Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
ОчекуваВме, пред да оди во Вест Хем, односно кога дојде во Интер. Не стана играчиште, еден од промашените трансфери на Интер и немам никаков проблем ко фан да го признаам тоа. Исто и Кондогбија, и он го проби дното во Интер. Ама затоа имаш примери ко Икарди, Шкринијар, Брозовиќ и компанија кои се земени за реалтивно мали пари а се погодиле ко трансфери.

Не можеш да тврдиш дека Милан има политика на долг рок кога не знаат кај тераат последниве две сезони. Лани имавте една управа, Фасоне, Мирабели, оваа година скроз нова со нови сопственици, објасни ми како тоа е стратегија на долг рок? Свесен си дека Милан финансиски е заглавен и дека следните неколку трансфер рокови ќе мора да крпи трансфери? Не спори никој дека Милан има млади играчи во тим, ама колкав е квалитетот и капацитетот на истите да прераснат во играчи кои заслужуваат да го носат дресот на тим со реноме како Милан е сосема друг муабет.[DOUBLEPOST=1548249356][/DOUBLEPOST]

Од ова немам видено поголема глупост во историјата на човештвото. Мајко мила каква логика :facepalm::facepalm::facepalm:

а ја ти викам дека Кастиљехо е играчиште? не бе брат. и ја неам проблем со фактот што е промашен, иако треба да му се даде време, пошо многу играчи после првата сезона почнале да покажуваат квалитет (кога веќе го спомна брозович - на почеток беше ОЧАЈ, му требаа 2 сезони да почне да игра нешто од нешто).

Приказната е што баш тие таквите како Кастиљехо или Чалханоглу, земени за 20 (мање више) милиони на 22 години сеа ја имаат иста цена и кај нив загубата е многу помала при евентуален промашај од трансфер, отколку при некој на постари години (калинич на пример). и затоа вреди повеќе да се ризикува со такви играчи отколку со постари.
Еве андре силва на пример. ја не верувам дека ќе го шитнат за помалце од 35.

А вие не менувавте сопственици на 2 години извини вака?
Добро е што увидоа дека фрлање 200 милиони за една година не е клучот до успехот, и сеа имаат друга стратегија која според мене е вистинската и правата за да се етаблира милан како клуб.[DOUBLEPOST=1548250800][/DOUBLEPOST]Донарума(19) - Конти (24) - Ромањоли (24) - Калдара (24) - Родригез (26) - Кеси (21) - Бакајоко (24) - Пакета (21) - Сусо (25) - Чалханоглу (24) - Пиатек (23) ....

ајде малце математика... 23.18 просек
Според ова (а бројките не лажат), апсолутно ја подржувам политиката на клубот и сметам дека е исправна без оглед колку моментално сме мизерија, и убеден сум дека на долг рок ќе вроди со плод.

Последно уредено:
@jamey jasta можеби сум грешка, ама мое мислење е дека управата на Милан по соочувањето со ФФП конечно свати дека во иднина ќе треба да купува млади играчи на кои за година две ќе им рипне цената и ќе ги продаваат за да ги израмнат финансиските сметки до 1ви Јули доколку има потреба(а ќе има).
Впрочем на секој играч што ќе му појде и ќе му рипне цената, ќе му се наговестува потенцијална продажба. Ќе почнете многу добро да калкулирате што ќе купите и за колку ќе купите.

Да не те разочарувам, ама тоа со младите играчи не е некој долгорочен план за градење на здрава и јака екипа како ти што викаш, туку капитал со кој во иднина ќе ги покриваат минусите спрема ФФП.

Последно уредено:
Џејми брат те разбирам, и тебе и уште пар људи кај нас у фан клуб што сте оптимисти, ама мене ова што му се дешава на Милан не ми се свиѓа.

Ти фалеше нешто кога одбраната со Дида, Кафу, Неста, Стам и Малдини имаше просек 35 године па беше најдобра одбрана у Европа, кога за цела сезона прими Милан само 10 гола??

Повише од пола од играчиве младмлади што ги наброја се од порано тука.

Ја сум оптимист кога се работи за новава управа, али они ги донесоја Пакета и Пјатек, другиве беа тука, а Г и Б и Фасоне и Мирабели работаа секако само не плански.

Џејми брат те разбирам, и тебе и уште пар људи кај нас у фан клуб што сте оптимисти, ама мене ова што му се дешава на Милан не ми се свиѓа.

Ти фалеше нешто кога одбраната со Дида, Кафу, Неста, Стам и Малдини имаше просек 35 године па беше најдобра одбрана у Европа, кога за цела сезона прими Милан само 10 гола??

Повише од пола од играчиве младмлади што ги наброја се од порано тука.

Ја сум оптимист кога се работи за новава управа, али они ги донесоја Пакета и Пјатек, другиве беа тука, а Г и Б и Фасоне и Мирабели работаа секако само не плански.

Види, не сум оптимист, али мене ме окуражува фокусот кон млади играчи. Тоа е за пофалба и за поздрав, колку год да се инатат интерашите.
Тоа што го збориш беше пред 13 години. Пораснавме брат. 13 години, тешки и мачни за милан. Фудбалот од тогаш еволуира страшно многу.
Ти текнува 2008/2009та кога зборевме дека треба подмладување драстично у време коа игравме со истите фаци?
После 2012 истиот муабет. Не дојде до подмладување.
Епа сеа мислам дека беше време и тоа е начинот.

@Boom Shaka Lakka свесен сум дека ФФП има удел у стратегијата, и би ме разочарало доколку Милан не продолжи така и доколку тоа не стане темелна вредност на клубот (младина и млади играчи). Секоја можна екипа се повеќе и повеќе размислува за инвестирање во млади играчи или во млад сектор. Тоа едноставно, не е лоша практика.

Добро интеристи поголемо ви е курето моментално цели 6 бода. Може ќе порасне до крај на сезона а може и не, али у наредни 3-4 години нема да имате ништо потрофејни сезони од Милан. Тоа е целиот муабет. Нит лига ќе освоите, да не зборам лига шампиони. Тука се мерат курињата на клубовите у титули. Се јачате како кузнае колку појаки да сте од Милан. Па не се Милан Сасулоло да му ебам мајката.

Добро интеристи поголемо ви е курето моментално цели 6 бода. Може ќе порасне до крај на сезона а може и не, али у наредни 3-4 години нема да имате ништо потрофејни сезони од Милан. Тоа е целиот муабет. Нит лига ќе освоите, да не зборам лига шампиони. Тука се мерат курињата на клубовите у титули. Се јачате како кузнае колку појаки да сте од Милан. Па не се Милан Сасулоло да му ебам мајката.
Па ако не си ретардиран, а се надевам не си, не беше муабетот за титули него за моментално функционирање. Зашто увек пробувате да извлечете нешто безвезно од постовите и да тропнете само колку да се пише нешто? А и не можеме да знаеме за титулите реално, можеби уште годинава Интер ќе освои титула, куп или ЛЕ, па и следните неколку како што спомна.

Тим составен само од млади играчи, особено по теркот на Милан никако не може да продуцира сериозни резултати. Еден Сити што располага со млади фудбалери 5 класи над оние во Милан (Сане, Стерлинг) уште не може да се замисли без Агуеро и Силва. Просекот на години за Милан конкретно претставува хендикеп затоа што овие фудбалери немаат никакво искуство, никогаш не играле под притисок во голем клуб, немаат титули позади себе, не се навикнати на победи недела за недела и така натаму.

Милан ова го прави очигледно само од финансиски аспект, затоа што младите фудбалери земаат многу помалку плата, а нивниот буџет е ограничен. Еве прочитав Пјатек 2 милиони по сезона што е доволен показател за нивната тенденција да даваат ниски плати, поради слабите финансиски перформанси.

Милан е многу далеку од реалноста, оваа сезона имаат шанса да истуркаат некако 4то место за да мрднат од мртва точка. Во спротивно мислам дека само надолу ќе тонат, секоја наредна сезона без ЛШ за нив ќе значи чекор назад. До ова дереџе тимот стигна како резултат на 10+ годишно лошо раководење, а во фудбалот тоа се премногу потрошени години за кои се плаќа висока цена.

Сеа за 2 кола коа ќе биде разликата 12 бода пак ќе треба у темава да им се фурам на фанови на Фиорентина пошо сите ќе бидете одлогирани сфе да ви...:icon_lol:

Па ако не си ретардиран, а се надевам не си, не беше муабетот за титули него за моментално функционирање. Зашто увек пробувате да извлечете нешто безвезно од постовите и да тропнете само колку да се пише нешто? А и не можеме да знаеме за титулите реално, можеби уште годинава Интер ќе освои титула, куп или ЛЕ, па и следните неколку како што спомна.

Моментално функциониње им е горе доле исто. Лани не им беше кинезите се посраа али оваа година се тука негде. Муабетот е дека и 15 бода да е разликата (а нема да биде ) Интер немаат подобар тим за иднина него Милан. Титулите се битни. Не сум ја акциноер па да ми зависи колку профит ќе напраат дали ќе се 3то или 4то место. А ни Милан ни Интер нема да помирисаат права титула ( да не е мики маус куп ) у наредниве години како што стојат работиве. Значи горе доле се исто. Тука со нив би ги ставил и Рома и Лацио.

Моментално функциониње им е горе доле исто. Лани не им беше кинезите се посраа али оваа година се тука негде. Муабетот е дека и 15 бода да е разликата (а нема да биде ) Интер немаат подобар тим за иднина него Милан.
Епа тука ти е грешката пријател.

Моментално функциониње им е горе доле исто. Лани не им беше кинезите се посраа али оваа година се тука негде. Муабетот е дека и 15 бода да е разликата (а нема да биде ) Интер немаат подобар тим за иднина него Милан. Титулите се битни. Не сум ја акциноер па да ми зависи колку профит ќе напраат дали ќе се 3то или 4то место. А ни Милан ни Интер нема да помирисаат права титула ( да не е мики маус куп ) у наредниве години како што стојат работиве. Значи горе доле се исто. Тука со нив би ги ставил и Рома и Лацио.
Види брат да бидеме реални и искрени, небитно дали у последно коло или 10 кола пред крај, тоа шо Интер отиде у ЛШ минатата сезона а ние не, ги става чекор напред пред нас.
Прв доказ за тоа е Годин, јас сум сигурен дека доколку ние игравме во ЛШ, ќе имавме некакви шанси за да го земеме, не велам дека сигурно ќе го земевме ама некакви шанси ќе имавме.

Друго што мислам дека треба да признаеме е дека фијаското со Ли и Фасоне ни ја еба мамицата, на краток рок сигурно, еве сеа глеаме со какви маки се соочуваат Леонардо и Малдини за да склопат тим и да ги покријат дупките кои останаа од тој период, а за подолг рок ќе видиме од тоа што Елиот ќе договори со УЕФА, ако е балансирање на сметките до 2025 тогаш немаме апсолутно никаков проблем.

Е сеа сезонава ако Милан не успее да се пласира во ЛШ тогаш ќе имаме огромен проблем ама и со вака лоша сезона, повреди, дупење од УЕФА, незадоволен класа играч кој бара трансфер после 5 месеци ние сме пак на 4-та позиција, нешо шо било СОН било која претходна сезона.

Исто така смешно е да се даваат оценки на ова раководство после 6 месеци како се тука и да се ставаат во ист кош ко Ли и Фасоне и да се форсира таа прича дека ќе фурале ист филм ко Арсенал.
Нит Малдини е толку глуп да прифати таква улога и да биде марионета нит па Леонардо е нов у работата и не знае како да склопи тим, еве оваа зима со триста проблеми со ФФП они потрошија 70м евра на Пакета и Пјонтек.

Друго шо ми се допаѓа е шо овие играчи шо ги зимаат, ако изиграат топ, ќе може да ги продадат за многу многу повеќе и по примерот на Јуве со Погба или Ливерпул со Кутињо да си се стабилизираат ептен добро.

И за крај, моменталниов тим на Милан, без повреди и сфе тоа, по квалитет припаѓа во топ4, без разлика дали вие мислите дека сите играчи се дно и дека само 2 трансфери имаме погодено во последните 3-4 години.

Тим составен само од млади играчи, особено по теркот на Милан никако не може да продуцира сериозни резултати. Еден Сити што располага со млади фудбалери 5 класи над оние во Милан (Сане, Стерлинг) уште не може да се замисли без Агуеро и Силва. Просекот на години за Милан конкретно претставува хендикеп затоа што овие фудбалери немаат никакво искуство, никогаш не играле под притисок во голем клуб, немаат титули позади себе, не се навикнати на победи недела за недела и така натаму.

Милан ова го прави очигледно само од финансиски аспект, затоа што младите фудбалери земаат многу помалку плата, а нивниот буџет е ограничен. Еве прочитав Пјатек 2 милиони по сезона што е доволен показател за нивната тенденција да даваат ниски плати, поради слабите финансиски перформанси.

Милан е многу далеку од реалноста, оваа сезона имаат шанса да истуркаат некако 4то место за да мрднат од мртва точка. Во спротивно мислам дека само надолу ќе тонат, секоја наредна сезона без ЛШ за нив ќе значи чекор назад. До ова дереџе тимот стигна како резултат на 10+ годишно лошо раководење, а во фудбалот тоа се премногу потрошени години за кои се плаќа висока цена.

Брат зашто збориш така кога у истиот момент може да се набројат други клубови кои продуцирале резултати со млади играчи и истовремено искочиле од неколкугодишно дно у коешто биле западнати. Катаљарда примери има за истово. Едноставно незнам од кај да почнам со муабетот.
Милан не е екипа од вчера па да служи као аталанта и да распродава све што е младо. Милан не е таков клуб, иако во денешно време многу тешко е да се одбие сумиште од богаташите.

Ете, пробавме да донесеме "Агуеровци" и "Силви", ама едноставно тоа не профункционира, и дополнително се избламиравме (и ние а богами и они). Пробавме и со апла фрлање пари у еден трансфер период, и тоа не го биваше.

Верувам дека ова е едини ЗДРАВ начин за раст на клубот, секако со нов тренер кој ќе дае поголема слобода и ќе внесе победнички и фудбалски посовремен менталитет.
Никој не рече дека играчиве се Мбапе или Нејмар (играчи кои се 1 у милион), али со планско работење може да стане нешто од нив, макар да испаднат третина од овие погорниве ја би бил презадоволен.

Брат зашто збориш така кога у истиот момент може да се набројат други клубови кои продуцирале резултати со млади играчи и истовремено искочиле од неколкугодишно дно у коешто биле западнати. Катаљарда примери има за истово. Едноставно незнам од кај да почнам со муабетот.
Милан не е екипа од вчера па да служи као аталанта и да распродава све што е младо. Милан не е таков клуб, иако во денешно време многу тешко е да се одбие сумиште од богаташите.

Ете, пробавме да донесеме "Агуеровци" и "Силви", ама едноставно тоа не профункционира, и дополнително се избламиравме (и ние а богами и они). Пробавме и со апла фрлање пари у еден трансфер период, и тоа не го биваше.

Верувам дека ова е едини ЗДРАВ начин за раст на клубот, секако со нов тренер кој ќе дае поголема слобода и ќе внесе победнички и фудбалски посовремен менталитет.
Никој не рече дека играчиве се Мбапе или Нејмар (играчи кои се 1 у милион), али со планско работење може да стане нешто од нив, макар да испаднат третина од овие погорниве ја би бил презадоволен.

Другар за Милан да заличи малце на екипа мора некои од тие играчи што ги нарекуваш млади и талентирани да се погоди и да прикажува партии над просекот и плус на некој од конкуренцијата да му се случи харикири па да фатите некако Топ 4 и клубот да се крени финансиски малце а не да крпат.

Реално Интер лани ја имаше цела среќа на светот и сите можни околности се погодија да фатат Топ 4,плус имаше среќа со Шкринијар каде се погоди перфектно и беше еден од трансферите на годината ..со доведувањето на Де Фрај Интер создадоа силен бедем назад од двајца одлични стопери што се стабилни и знаат да играат фудбал..ако забележиш Интер ретко прима глупи голој оваа сезона и назад се цврсти..заедно со Брозович кој напредна енормно и имаме племејкер за подолг рок..е сега Интер имаат некаков костур и основа да градат тим и да купат плус некој играч .....одбраната,Брозга и Икарди се скелетот...Милан другар ова го нема освен Ромањоли...на другите позиции штрчат и шкрипат..не знаат од кај да почнат..тоа е разликата.

Миланези, ме интересира кои ви се емоциите после носењето на Пјонтек место Игуаин?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom