Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Од тоа што го читам, цела утакмица, пред да даде гол, навивачите го провоцирале. Откако даде гол, застана пред нив, па овие почнаа со укање.

Ако тој прв ги испровоцирал, дај некое видео, стварно сакам да видам што направил за да го викаат мајмун.

Ми се чини дека почнаа да укаат после симулацијата за пенал кадешто си доби поштено жолт картон.

Од тоа што го читам, цела утакмица, пред да даде гол, навивачите го провоцирале. Откако даде гол, застана пред нив, па овие почнаа со укање.

Ако тој прв ги испровоцирал, дај некое видео, стварно сакам да видам што направил за да го викаат мајмун.
Точно, даде гол и застана со раширени раце пред навивачите на Каљари и овие по 10-15 секунди почнаа да укаат.. Јас реално не можам да проценам дали тоа е провокација и дали и без да го направи тоа ќе имаше укање.. Посекако, мочкото Бонучи не е релевантен да збори за провоцирање, крвта му ебам негова..[DOUBLEPOST=1554291050][/DOUBLEPOST]БТВ не е голема бе квотата за Виола?? Овие Рома се утепани, тешко да победат јас мислам..

Бонучи од ко премина во Милан, не ми е троа арен :D

Ако им пцујат мајка на црнциве помалце ли ќе се навредат од расистички извици?
Никад нема да се искоренат расистичките навреди, џабе е било каква иницијатива.

Па помала навреда е. Не можеш да споредиш пцуење блиска личност со геноцид/несметање за човек. Ние 30 години се кара(в)ме како не напишале на кајрон, дали Фиром или Македонија, не па некој на наш да го ослови како битие достојно само за берење памук или па за во зоолошка. Грдо е и непотребно е. Човекот е дојден да си игра фудбал, не им убил фамилија.

Неаме осетено на наша кожа, затоа некои го сметаат како небитно. Јас се кладам дека 99% од црна популација би прифатиле да им сменат име на држава (нешто што нас ни смета, пример) само да ја немаат таа историја на ропство и истото да не им се дешава и денес, ем со навреди ем со конкретно ропство. Да не се праиме луди, ако нема робови во Америка, не значи дека ги нема сеуште на Афричкиот континент.

Па помала навреда е. Не можеш да споредиш пцуење блиска личност со геноцид/несметање за човек. Ние 30 години се кара(в)ме како не напишале на кајрон, дали Фиром или Македонија, не па некој на наш да го ослови како битие достојно само за берење памук или па за во зоолошка. Грдо е и непотребно е.
Грдо е да, ама тоа е целта на навивачите да те навредат, на белец ке му пцујат мајка или ќе му извадат некоја приватна глупост ко Тери жени шо ебел на соиграчи и ќе му пеат цел натпревар, додека на црнец ќе му прават мајмунски звуци оти знаат дека на тоа се вреѓа.
Еве и да донесат санкции против клубовите да играат без публика, мислиш дека тоа ке смени нешто во земји во кои предоминантно е белото население ко на пример Италија,Балканот,Русија?
Белец да отиде во Кина ќе биде расистички навредуван и понижуван, таков е менталитетот на луѓето, многу тешко да се смени, може на ТВ само очи да мачкаме дека се менува нешто.[DOUBLEPOST=1554301041][/DOUBLEPOST]
Неаме осетено на наша кожа, затоа некои го сметаат како небитно. Јас се кладам дека 99% од црна популација би прифатиле да им сменат име на држава (нешто што нас ни смета, пример) само да ја немаат таа историја на ропство и истото да не им се дешава и денес, ем со навреди ем со конкретно ропство. Да не се праиме луди, ако нема робови во Америка, не значи дека ги нема сеуште на Афричкиот континент.
оди во Кина или во некоја земја од Југоисточна Азија ќе го осетиш на твоја кожа.:icon_mrgr:

Ako opcues majka na crnec togas e rasizam, ama ako crnec ti opcue tebe majka ili ti rece fuck you togas e normalno i nisto strasno.

Crncite vsusnost se najgolemi rasisti, zamaraat so toa black power i drugi sranja, sve da im ebam.

оди во Кина или во некоја земја од Југоисточна Азија ќе го осетиш на твоја кожа.:icon_mrgr:

Не велам дека не е така ама нас ко бела раса кур не' боли пошто секогаш сме биле привилегирани, низ историја. Ако некој проба да ме навреди расистички ќе ме боли цеф, пошто не ме допира ама ако ми каже дека Македонија е грчка ќе се расправам, сфаќаш?

Џојнер Лукас има песна, ајм нот рејсист, ја претставува и едната и другата страна на двете раси. Ние како белци ќе се поистоветиме нормално со едната, црнците со другата. Слушни ја баш, убаво отсликува.

Грдо е да, ама тоа е целта на навивачите да те навредат, на белец ке му пцујат мајка или ќе му извадат некоја приватна глупост ко Тери жени шо ебел на соиграчи и ќе му пеат цел натпревар, додека на црнец ќе му прават мајмунски звуци оти знаат дека на тоа се вреѓа.
Јас те сфаќам што сакаш да кажеш ама не може да се рамнат такви навреди со идеи за целосно истребување на еден народ или во случајов на црнец или на Евреин. Во ниту еден случај не можеш да му кажеш на Евреин - „абе брат мене секој ден ми пцујат мајка голема работа тебе ти рекле само за во печка си.“ Ние сме белци и логично е да не го разбираме во целост тоа.

Можеби нема да се искорени ама ќе се минимизира неговото јавување. Во Англија се поретко се случува, во Италија не е ни прекинато. За Русија и поранешните СССР земји не ми се зборува, тие и деловно имаат таков господов комплекс да се знаат и никој друг ништо не знае, зедоа на 600 спортисти им напикаа коњски стероиди само за да прикажат успех, не па на ваква тема да ги седнеш да дискутираат.

Ako opcues majka na crnec togas e rasizam, ama ako crnec ti opcue tebe majka ili ti rece fuck you togas e normalno i nisto strasno.

Crncite vsusnost se najgolemi rasisti, zamaraat so toa black power i drugi sranja, sve da im ebam.
најглуп си

да беше црнец ќе беше расистичка навреда, вака е само навреда на основа на (не)интелект.

најглуп си

да беше црнец ќе беше расистичка навреда, вака е само навреда на основа на (не)интелект.
Imas ti nekoj problem ili so e rabotata? Ic nikoj nisto ne te prasa, so mad coko praev muabet ne so tebe.

Ako ne mozes dve prosti recenici da razberes ne sum ti jas kriv.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom