ко шампионски тим, цела сезона срање игра.. Време е да се смени Алегри...
Луѓе, има ли капетан бродов што тоне? Па маме му ебам, што треба уште да направи искубанава кокошка Алегри за да биде отпуштен. Секоја ебана смрдлива екипа си зема сила да игра со Јуве гради в гради и да напаѓа и веќе цела сезона го нема тој пресуден фир фактор. Значи буквално различни третолигаши кога и да им текне ни преземаат иницијатива и Јуве се тресе за своето водство до последна минута. Гледајќи го ростерот на Јуве, не е можно вакви маалски екипи да не пикаат во шише а притоа Алегри да не им дал инструкции да ја остават играта на противникот. Па да не се курчиме, ама со напаѓачки фудбал и со посед со вакви екипи ко Парма, Спал, Фросиноне, Киево, Емполи и слични седмолигаши, се кладам дека ќе имаме 90% посед и дека нема двапати да ни поминат половина. Ама не, мастермајндот на клупа сака да остави игра на екипи кои не се способни ни со Сампдорија или Аталанта да направат 2-3 шанси а не па да им дадат три гола. Јас можам да се кладам дека Парма следниот меч дома со екипа од долниот дел на табелата нема да го добие ама фацава наша битно им поклони бод со ебани три примени гола. Дај бе нека се свестат од управа и нека го исшутираат од клубов додека штетата е мала.
Алегри ќе го вратиме, човекот кој во петтата сезона од својот мандат играше полошо од она што го играме во овие три месеци со Сари.

Како за некој што имаше преголема толеранција за срањето што го игравме последните две сезони со мистерот, некако пребрзо го критикуваш Сари, едвај како да чекаш да не одиграме како што треба.

Субјективноста од небо ти се гледа.

Бројките велат дека Јуве е прв во лигата, прв во групата во ЛШ со вкупен баланс 13 победи, 3 нерешени и 0 порази. Играта очигледно дека не е добра, тоа и Сари сам си го потенцира и секому му е јасно дека вака не може да продолжиме.

Само малку трпение и повеќе работа, штом досега немаме лоши резултати 100% ќе се опорави и играта.
Ради вакви ситуации сакам да си оди Алегри... ќе ја прежалам ќерка му, али ваков пичка од тренер не му треба на Јувентус.

Чудо ќе биде ако не примиме уште 1 до крај.
Очигледно е дека Алегри го даде максимумот,го однесе Јуве чекор напред во Европа но фали уште завршниот чекор,ако дојде Зидан ќе дојде за да го направи тој завршен чекор да се освои ЛШ.
Taka ic nema da go gledam timot jer ke bide vekje videno: titula vo seria a osvoena so mizerna igra i ispagjanje od LS vo grupna faza..
До каде сме со %, стигнавме ли до 50% од силите или сеуште не :unsure: ?

Мене најмногу ме нервира тоа глумење изненаденост, демек само до вчера е проблемот. Алегри од кога дојде нема наметнато негова филозофија, негова игра, негов стил. Тоа најмногу се рефлектираше минатата сезона кога Наполи изигра малку подобро и титулата ја земавме на среќа. Годинава кулминира, со тоа што лигата е премногу отепана, мислам најлоша што била последнава декада, а згора на се го зедовме Роналдо кој 70% од мечевите сам ги решава. Безбедно се осеќа тренерот на клупата, нема потреба да внесува новини во играта и да измислува тактики. Едноставно рогај напред до Роналдо и ќе им дадеме по 3-4 гола на сиротиње како Фросиноне и Киево (се цел респект Шики <3)

Не знам што да додадам повеќе, нема што позитивно да се најде во сево ова. Нек си ебе матер...
Значи Алегри ти е сеоски Мурињо само што у италија се отепани екипите и се прошетува... Значи го имаш еден ос најаките напади у свет он да ти игра у мурињо стил... мрш
Не може со овој тренер да освоиме ЛШ
Погледни ја ти таа комедија а ќе сме напаѓале ЛШ :pos:. Циркуз незнам што да кажам. Го губиш првин Бенатија на сметка на гомното, потоа ко да се исправа неправдата се повредува не само Бонучи туку и Киелини и еве сега ќе гледаме циркуз. Сите 3 гола се од грешки, што на Кансело што на Де Шиљо. Му помина времето на Алегри овде, нека ја истера сезонава како и да помине а мислам оти ќе испаднеме од Атлетико и да дојде Зидан па да гледаме фудбал. Ова е се освен тоа. Незнам само со што заслужил Кедира да игра, значи оди по теренот, буквално оди.

Ова е само мал дел и препорачливо е да се слуша уз следнава песна:

Види го точаков која легенда е се замарал цитирал а во меѓувреме му се дешава мелтдаун во фан клуб.

Абе нека не кур го чепкаат Хакими и ова шпекулацииве како ме нервираат. Би ги продал и Де Вриј и Шкрињар и би играл со Ранокија и Дамбо ако треба цела сезона само да не се чепкаат другите или нека иде Лаутаро кој го ебе за 120 милиони у Реал и ај у пичку матер ќе ти ебам и ќорав Марота и Кинези ако направат глупост и не уназадат на позиции кај што со години сме се мачеле да дојдеме до играч...

Не читам шпекулации веќе... Факинг Запакоста ќе покривал...

Не помина ни недела дена од скудетото а Конте веќе им отиде,Хакими е при продажба,до 30 јуни треба да напраат 100 мил. приход.

Види го точаков која легенда е се замарал цитирал а во меѓувреме му се дешава мелтдаун во фан клуб.

Не помина ни недела дена од скудетото а Конте веќе им отиде,Хакими е при продажба,до 30 јуни треба да напраат 100 мил. приход.
Пази дечко, збориш за неприкосновениот актуелен шампион на Италија кој му избега катаљарда бодови на вториот...

Ќе цивилите и наредна сезона на ретро постови, кога ќе бидете во жестока битка со Наполи за 4-то место...

Остај тоа што од безделништво копал постови ама ти вика дека збориш за неприкосновениот шампион (првпат по 2010, нешто слично ко што освојува Фејнорд во Холандија или Брондби во Данска) а он се утепа со години јадење гомна за Јуве кој 9 години по ред освојува италијанско. Во овие 9 години, Јувентус има освоено едно 200 бода повеќе од Интер. А да, заборавив 200те бода повеќе се освоени со судиска помош.

Остај тоа што од безделништво копал постови ама ти вика дека збориш за неприкосновениот шампион (првпат по 2010, нешто слично ко што освојува Фејнорд во Холандија или Брондби во Данска) а он се утепа со години јадење гомна за Јуве кој 9 години по ред освојува италијанско. Во овие 9 години, Јувентус има освоено едно 200 бода повеќе од Интер. А да, заборавив 200те бода повеќе се освоени со судиска помош.
Точно, Јуве никад не бил неприкосновен, секогаш освојувале со судиска помош и тоа е факт докажан на суд...

Впрочем сезонава со директни 6 бода подарени пред цел бел свет да види стигнаа до тоа толку посакувано 4-то место...

Точно, Јуве никад не бил неприкосновен, секогаш освојувале со судиска помош и тоа е факт докажан на суд...

Впрочем сезонава со директни 6 бода подарени пред цел бел свет да види стигнаа до тоа толку посакувано 4-то место...
Наполи сезонава имасе преку 10 подарени бодови

Инаку тоа толку посакувано 4то место е горе-доле просекот на Интер од 2010 навака. Заради судиите де...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom