Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Стек ја ко шо глеам на нетов, се врти изјава кај шо Бонучи вика дека кривицата е 50-50, тука настанува проблемот а не дека Бонучи му дал совет да не провоцира.
Па е кривицата 50-50, ако ги провоцираш ќе ти вратат дупло повеќе со навреди, тоа е и поентата на муабетот.

Па е кривицата 50-50, ако ги провоцираш ќе ти вратат дупло повеќе со навреди, тоа е и поентата на муабетот.
Стек он ги испровоцира само при прославата на голот откако веќе цела утакмица они го навредувале, барем ја така глеам на ситуацијата.

Во Италија нема да се казнат никад, за жал. Иако многу лесно можат. Та преку ако ме вика некој фиромјанец, не глеам примери каде некој секојдневно е нарекуван нигер или воопшто дека на дневна база се угнетувани. Иначе конкретно Суарез ти го спомнав затоа што Премиер/Фа кои се толку горди и истрајни во битката против расизмот, истата година кога го казнија го пробија дното и седнаа на кафе со Џонтра и Стекот со случајот Тери-Фердинанд класичен случај на racial abuse а ни половина од казната на Луис не доби.
На крај краева, секој приказна има две страни и свои аргументи, ама не може Бонучи или кој да го ставаш на столб на срамот ко затуцан и неписме, затоа што дал изјава/има мислење различно од она на SJW и миленијалците.

Како бе брат, не гледаш примери, мислиш дека од едно укање на Кин му пукнало кур? Од едно укање на Балотели и на Ето им пукна кур? Секоја ебена утакмица се/беа расистички навредувани. Што се случи пред некој месец со Кулибали на Интер-Наполи? Мислиш дека еднаш само некој изреагирал и овој збесна, па играше ко избезубен?
Се слагам за Суарез/Евра и Тери/Фердининад компарацијата ама Суарез тогаш го изеде дебело (споредено со Тери) зошто имаше репутација на прљав играч, дајвер што кур и плус, не е британец.

Конкретно јас, никаде не реков дека Бонучи треба да биде на столб на срамот за неговата изјава, него дека „мрш бе ќумбе“ не е ниво на кое што треба цивилизиран свет да дискутира.

Непотребно се навртеа сите кон Бонучи, донекаде и во право е кога кажа дека вината е 50-50... ај овие расистиве што правеа мајмунски звуци ќе си јадеа казна и вака и така, али која е поентата да одиш на нивна трибина и да прославуваш гол курчејќи се пред нив? Да не очекуваш аплауз да ти дадат?
Можеше убаво да заврши натпреварот, Јуве како клуб да се пожали до ФИГЦ и овие да дадат казна за Каљари.... али на крај цел стап го изеде Бонучи кој покрај расистите на трибини, го осуди и Кеан што уште толку ги испровоцира да го плукаат и да му прават мајмунски звуци.

А реакциите од Дортмунд, некои црни фудбалери, и другите клубови глумејќи БЛМ, меетоо, ваканда според мене се глупост.... ради тие преизразени реакции и исмејувања, сега еден Салвини е премиер на Италија, а на Ле Пен и расти рејтингот со секој поминат ден. Слободно нека продолжат со исмејувањата.

Koj кур фактор е Бонучи ЈАВНО да кажува на кого е кривицата и колку проценти е? Ако сакаш да го подучиш, кажи му го истото на тренинг.

Многу сум против вакви паметњаковиќи. Требаше фановите на Јуве да му скандираат за болното дете, откако даде гол на Јувентус и прослави? 50% би била негова кривица, зашто ги провоцирал?

За некои дебилизми нема оправдување.

Кин не провоцираше, цела уткамица се укаше а не е прв пат таму да се случи истото.
Очигледен расизам, незнам што е проблемот со ми ту или сошал џастис, ама црнците глумат жртви и слични глупи муабети.

Дете е, 19 години пред неколку дена даде неколку гола за Италија фор фак сејк.

Koj кур фактор е Бонучи ЈАВНО да кажува на кого е кривицата и колку проценти е? Ако сакаш да го подучиш, кажи му го истото на тренинг.

Многу сум против вакви паметњаковиќи. Требаше фановите на Јуве да му скандираат за болното дете, откако даде гол на Јувентус и прослави? 50% би била негова кривица, зашто ги провоцирал?

Soigrac na Keane, postar od nego, ne se prai pametnjakovic nego probuva da smiri topka koja ocigledno ne moze da se smiri zaso se vregjaat golemite crnci.

Dobro brat aj ti kazi mi so treba da pravat Damjan Stojanovski i ostali kosarkari sto jadat po 20 slajma na utakmica? Pa toa na crnec da mu go napravat treta svetska vojna ke se krene, zatoa me nerviraat dvojnite arsini koga se vo prasanje crncite.

Soigrac na Keane, postar od nego, ne se prai pametnjakovic nego probuva da smiri topka koja ocigledno ne moze da se smiri zaso se vregjaat golemite crnci.

Dobro brat aj ti kazi mi so treba da pravat Damjan Stojanovski i ostali kosarkari sto jadat po 20 slajma na utakmica? Pa toa na crnec da mu go napravat treta svetska vojna ke se krene, zatoa me nerviraat dvojnite arsini koga se vo prasanje crncite.

Банално ти е што црномурести фудбалери се солидаризираат со Кин али претпоставувам (се шалам, не претпоставувам туку знам, зоштојако ти е кога

Стек, Дамјан и остали се пљукани зошто играат за противнички тим. Гери Невил сам кажа дека го обливале со шлајмови секое гостување на Енфилд и дека му се плачело кога требал да изведе аут сошто осеќал дека секој момент некој може да му збрца нож и грб ама тоа би било така и да е таму Руни, да е таму Роналдо, Кин, Евра или кој и да е. Овие навивачи пред некој ден не укаа ко мајмун по сите, него конкретно по Кин, зошто е црнец. Не ти е споредбата на место, затоа што во првата ситуација тоа е така со СИТЕ кошаркари а во вторава, станува збор за црномурест фудбалер кој е напаѓан не САМО затоа што игра за Јуве, туку затоа што покрај тоа што игра за Јуве и е црн.

I sto e tuka razlicno? Zosto Ikardi sekoja tekma da slusa kako mu ja kacuvaat 60 000 lugje na kur zena mu, ama ako nekoe cukare go narecat nigga ili mu ukaat togas treta svetska vojna se kreva? Prinetuvate tuka dvojni arsini ili ne?

И како звучи тоа, како кинезите ги вреѓаат белците?:P
giphy.gif

I sto e tuka razlicno? Zosto Ikardi sekoja tekma da slusa kako mu ja kacuvaat 60 000 lugje na kur zena mu, ama ako nekoe cukare go narecat nigga ili mu ukaat togas treta svetska vojna se kreva? Prinetuvate tuka dvojni arsini ili ne?

Како што е различно?
„Икарди, жена ти е курва“ не е исто со „Кин, ти си црн, мрш да береш памук“.
Ако стварно ти треба цртање за да ја приметиш разлика, сфака част брат.
Не го оправдувам ни првото, не ме сфаќај дека може да се пцујат жени и ќерки, што и да е.

Како што е различно?
„Икарди, жена ти е курва“ не е исто со „Кин, ти си црн, мрш да береш памук“.
Ако стварно ти треба цртање за да ја приметиш разлика, сфака част брат.
Не го оправдувам ни првото, не ме сфаќај дека може да се пцујат жени и ќерки, што и да е.
Brale ne gi relativiziraj navredite kon zenite posto isto kako robovite I zenite nemale nikakvi prava. I den denes zenite vo Saudiska Arabija nemaat prava i mazot moze da gi ubie koga saka so obvinuvanje deka poglednala slika od drug maz.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom