Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас дојдов на темата да си го кажам моето мислење како и секој друг член на ова платформа.Допаѓањата и немаат никакво значење.Ти не си во никаква позиција,да кажуваш,одлучуваш кој каде да коментира.Колку што знам немам ограничено право на пишување,и останува место за слободна комуникација.Дали ќе сум во право или не,дали тоа ти се допаѓа тебе или не тоа е твој пробелм не мој.И да одлично нека продолжи Јувентус да гази,и понатаму немам ништо против тоа :) само во НИКОЈ СЛУЧАЈ да не ги доведуваме ПРОТИВНИЦИТЕ во положба на аусајдери,бидејќи борбата ова година ќе биде тесна.
Само поради фактот дека не сум активен на ова тема,овој подфорум не значи,и дека не ги следам спортските настани,а верувај ми ги следам:) Секое добро и чувај се.
Брат Enter бе, Enter јебо те @Трибиани горилото.

Зашо го поништија голот на Кваљарела?
Го попречуваше голманот при дегажманот, официјално! А изгледаше како да му клизна топката на голманот, ама бидна таа!

Го попречуваше голманот при дегажманот, официјално! А изгледаше како да му клизна топката на голманот, ама бидна таа!
Дадоа одпосле снимка. Ме чуди Вар за олот што не гледаа. Исправна одлука мислам дека беше...

Дадоа одпосле снимка. Ме чуди Вар за олот што не гледаа. Исправна одлука мислам дека беше...
ne gledaa zasto idiotot od sudija svirna, pa dade gol kvaljarela, ako veke svirne, toa vlijae na samite igraci, konkretno golmanot primer, togas mislam deka dzabe e var, zastnuvaat fudbalerite i toa e toa. Edno e ako krene liniski a glavniot nisto ne svirne, togas igrata prodolzuva, ako zastanale defanzivcite nebitno, nivni propust, ama ako svirne glavniot gotovo e.

Кој ти збори за години наназад?Милан пред Ибра и Милан по ибра се два различни тима. И не ни Лацио ни Рома немаат појак тим.
Морам да се сложам со тебе, го гледав Милан на една утакмица сезонава, некоја од првите, и мислам дека има солиден тим. Моментално се на ниво од Интер пред две години и ако фатите место во ЛШ ќе има прогрес екипата благодарение на бренд нејм. Аталанта и да фати пак ЛШ толку им е капацитетот, они приходот нема да го реинвестираат во зајакнување на екипата и ќе стагнира.

Лани мислевме дека Наполи ќе им бидат главен конкурент на Јувентус и дека напреднале, а имаа многу лоша сезона без Сари. Така да немора Наполи и Лацио по дифолт да ги ставаме пред Милан само затоа што овие имале ужасен меч во квалификации за ЛЕ.

Така да Милан како и останатите 6 екипи (Лацио, Рома, Интер, Јувентус, Наполи, Аталанта) се во конкуренција за топ пласман.

Многу потценувачки се гледа кон конкурентите во темава, јас мислам дека наредната сезона ќе ги гледаме двете екипи од Милано во ЛШ наместо некој од Лацио/Наполи/Рома/Аталанта.

За Јуве си бе? Знаев дека има нешто труло у тебе. :smirce:

Нема ништо труло во тоа да твојот миленик 8-9 години по ред да владее во Италија. :smirce:
И конечно да се создаде плодна почва за натпревар и конкуренција.

22 утакмици у 2020 :kafence:

b00ffaaa61a973524fc0cf20a10edeed.jpg

uf kakov seksi gol na verde,bbbbbbreeeej, mislis nekoj vonseriski klasa igrac e u prasanje.

Морам да се сложам со тебе, го гледав Милан на една утакмица сезонава, некоја од првите, и мислам дека има солиден тим. Моментално се на ниво од Интер пред две години и ако фатите место во ЛШ ќе има прогрес екипата благодарение на бренд нејм. Аталанта и да фати пак ЛШ толку им е капацитетот, они приходот нема да го реинвестираат во зајакнување на екипата и ќе стагнира.

За ова не сум баш сигурен. Доста паметно работат, а не класично италијански. Да беше некоја друга италијанска екипа, ќе продадеше што може, а за замена ќе земеше полуистрошени италијански "ѕвезди", за не баш ниски плати. Или не идат само на кратка заработка, како Удинезе што направи кога избори ЛШ.

Но, тие продолжија да си ја туркаат својата филозофија, а имаат добар скаутинг и знаат точно што им треба и стриктно такви фудбалери носат.

Си прават и нов стадион, што е исто значајно.

По мене ќе бидат битен фактор во наредниот период во лигата, можеби некогаш нема да изборат место во ЛШ, но тука ќе се некаде. Како што е и ќе остане веројатно и Лестер у англиско.

Добро им дојде и тоа што конкуренцијата беше ослабната, но тоа само го убрза нивниот проект.

За мене Аталанта е најголемо позитивно изненадување во Италија, уште од Јувентус кога почна да се враќа и кога работеа добро, иако во последно време прават доста грешки. Но, оваа што го прави Аталанта можеби е позначајно и потешко.

Рома има тим нема тренер како што треба..
Ја не кажа дека Рома нема тим. Туку поентата ми беше дека Рома нема до толку јак тим ко што Џони ги напраи па бродолом требало им с деси за Милан да биде пред нив.

Брат Enter бе, Enter јебо те @Трибиани горилото.

Да ми јадиш анакондата
Автоматски споено мислење:

Кој ти збори за години наназад?Милан пред Ибра и Милан по ибра се два различни тима. И не ни Лацио ни Рома немаат појак тим.

Не ме разбирај погрешно...не велам дека Лацио и Рома се подобри од Милан...мое мислење е дека се тука некаде и мислам дека битката ќе биди со нив.....всушност годините наназад ја потврдуваат таа теза и не знам колку Ибра на 40 години ќе држи ниво и ќе игра секој натпревар.

Последно уредено:
Да ми јадиш анакондата
Автоматски споено мислење:

Не ме разбирај погрешно...не велам дека Лацио и Рома се подобри од Милан...мое мислење е дека се тука некаде и мислам дека битката ќе биди со нив.....всушност годините наназад ја потврдуваат таа теза и не знам колку Ибра на 40 години ќе држи ниво и ќе игра секој натпревар.
Значи пак:

Црв дождовник =\ Анаконда

колку и да си мал. :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom