Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се слагам за ова. Еве сега се случи скоро на Ибра против Каљари му свирнаа пенал што реално можда 7 од 10 судии не би го свирнале, и за мене не е тоа пенал, ама многу битна ствар има основа за истото зашо имаше контакт. Нема везе немам против некој да мисли дека она вчера не е пенал, не зборам за тебе за Миланезите претежно, ама да викаш дека немало основа и дека немало контакт е смешно при 80000029382828282 снимки и агли. Барела иначе паѓа така доста често и знае од такт да ме извади, со Рома ради него примивме гол пошо сакаше да изиграва кур и пол и изгуби топка на центар и ни направија контра. Убедени беа сите играчи дека е пенал, Хакими намерно ја исфрли топката у аут среде акција за да гледа ВАР Валери.Може да се согласиме дека да свират таков пенал контра Интер или Јунајтед, ке пцуеме и двајцата.
Да, пошто Лукаку е пигмеец.Сакал да се тепа со Злате, а бе еднаш ќе го удри од високо по таа глата голема и ќе го здрви.
Официјална оцена од Рицоли и од федерацијатаОфицијална оцена. Полека Рицоли. Како сакаш некој да го сфати сериозно твоето мислење после она што го тресна вчера?
Коларов го удри Ибрахимовиќ. Официјална оцена![]()
Јас чекам Мондонико денес со уште поладна глава да дојде и да до-анализира, да заклучи дека Коларов требало да добие црвен, можел да му ја искрши ногата на Ибрахимовиќ и да проба да најде некој пенал за Милан, само прво мора да најде некој редок момент кога играчите на Милан беа во шеснаестникот на Интер...
![]()
Јас мислам дека не е клучно, клучно би било доколку нема никаков контакт.Ве читам и тебе и @ob1 каде велите дека е небитно кога почнал да паѓа Барела. Сериозно за тоа ќе дискутираме дали е битно или на мајтап е работата?
Повторувам, за пеналот мој впечаток е дека Барела почна да паѓа пред да има контакт. Ова е клучно при одлуката дали има прекршок или не, бидејќи ако паѓањето на Барела е пред воопшто да биде чепнат, суштински не може да постои фаул. Видете го судењето на Орсато во финалето на ЛШ и ќе видете што сакам да кажам.
Не дупи и ти сеа.Грешка си, Јувентус е ѓубре hh. Не ме ставај во ист кош со Јувенташи, никогаш не сум бранел погрешни судиски одлуки. Имаше ситуација лани или преклани Брозовиќ требаше да јаде црвен пошо со отворен ѓон отиде на играч, не беше исклучен, прв пишав овде дека згрешил судијата.
Општо немам проблем да признаам ако се погреши во полза на Интер, буквално за сите тимови се случува некогаш да добијат судиска одлука во нивна корист неоправдано, ама она што му се суди на Јувентус годиниве е срам и арам за спортот. Мене Мондонико ми е смешен какви судиски одлуки има правдано а сеа нашол да збори за очигледен жолт картон за старт од позади. Убаво вика Урко, тука ако не добиеше црвен Ибра ние ќе требаше да јадеме гомна дека сме оштетени, а не Милан. Мислам, како може да се приговара за старт од позади зошто е даден жолт картон... Па и уште Коларов се удрил во ногата на Ибра.![]()
За која ситуација имаше судиско убедување?Не дипи и ти сеа.
Стои дека Јуве е ѓубре и дека му се свирело се и свашта.
Ама вчера имаше СУДИСКО УБЕДУВАЊЕ дали некоја облука треба да отиде на страната на Интер или не.
По некоја случајност судијата одлучи да отиде на страната на Интер, што во никој случан не викам дека не е исправно.
Ама во минатото, за исти вакви СУДИСКИ УБЕДУВАЊА и одлуки, прв си бил тука да пљукаш отрови и да пичкараш се и свашта.![]()
Вториот жолт на Ибра, момент што според мене многу влијаеше на текот на натпреварот.За која ситуација имаше судиско убедување?
Какво животно? Орангутан или шимпанзо? Дури да му ја залепи една, овој и така е трениран има со левата нога да го нокаутира по таа глата и ќе му испаднат тоа очите огромни.Да, пошто Лукаку е пигмеец.
Животно од 100 кила коа ќе му ја залепи една има да му се откачи тоа перката од ајкула што ја носи напред на фацата, да му ебам све. Нека не се курчи многу многу.
Какво животно? Орангутан или шимпанзо? Дури да му ја залепи една, овој и така е трениран има со левата нога да го нокаутира по таа глата и ќе му испаднат тоа очите огромни.
Абе како децана си, татко ми е појак од татко ти... Уживај никад нема да се тепаат, ако Ибра има таеквондо, Лукаку бил првенец во генерација во ЏиуЏицу и тренирал и Џудо... Така да кога ќе му ја залепел со ногата, овој после ќе му рипнеше и ќе го заврзеше во чвор и после ќе му ја скршеше кичмата и ќе ги сачекаше таму доле кај дрвото и жена му и мајка му и ќе ги онадеше и после ќе отидеше кај...Какво животно? Орангутан или шимпанзо? Дури да му ја залепи една, овој и така е трениран има со левата нога да го нокаутира по таа глата и ќе му испаднат тоа очите огромни.
Сега со поладна глава - добро е што се врати малку страст во дерби натпреварите со ова со Ибра и Лукаку после декада во кома каде Монтоливо и тој кутриот Хесус садеа дрвја пред дерби, која евентуално ќе резултираше во ова:
Зошто би имало судиско убедување за старт од зад грб над играч кој влага во налет а другиот го брка 10 метри и го фаулира.Вториот жолт на Ибра, момент што според мене многу влијаеше на текот на натпреварот.
Објаснив, поради реномето на Ибра и поради тоа што му беше прв старт на натпреварот после жолтиот картон, можеше да помине само со опоменување.
Судијата одлучи да даде втор жолт, што беше исправна одлука, но и да поминеше со опоменување ИСТО ќе беше одлуката исправна.
Сме биле сведоци на вакви работи, само Рамос колку пати бил спасен од втор жолт во ваква ситуација.
Иначе, наклон до под за Интер.
Пред недела дена го издоминираа школкси Јуве, искрено мислев дека тоа ќе биде најдобриот натпревар од нив сезонава.
Вчера го школуваа и Милан.
Во рок од две недели, толку мислам помина, не само победа, туку тотална доминација против двата најголеми ривали.
Штета што се посраа со Реал во групна фаза.![]()