Види брат да бидеме реални и искрени, небитно дали у последно коло или 10 кола пред крај, тоа шо Интер отиде у ЛШ минатата сезона а ние не, ги става чекор напред пред нас.
Прв доказ за тоа е Годин, јас сум сигурен дека доколку ние игравме во ЛШ, ќе имавме некакви шанси за да го земеме, не велам дека сигурно ќе го земевме ама некакви шанси ќе имавме.
Друго што мислам дека треба да признаеме е дека фијаското со Ли и Фасоне ни ја еба мамицата, на краток рок сигурно, еве сеа глеаме со какви маки се соочуваат Леонардо и Малдини за да склопат тим и да ги покријат дупките кои останаа од тој период, а за подолг рок ќе видиме од тоа што Елиот ќе договори со УЕФА, ако е балансирање на сметките до 2025 тогаш немаме апсолутно никаков проблем.
Е сеа сезонава ако Милан не успее да се пласира во ЛШ тогаш ќе имаме огромен проблем ама и со вака лоша сезона, повреди, дупење од УЕФА, незадоволен класа играч кој бара трансфер после 5 месеци ние сме пак на 4-та позиција, нешо шо било СОН било која претходна сезона.
Исто така смешно е да се даваат оценки на ова раководство после 6 месеци како се тука и да се ставаат во ист кош ко Ли и Фасоне и да се форсира таа прича дека ќе фурале ист филм ко Арсенал.
Нит Малдини е толку глуп да прифати таква улога и да биде марионета нит па Леонардо е нов у работата и не знае како да склопи тим, еве оваа зима со триста проблеми со ФФП они потрошија 70м евра на Пакета и Пјонтек.
Друго шо ми се допаѓа е шо овие играчи шо ги зимаат, ако изиграат топ, ќе може да ги продадат за многу многу повеќе и по примерот на Јуве со Погба или Ливерпул со Кутињо да си се стабилизираат ептен добро.
И за крај, моменталниов тим на Милан, без повреди и сфе тоа, по квалитет припаѓа во топ4, без разлика дали вие мислите дека сите играчи се дно и дека само 2 трансфери имаме погодено во последните 3-4 години.