Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Brale ne gi relativiziraj navredite kon zenite posto isto kako robovite I zenite nemale nikakvi prava. I den denes zenite vo Saudiska Arabija nemaat prava i mazot moze da gi ubie koga saka so obvinuvanje deka poglednala slika od drug maz.

Brale, ај прочитај ми го постот пред да ме цитираш.

Не го оправдувам ни првото, не ме сфаќај дека може да се пцујат жени и ќерки, што и да е.

Форумов е претворен во говнаници.
Во тема за Серија А три дена се расправаат за црнците, а сега и правата на жените ќе ги прочитаме... :facepalm:

Како што е различно?
„Икарди, жена ти е курва“ не е исто со „Кин, ти си црн, мрш да береш памук“.
Ако стварно ти треба цртање за да ја приметиш разлика, сфака част брат.
Не го оправдувам ни првото, не ме сфаќај дека може да се пцујат жени и ќерки, што и да е.
Знам дека не го оправдуваш, ама гледај ја и другата страна на паричката. Не може да е ок и да поминува неказнето кога цел стадион 90 минути “ебе“ жена на некој играч (и уште милион други примери и навреди), а кога некој ќе ука или ќе биде скандирано нигер или што ти ја знам да настанува светска војна. Поедноставено, радном навивачи му ебат крсни колач на Перишиќ, му пцујат жена, дете, фамилија, го нарекуваат пичка и со секакви погрдни зборови = нема казни, ултраси бро, навијачка култура, од друга страна укање и скандирање против црнците = казнување, светот е во шок, расизам, бла бла бла.

Знам дека е различно расизам и навреди, ама по мене е исти курац различно паковање, само што едните премногу добиваат внимание и глумат жртви а другите се прават како ништо да не било и им е сосем нормално и очекувано.

Пак доаѓаме до муабетот дека секогаш црнецот ќе биде црн, дебелиот човек дебел, грдиот грд, тој што има голем нос ќе биде носоња, кинезот косоок итн итн, па колку сака нека има акции за say no to racism и слични ствари.

Јас лично немам против ниту една раса, сметам дека сме деца на Универзумот и секој треба да има подеднакви права се додека е тоа во рамките на нормалата и природата.

Brale si pisal deka navredata kon zenite e poprifatliva nego kon crncite iako I toa ne go opravduvas. Spored mene brale dvete se ednakvo losi

brale, исто би било да и викаат дека жена му не треба да излага од дома, да носи шамија и да јаде ќутек (hint историјата која ти ја споредуваш).

@Peja989 брат се е ок што го имаш напишано и се слагам за се, ненормално многу сум против расизам али тоа не дава за право за секоја работа да се крева толкава голема прашина. Нашол Балотели да збори, човек кој куќата сам си ја дигна во облак и он ќе кажува. Не оти и овој најдобриот дефанзивец у цел сФет е нешто поарен. И незнам дали имаш приметено ама на секој можен фестивал, на секое можно доделување на награди, на оскарите ама буквално секаде, без разлика дали нешто е квалитетно мора да има црнец, геј или нешто слично како победник. Ова што се случи со Кулибали и со Кин е за секаква осуда и на тие што скандирале треба доживотен бан за влагање на стадион и плус некоја казна ама задниов период го злоупотребуваат сетоа тоа, се што ќе направат а да е погрешно почнаа да го оправдуваат со расизмот. Евра залепил мае гери на некој фан го оправдува со расизам има и ред ред други примери. Кин додуша не направи ништо лошо го свиркаа 90 минути и на крај им го зачука така да кармата си е задоволена за се што правеа фановите цел меч. Секако треба да се искорени расизмот засекогаш зашо само ментално заостанати луѓе може да ги засега веќе боја на кожа зборувам и за двете страни. Имаш само добар или лош човек ништо повеќе. Али дека го искористуваат расизмот и за други цели го искористуваат, без разлика дали заслужил или не мора да има црнец добитник на нешто зашо ако нема знаеме што ќе се дешава, трета светска војна дигаат, е во тоа е целиот проблем. Да беа извикувани вакви работи на црнци кон белец никој ништо немаше да спомне, така ќе поминеше ко да не било ништо, а такви примери имаш колку сакаш.

Пак доаѓаме до муабетот дека секогаш црнецот ќе биде црн, дебелиот човек дебел, грдиот грд, тој што има голем нос ќе биде носоња, кинезот косоок итн итн, па колку сака нека има акции за say no to racism и слични ствари.

Стек, црниот ќе биде црн ама не по свој избор и не заслужува да биде вреѓан и омаловажуван за тоа, затоа што е црн. Дебелиот ќе биде дебел (најчесто по свој избор) и секако, дека не заслужува да биде некој иссмеван за тоа. Грдиот што ако е грд, заслужува да го пљукаат зошто таков е роден? Ај следно кажи ми дека треба да и оној со даунов синдром е таков, па кој кур ако го смеат, таков ни е светот. Ние, живееме у сјебано место, без никакви вредности нас ни е чудно кога некој ќе се пожали дека е оспоруван на расна/национална основа. Во нормален свет, тоа не е така и затоа таму реагираат луѓето, нешто со што јас ете се слагам.[DOUBLEPOST=1554479846][/DOUBLEPOST]
@Peja989 брат се е ок што го имаш напишано и се слагам за се, ненормално многу сум против расизам али тоа не дава за право за секоја работа да се крева толкава голема прашина. Нашол Балотели да збори, човек кој куќата сам си ја дигна во облак и он ќе кажува. Не оти и овој најдобриот дефанзивец у цел сФет е нешто поарен. И незнам дали имаш приметено ама на секој можен фестивал, на секое можно доделување на награди, на оскарите ама буквално секаде, без разлика дали нешто е квалитетно мора да има црнец, геј или нешто слично како победник. Ова што се случи со Кулибали и со Кин е за секаква осуда и на тие што скандирале треба доживотен бан за влагање на стадион и плус некоја казна ама задниов период го злоупотребуваат сетоа тоа, се што ќе направат а да е погрешно почнаа да го оправдуваат со расизмот. Евра залепил мае гери на некој фан го оправдува со расизам има и ред ред други примери. Кин додуша не направи ништо лошо го свиркаа 90 минути и на крај им го зачука така да кармата си е задоволена за се што правеа фановите цел меч. Секако треба да се искорени расизмот засекогаш зашо само ментално заостанати луѓе може да ги засега веќе боја на кожа зборувам и за двете страни. Имаш само добар или лош човек ништо повеќе. Али дека го искористуваат расизмот и за други цели го искористуваат, без разлика дали заслужил или не мора да има црнец добитник на нешто зашо ако нема знаеме што ќе се дешава, трета светска војна дигаат, е во тоа е целиот проблем. Да беа извикувани вакви работи на црнци кон белец никој ништо немаше да спомне, така ќе поминеше ко да не било ништо, а такви примери имаш колку сакаш.

Се слагам со тоа дека умараат луѓе премногу дека мора да има геј, мора да има од секоја раса, мора да има низок, висок, дебел и се' тоа и таквите работи прават борба за расна дискриминација да ни биде одвратна и да не' нервира. Баш имаше пишано некој, Френдс да се снима денес, сигурно Џои ќе беше црнец, Рос педер а Фиби Трансџендер.

Стек, црниот ќе биде црн ама не по свој избор и не заслужува да биде вреѓан и омаловажуван за тоа, затоа што е црн. Дебелиот ќе биде дебел (најчесто по свој избор) и секако, дека не заслужува да биде некој иссмеван за тоа. Грдиот што ако е грд, заслужува да го пљукаат зошто таков е роден? Ај следно кажи ми дека треба да и оној со даунов синдром е таков, па кој кур ако го смеат, таков ни е светот. Ние, живееме у сјебано место, без никакви вредности нас ни е чудно кога некој ќе се пожали дека е оспоруван на расна/национална основа. Во нормален свет, тоа не е така и затоа таму реагираат луѓето, нешто со што јас ете се слагам.
Abe nisto od ova ne e normalno brat, probuvam da ti kazam deka taka bilo i sekogas ke bide, za zal. Ni ti ni ja ne sme imuni na vakvi stvari, nemoj da mi kazes deka ne vikas "uuuu da ti ebam sve cigansko" koga Mane ke utne zicer. :D
I sea i ja sve se slagam so tebe ama mene mi preci sto nekoi raboti nekogas se preuvelicuvaat koga crncite se vo prasanje, konkretno sluckava so Bonuci, dodeka za drugi (ima pogore nabrojani primeri) ne se komentira voopsto kako toa da e sve normalno. Nitu crnecot nitu jas nitu ti sme razlicni bitija, naprotiv site sme lugje i ako ukanje e navreda za nego togas i za mene nesto treto e navreda i treba ISTO da se pristapi kon tie problemi, a ne na ednata stvar da i se dava znacaj kako da e nesto najgrozno na svetot a drugata stvar da bide zanemarena.

Ae idam da pisam tiket sve crnecko da ti ebam:kuracc:

Abe nisto od ova ne e normalno brat, probuvam da ti kazam deka taka bilo i sekogas ke bide, za zal. Ni ti ni ja ne sme imuni na vakvi stvari, nemoj da mi kazes deka ne vikas "uuuu da ti ebam sve cigansko" koga Mane ke utne zicer. :D
I sea i ja sve se slagam so tebe ama mene mi preci sto nekoi raboti nekogas se preuvelicuvaat koga crncite se vo prasanje, konkretno sluckava so Bonuci, dodeka za drugi (ima pogore nabrojani primeri) ne se komentira voopsto kako toa da e sve normalno. Nitu crnecot nitu jas nitu ti sme razlicni bitija, naprotiv site sme lugje i ako ukanje e navreda za nego togas i za mene nesto treto e navreda i treba ISTO da se pristapi kon tie problemi, a ne na ednata stvar da i se dava znacaj kako da e nesto najgrozno na svetot a drugata stvar da bide zanemarena.

Ae idam da pisam tiket sve crnecko da ti ebam:kuracc:

Брат, некад нормално било дома да биде жената и да готви само, да пере а мажот да работи. Сега, тоа е променето на добро, може и жената да заработува, може и жената да излага. Некад било нормално само договорени бракови да има, сега тоа е променето на подобро, да можеш да излезеш и да си најдеш девојка сам (добро, тебе и сега ти најдоа :vozbud: ), затоа и овој однос треба да се промени, да не мислиме дека е нормално некој да те пљука пошто си грд и да премолчиш. Ко мали, наши генерации секад имаше дете што беше малтретирано до безкрај, носело ранци у осмолетка за цело одделение и било тепано ако не го прави тоа. Сега, свеста е крената малку и на тоа се обратува повеќе внимание, наставници реагираат на булинг и останати срања кои се дешаваат. Нормално, никаде не е розево ама мора да се работи на тоа.

Не иди за џабе до кладиона братанец, боље фрли ги од тераса, ионака нема да фатиш.

Добро мајкуму, не се најде некој да направи студија, колку увредливо е сево ова за мајмуните? Стопосто сум сигурен дека горила што држи до себе, би се самоубила кога у расправија би ја нарекле Балотели(случен избор)

Форумов е претворен во говнаници.
Во тема за Серија А три дена се расправаат за црнците, а сега и правата на жените ќе ги прочитаме... :facepalm:
Баш тоа сакав да пишам, они зимат милиони и работат професија која ја сакаат, а обичниот народ претежно работи за мизерни плати, плукат крв и се третирани на работа како кучиња од страна на газдите им, па ние сме се фатиле да делиме правда за некој си 18 годишен недораснат црнчуга, сеуште неоформена личност и карактер. Ма гони го у пм да му ебам тоа трнката, што не земе клубот мерки да го казни, некој спомна имале правило да не прославуваат пред противнички навивачи и да не провоцираат пред нив без разлика на се што ќе му префрлат... ај сваќам, некој поискусен да си дозволи таков луксуз или да му се прегледа низ прсти, али ова гомно уште не испилено ќе глуми балотели вол2, шокур, сега почна да дава голови и одма центар пажња изиграва, глуми некој стекнат кредибилитет,епа ако е таков нека се угледа на Марио до каде стигна, да види каде ќе заврши во иднина. Колку само играчи црнци како Ето, Сидорф, Мартинз, Хуан и уште многу други биле изложени на вакви провокации, па секогаш се понашале крајно професионално...

Бонучи можда е шлајм од играч и можеби е последниот кој треба да критикува бидејќи истиот тој имал такви испади, али јбг во право е..

Јас лично немам против ниту една раса, сметам дека сме деца на Универзумот и секој треба да има подеднакви права се додека е тоа во рамките на нормалата и природата.

Stefan-Osho

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom