Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Може да се согласиме дека да свират таков пенал контра Интер или Јунајтед, ке пцуеме и двајцата.
Се слагам за ова. Еве сега се случи скоро на Ибра против Каљари му свирнаа пенал што реално можда 7 од 10 судии не би го свирнале, и за мене не е тоа пенал, ама многу битна ствар има основа за истото зашо имаше контакт. Нема везе немам против некој да мисли дека она вчера не е пенал, не зборам за тебе за Миланезите претежно, ама да викаш дека немало основа и дека немало контакт е смешно при 80000029382828282 снимки и агли. Барела иначе паѓа така доста често и знае од такт да ме извади, со Рома ради него примивме гол пошо сакаше да изиграва кур и пол и изгуби топка на центар и ни направија контра. Убедени беа сите играчи дека е пенал, Хакими намерно ја исфрли топката у аут среде акција за да гледа ВАР Валери.

Сакал да се тепа со Злате, а бе еднаш ќе го удри од високо по таа глата голема и ќе го здрви.
Да, пошто Лукаку е пигмеец.

Животно од 100 кила коа ќе му ја залепи една има да му се откачи тоа перката од ајкула што ја носи напред на фацата, да му ебам све. Нека не се курчи многу многу.

Официјална оцена. Полека Рицоли. Како сакаш некој да го сфати сериозно твоето мислење после она што го тресна вчера?

Коларов го удри Ибрахимовиќ. Официјална оцена :pos:
Официјална оцена од Рицоли и од федерацијата ;).

Повеќе пати имам постирано официјални објаснувања, ама се' некако не одговараше на потребите.

Јас чекам Мондонико денес со уште поладна глава да дојде и да до-анализира, да заклучи дека Коларов требало да добие црвен, можел да му ја искрши ногата на Ибрахимовиќ и да проба да најде некој пенал за Милан, само прво мора да најде некој редок момент кога играчите на Милан беа во шеснаестникот на Интер...

WojyC2e.png

Јас чекам Мондонико денес со уште поладна глава да дојде и да до-анализира, да заклучи дека Коларов требало да добие црвен, можел да му ја искрши ногата на Ибрахимовиќ и да проба да најде некој пенал за Милан, само прво мора да најде некој редок момент кога играчите на Милан беа во шеснаестникот на Интер...

WojyC2e.png

Скроз офтопик, напаѓачиве ни се у очајна форма. На 80% од утакмициве сезонава имаме преку 20 шанси и они едвај даваат по гол-два.

Ве читам и тебе и @ob1 каде велите дека е небитно кога почнал да паѓа Барела. Сериозно за тоа ќе дискутираме дали е битно или на мајтап е работата?

Повторувам, за пеналот мој впечаток е дека Барела почна да паѓа пред да има контакт. Ова е клучно при одлуката дали има прекршок или не, бидејќи ако паѓањето на Барела е пред воопшто да биде чепнат, суштински не може да постои фаул. Видете го судењето на Орсато во финалето на ЛШ и ќе видете што сакам да кажам.
Јас мислам дека не е клучно, клучно би било доколку нема никаков контакт.
Во овој случај очигледно е дека при стартот, има контакт врз Барела.
Срамното е што овој преочигледно го изглуми пеналот поради тоа што почна да паѓа пред да има контакт.
Предвременото паѓање на Барела апсолутно никако не влијае врз ситуацијата на Леао, како и да се поставеше Барела ќе имаше контакт.
Грешка си, Јувентус е ѓубре hh. Не ме ставај во ист кош со Јувенташи, никогаш не сум бранел погрешни судиски одлуки. Имаше ситуација лани или преклани Брозовиќ требаше да јаде црвен пошо со отворен ѓон отиде на играч, не беше исклучен, прв пишав овде дека згрешил судијата.

Општо немам проблем да признаам ако се погреши во полза на Интер, буквално за сите тимови се случува некогаш да добијат судиска одлука во нивна корист неоправдано, ама она што му се суди на Јувентус годиниве е срам и арам за спортот. Мене Мондонико ми е смешен какви судиски одлуки има правдано а сеа нашол да збори за очигледен жолт картон за старт од позади. Убаво вика Урко, тука ако не добиеше црвен Ибра ние ќе требаше да јадеме гомна дека сме оштетени, а не Милан. Мислам, како може да се приговара за старт од позади зошто е даден жолт картон... Па и уште Коларов се удрил во ногата на Ибра. :pos:
Не дупи и ти сеа.
Стои дека Јуве е ѓубре и дека му се свирело се и свашта.
Ама вчера имаше СУДИСКО УБЕДУВАЊЕ дали некоја одлука треба да отиде на страната на Интер или не.
По некоја случајност судијата одлучи да отиде на страната на Интер, што во никој случај не викам дека не е исправно.
Ама во минатото, за исти вакви СУДИСКИ УБЕДУВАЊА и одлуки, прв си бил тука да пљукаш отрови и да пичкараш се и свашта. :D

Последно уредено од модератор:
Не дипи и ти сеа.
Стои дека Јуве е ѓубре и дека му се свирело се и свашта.
Ама вчера имаше СУДИСКО УБЕДУВАЊЕ дали некоја облука треба да отиде на страната на Интер или не.
По некоја случајност судијата одлучи да отиде на страната на Интер, што во никој случан не викам дека не е исправно.
Ама во минатото, за исти вакви СУДИСКИ УБЕДУВАЊА и одлуки, прв си бил тука да пљукаш отрови и да пичкараш се и свашта. :D
За која ситуација имаше судиско убедување?

За која ситуација имаше судиско убедување?
Вториот жолт на Ибра, момент што според мене многу влијаеше на текот на натпреварот.
Објаснив, поради реномето на Ибра и поради тоа што му беше прв старт на натпреварот после жолтиот картон, можеше да помине само со опоменување.
Судијата одлучи да даде втор жолт, што беше исправна одлука, но и да поминеше со опоменување ИСТО ќе беше одлуката исправна.
Сме биле сведоци на вакви работи, само Рамос колку пати бил спасен од втор жолт во ваква ситуација.

Иначе, наклон до под за Интер.
Пред недела дена го издоминираа школкси Јуве, искрено мислев дека тоа ќе биде најдобриот натпревар од нив сезонава.
Вчера го школуваа и Милан.
Во рок од две недели, толку мислам помина, не само победа, туку тотална доминација против двата најголеми ривали.
Штета што се посраа со Реал во групна фаза. :D

Да, пошто Лукаку е пигмеец.

Животно од 100 кила коа ќе му ја залепи една има да му се откачи тоа перката од ајкула што ја носи напред на фацата, да му ебам све. Нека не се курчи многу многу.
Какво животно? Орангутан или шимпанзо? Дури да му ја залепи една, овој и така е трениран има со левата нога да го нокаутира по таа глата и ќе му испаднат тоа очите огромни.

Какво животно? Орангутан или шимпанзо? Дури да му ја залепи една, овој и така е трениран има со левата нога да го нокаутира по таа глата и ќе му испаднат тоа очите огромни.

“Боље Ибра да те апне, него ли Лукаку да ти го бапне... “

Абе како децана си, татко ми е појак од татко ти... Уживај никад нема да се тепаат, ако Ибра има таеквондо, Лукаку бил првенец во генерација во ЏиуЏицу и тренирал и Џудо... Така да кога ќе му ја залепел со ногата, овој после ќе му рипнеше и ќе го заврзеше во чвор и после ќе му ја скршеше кичмата и ќе ги сачекаше таму доле кај дрвото и жена му и мајка му и ќе ги онадеше и после ќе отидеше кај...

Ебате тоа Цацкото...

Сега со поладна глава - добро е што се врати малку страст во дерби натпреварите со ова со Ибра и Лукаку после декада во кома каде Монтоливо и тој кутриот Хесус садеа дрвја пред дерби, која евентуално ќе резултираше во ова:

Да се надоврзам... :D

Вториот жолт на Ибра, момент што според мене многу влијаеше на текот на натпреварот.
Објаснив, поради реномето на Ибра и поради тоа што му беше прв старт на натпреварот после жолтиот картон, можеше да помине само со опоменување.
Судијата одлучи да даде втор жолт, што беше исправна одлука, но и да поминеше со опоменување ИСТО ќе беше одлуката исправна.
Сме биле сведоци на вакви работи, само Рамос колку пати бил спасен од втор жолт во ваква ситуација.

Иначе, наклон до под за Интер.
Пред недела дена го издоминираа школкси Јуве, искрено мислев дека тоа ќе биде најдобриот натпревар од нив сезонава.
Вчера го школуваа и Милан.
Во рок од две недели, толку мислам помина, не само победа, туку тотална доминација против двата најголеми ривали.
Штета што се посраа со Реал во групна фаза. :D
Зошто би имало судиско убедување за старт од зад грб над играч кој влага во налет а другиот го брка 10 метри и го фаулира.
Немаше да биде исправна одлука ако не покажеше црвен картон. Не е тоа судиско убедување туку исправна одлика. Кур ме боли за реноме. Кој сака нека е.

Чек друго ќе те прашам. Дали ова е судиско убедување за фаулов на Пјаниќ со жут картон против Рафиња, некаде на средина на теренот, и не покажување црвен картон.

Ај да се вратиме пак на реномето. Чист црвен картон поради реномето на Коларов. ;)

Добро, барем од вчера научивме една работа. Дека кога ќе се донесе некоја сомнителна одлука, кога има основа да се досуди нешто, а не е премногу уверливо, тоа може да се направи, а да не значи дека има некоја завера против другите и дека едните се свесно фаворизирани во однос на другите.

Се надевам дека истите критериуми на форумот ќе важат и понатаму. Иако скоро сигурен сум дека веќе ќе се скока на прва сомнителна одлука во корист на Милан, само најпрвин ќе биде нешто во стилот "еве и на вас ви судат ". А за некоја недела ќе се изгуби и тоа и ќе се пишува како судиите го уништуваат Интер, а Милан добива незаслужени пенали кои никој не би ги судел. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom