Клипче
asd
- Член од
- 8 јануари 2012
- Мислења
- 14.044
- Поени од реакции
- 36.924
Е баш по квалитет се 5ти моментално... 1.Јуве 2.Наполи 3/4.рома/интер 5.милан
Не би рекол дека оваа Рома има поквалитетен состав ама ќе видиме на крај од сезоната.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Е баш по квалитет се 5ти моментално... 1.Јуве 2.Наполи 3/4.рома/интер 5.милан
Милано има 5.5 милиони жители, Торино 800к, 40 000 од 800к се 5%.Brat kako da ti objasnam deka 77% od 85.000 e pogolemo od 96% od 40.000...
Знаеш дека ти е мега глупа математикава, така?Милано има 5.5 милиони жители, Торино 800к, 40 000 од 800к се 5%.
85k од 5.5м се 1.5%.
Уживај брат, знам, се смеев.Знаеш дека ти е мега глупа математикава, така?
Милано има 5.5 милиони жители, Торино 800к, 40 000 од 800к се 5%.
85k од 5.5м се 1.5%.
А фактот што Милано има два гиганта, а во Торино е Јувентус само?Уживај брат, знам, се смеев.
Исто како што е глупава таа на Сладоледот.
Успех е да држиш полн стадион на 25 од 30 утакмици, небитно дали собира 25к или 40к.
Pa imase nekoj kazano deka vo gradot Torino poise se navivaci na Torino, a isto bilo i u drugite gradovi- Rim - Roma, Milano - Milan, Verona - Helas, Genova - Genoa itn..А фактот што Милано има два гиганта, а во Торино е Јувентус само?
Не верувам дека во Торино има повеќе навивачи на Торино одколку на Јувентус..
Pa imase nekoj kazano deka vo gradot Torino poise se navivaci na Torino, a isto bilo i u drugite gradovi- Rim - Roma, Milano - Milan, Verona - Helas, Genova - Genoa itn..
Pa taka baš tuka kazaa za toa sto go rekov... taka da ne me napagjaj mene, ja samo prenesuvam sto tuka nekoi fanovi go zboreaМуабети за деца мали,јас кога бев во Милано во 4 дена еден не видов со дрес на Милан,напротив само Интераши гледав низ градот,плус фан шопојте му се едно до едно..во рандом ден каде немаше натпревар на Интер фан шопот вриеше од луѓе и неможевме да доседиме,додека кај Милан внатре само 5 души на крст се вртеа.
Интер со години има поголема посетеност на натпреварите и тоа за неколку илјади а идентично мизерни резултати со Милан...во Милано Интер има повеќе навивачи според бројките ,но на светско ниво Милан е попопуларен..иако Интер и Милан немаат такво ривалство и во Италија го нарекуваат дерби на брачедите(дека од иста фамилија навиваат за различни) каде двата клуба и навивачи имаат голем респект еден кон друг.
А надвор од паметот е да помислиш дека Торино има повеќе навивачи од Јуве во градот.
Pa taka baš tuka kazaa za toa sto go rekov... taka da ne me napagjaj mene, ja samo prenesuvam sto tuka nekoi fanovi go zborea
Jasno be druze i mene mi nemase smisla posto koa se setav niz torino nieden ne vidov so dres na torino.. sve crno beli bea... ama ete nekoj izbaci statistiki levo desno i toa e toa..Не те напаѓам туку си дискутираме,не знам од каде таков впечаток дека те напаѓам
Настрана јас што кажав и другите шо кажваат...вака логично размисли според посетеноста(години наназад) и ќе размислиш..не е многу тешко бидејќи и во ист стадион играат.
А не си се запрашал дека посетеноста на Јуве може да потекнува многу повеќе од цела Италија, а не само од градот Торино?Не те напаѓам туку си дискутираме,не знам од каде таков впечаток дека те напаѓам
Настрана јас што кажав и другите шо кажваат...вака логично размисли според посетеноста(години наназад) и ќе размислиш..не е многу тешко бидејќи и во ист стадион играат.
А не си се запрашал дека посетеноста на Јуве може да потекнува многу повеќе од цела Италија, а не само од градот Торино?
Да бе до тоа еЏони, баш ти тој ден кога си бил имало намаление во фан шопот на Интер, ич не капираш..![]()