Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Е баш по квалитет се 5ти моментално... 1.Јуве 2.Наполи 3/4.рома/интер 5.милан

Не би рекол дека оваа Рома има поквалитетен состав ама ќе видиме на крај од сезоната.

Знаеш дека ти е мега глупа математикава, така?
Уживај брат, знам, се смеев.
Исто како што е глупава таа на Сладоледот.

Успех е да држиш полн стадион на 25 од 30 утакмици, небитно дали собира 25к или 40к.

Милано има 5.5 милиони жители, Торино 800к, 40 000 од 800к се 5%.
85k од 5.5м се 1.5%.

Каков спин човече...Торино има 886 .000 жители а Милано 1.340.000..кај ги најде 5.5 милиони кај ги запусти..ова читање како што ти одговара..ако го рачунаш metropolian population Торино има 2.3 милиони што не е баш малце.

Уживај брат, знам, се смеев.
Исто како што е глупава таа на Сладоледот.

Успех е да држиш полн стадион на 25 од 30 утакмици, небитно дали собира 25к или 40к.
А фактот што Милано има два гиганта, а во Торино е Јувентус само?
Не верувам дека во Торино има повеќе навивачи на Торино одколку на Јувентус..

А фактот што Милано има два гиганта, а во Торино е Јувентус само?
Не верувам дека во Торино има повеќе навивачи на Торино одколку на Јувентус..
Pa imase nekoj kazano deka vo gradot Torino poise se navivaci na Torino, a isto bilo i u drugite gradovi- Rim - Roma, Milano - Milan, Verona - Helas, Genova - Genoa itn..

која црна посетеност, видете Сасуоло-Каљари у моментов, дали 4.000 публика има.
Како да ви кажам, пар проценти не ми значат воопшто, дури повеќе би рекол дека е заради подобро планирање на утакмиците, има доста од 18-30, ретко као порано у 15-00 у сред недела утакмици (сите се доцна навечер у текот на неделата, освен ете милан со џенова гостувањето и уше некои исклучоци), плус заради релативното кревање на интер и фактот што милан се бори за ЛШ, па верувам и Јуве провизорно има раст. Да ја додадеме и Парма овде која реално има солидна пополнетост за екипа дојдена од втора лига. Воопшто нема врска ова со подобрување на квалитетот на лигата.
Милан, Интер, Јуве и да речеме Рома Лацио Виола и Наполи имаат каква таква посетеност. Тоа се неколку екипи, другите практично и не постојат.
Јачината на лигата се гледа според посетеноста на слабите екипи баш како овие - емполи, сасуоло, киево, болоња. А тие се мизерија. По тоа едноставно ќе видиш дека екипите немаат стабилен извор на приход, освен надежта дека ќе избацат некој млад играч и ќе го шитнат, ала Џенова или Сасуоло.

Pa imase nekoj kazano deka vo gradot Torino poise se navivaci na Torino, a isto bilo i u drugite gradovi- Rim - Roma, Milano - Milan, Verona - Helas, Genova - Genoa itn..

Муабети за деца мали,јас кога бев во Милано во 4 дена еден не видов со дрес на Милан,напротив само Интераши гледав низ градот,плус фан шопојте му се едно до едно..во рандом ден каде немаше натпревар на Интер фан шопот вриеше од луѓе и неможевме да доседиме,додека кај Милан внатре само 5 души на крст се вртеа.
Интер со години има поголема посетеност на натпреварите и тоа за неколку илјади а идентично мизерни резултати со Милан...во Милано Интер има повеќе навивачи според бројките ,но на светско ниво Милан е попопуларен..иако Интер и Милан немаат такво ривалство и во Италија го нарекуваат дерби на брачедите(дека од иста фамилија навиваат за различни) каде двата клуба и навивачи имаат голем респект еден кон друг.

А надвор од паметот е да помислиш дека Торино има повеќе навивачи од Јуве во градот.

Муабети за деца мали,јас кога бев во Милано во 4 дена еден не видов со дрес на Милан,напротив само Интераши гледав низ градот,плус фан шопојте му се едно до едно..во рандом ден каде немаше натпревар на Интер фан шопот вриеше од луѓе и неможевме да доседиме,додека кај Милан внатре само 5 души на крст се вртеа.
Интер со години има поголема посетеност на натпреварите и тоа за неколку илјади а идентично мизерни резултати со Милан...во Милано Интер има повеќе навивачи според бројките ,но на светско ниво Милан е попопуларен..иако Интер и Милан немаат такво ривалство и во Италија го нарекуваат дерби на брачедите(дека од иста фамилија навиваат за различни) каде двата клуба и навивачи имаат голем респект еден кон друг.

А надвор од паметот е да помислиш дека Торино има повеќе навивачи од Јуве во градот.
Pa taka baš tuka kazaa za toa sto go rekov... taka da ne me napagjaj mene, ja samo prenesuvam sto tuka nekoi fanovi go zborea

Pa taka baš tuka kazaa za toa sto go rekov... taka da ne me napagjaj mene, ja samo prenesuvam sto tuka nekoi fanovi go zborea

Не те напаѓам туку си дискутираме,не знам од каде таков впечаток дека те напаѓам :D

Настрана јас што кажав и другите шо кажваат...вака логично размисли според посетеноста(години наназад) и ќе размислиш..не е многу тешко бидејќи и во ист стадион играат.

Не те напаѓам туку си дискутираме,не знам од каде таков впечаток дека те напаѓам :D

Настрана јас што кажав и другите шо кажваат...вака логично размисли според посетеноста(години наназад) и ќе размислиш..не е многу тешко бидејќи и во ист стадион играат.
Jasno be druze i mene mi nemase smisla posto koa se setav niz torino nieden ne vidov so dres na torino.. sve crno beli bea... ama ete nekoj izbaci statistiki levo desno i toa e toa..

А не си се запрашал дека посетеноста на Јуве може да потекнува многу повеќе од цела Италија, а не само од градот Торино?

А не си се запрашал дека посетеноста на Јуве може да потекнува многу повеќе од цела Италија, а не само од градот Торино?

За Интер и Милан ми е компарацијата..како што гледаш напишав ист стадион[DOUBLEPOST=1548520291][/DOUBLEPOST]
Џони, баш ти тој ден кога си бил имало намаление во фан шопот на Интер, ич не капираш..:kafence:
Да бе до тоа е :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom