Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Па не се баш уназадени, само Жоржињо и нов тренер, кој може да испадне уште подобар од Сари. А на местото Жоржињо е купен Фабиан Руиз, плус го имаат Диавара.
Како тоа Мертенс уназадува?? Лани и полани имаше одлични сезони, не гледам причина зошто не би ги повторил и оваа година. За напаѓач, напротив издржаа без Милиќ цела година, овој сега како појачање ќе им дојде. Екипата е баш у играна.

И кажи вака поопширно за кои тимови мислиш квалитето што се зголемува?? За Интер ли??:D
Свесен ли си дека големи се шансите поштено да ве издигнат од земја и оваа година и нормално да завршат пред вас?? :icon_lol:
Не мислев на годините бе, него на системот на игра кој го негуваше Сари и беше погоден за Мертенс. Хамшик лани беше дупе, не очекувам ништо подобро од него ни сезонава. Јас не викам дека Наполи е слаб тим него дека може да ги задеси некој бродолом, односно да завршат под 4-то место зашо скоро и да не сменија ништо во играчкиот кадар, а им отиде главниот мотор на екипата. Кога играат тие играчи веќе со години под еден ист тренер и еден ист систем и кога ќе се смени нешто се очекува барем малце освежување во тимот, а не вака.

Не мора одма да ми глумите со Кастиел фраери и да ми ставате од оние лолз смајлињата, не бидете простаци.

Трнсферот за кој највеќе сум напален е Лаутаро Мартинез. До сега во припремните натпревари највеќе покажа (не дека тоа е некое мерило пошто таму се игра без притисок). Лаутаро поседува одлична техника, осет за гол и правилно позиционирање, знае да прими топка со грб и да одигра на прва со Икарди или друг соиграч. Дали ќе биде стартер на почеток не знам, скоро ќе пуни 21 година и доаѓа од јужна Америка, но засега делува дека брзо ќе биде вклучен во првиот состав во блиска иднина. Само како потсетување до сега како опција во нападот го имавме само стерилниот Едер и во 2-3 наврати шанса добиваше Карамо.

90 % од овие зборови ја ги пишав лани за Андре Силва, па видовмо како заврши тоа :icon_mrgr:
Башка нашиов дојде од Порто, од јаката лига каде лидери на екипи се играчи ко Жао Марио :icon_lol:

Шала на страна ептен енигма се ова јужноамериканциве последниве неколку године све супер, и подготовки и на јутуб јаки и све, и ќе дојдат у европа и ко да им ги сече некој ногете.
Освен циганчевно на Сити, не ми текиња некој јак да дошол од тамо.
Иначе ми се свиѓа малиот, ви го глеав на пријателскиве, личи малце на Агуеро ама почекај да му се пуштат гојдата од Киево па да го видимо.

Хамшик и лани не беше вистинскиот Хамшик, така да он дефинитивно ќе оди надоле, презаситен ми изглед а го стигаат и годините.

За Мертенс ќе си продужи да гази сезонава.

Најголемата загуба им е Жоргињо, мотор е.

Од титули ли?

90 % од овие зборови ја ги пишав лани за Андре Силва, па видовмо како заврши тоа :icon_mrgr:
Башка нашиов дојде од Порто, од јаката лига каде лидери на екипи се играчи ко Жао Марио :icon_lol:

Шала на страна ептен енигма се ова јужноамериканциве последниве неколку године све супер, и подготовки и на јутуб јаки и све, и ќе дојдат у европа и ко да им ги сече некој ногете.
Освен циганчевно на Сити, не ми текиња некој јак да дошол од тамо.
Иначе ми се свиѓа малиот, ви го глеав на пријателскиве, личи малце на Агуеро ама почекај да му се пуштат гојдата од Киево па да го видимо.
Изнесувам претпоставки од она што можам да го видам од пријателски. Не гледам јас колку голови ќе упеца, гледам други аспекти од играта како поставеност и фудбалска интелигенција. Пример Карамо се гледа дека има талент но сеуште не е зрел и му фали минутажа. Од друга страна овој Лаутаро Мартинез делува дека цела кариера ја има поминато во Интер, самоувереност до плафон, техника, цврстина, експлозивност. Низок е а многу опасен на мал простор, со неколку потези веќе е во позиција за шут или асистенција, во најмала рака изнудува прекршок за слободен удар.

На крај на сезоната ќе резимираме што како ќе се испостави. Темава освен за пецкање и тролање меѓу екипите е и за сериозни постови и предвидувања. Некако во последно време сите сте како исплашени да споделите biased мислење да не ве цитираат ако се покаже како погрешно. Инаку за Лаутаро, талентот е тука, останува да видиме како Спалети ќе го искористи и како самиот играч под притисок ќе се справи.

Интер се у надолна линија осум години ама ај да не им кршам филм:)
Ќути брат секоја година уназад читаме, паѓаат Рома и Наполи, се враќа Интер на голема врата и оп гледаш во октомври 10+ бодови над миланските тимови. Заедно со тоа Џони на апаратима :ROFLMAO: со муабетите како можеле екипи како Рома, Наполи и Лацио да бидат пред нив кога имале ѓубре играчи и не ти знам што.

Во овие години се создаде таква тенденција во калчото што Интер и Милан да ги доведат Меси и Роналдо ќе постои сомнеж за тоа дали ќе бидат на врвот од табелата или барем дали ќе се борат за титула. И двете имаа лета каде што вложија доста пари, купија многу играчи, а пак резултатот на крајот беше тежок промашок. Милан минатото лето до претендент за титула стигна во август со 200 милиони потрошени, за оваа лето да мора да се молат да им се остави учеството во Лига Европа.

Интер пред две години со Банега, Јоветиќ, Миранда, Кандрева надополнети со европскиот шампион Жо Марио и талентот од Бразил, т.н Габигол ќе жареше и палеше низ Европа, за да ги проследи бродолом каде што меѓудругото испаднаа од група во ЛЕ со неповторливите Хапоел Бер Шева.

Така да дефинитивно постои и те како основа да се биде претпазлив во предвидувањето за судбината на овие два клуба во наредната сезона, бидејќи очигледно е веќе со години дека проблемот беше (и уште е) нешто повеќе од играчи/тренер и слично.

Не мислев на годините бе, него на системот на игра кој го негуваше Сари и беше погоден за Мертенс. Хамшик лани беше дупе, не очекувам ништо подобро од него ни сезонава. Јас не викам дека Наполи е слаб тим него дека може да ги задеси некој бродолом, односно да завршат под 4-то место зашо скоро и да не сменија ништо во играчкиот кадар, а им отиде главниот мотор на екипата. Кога играат тие играчи веќе со години под еден ист тренер и еден ист систем и кога ќе се смени нешто се очекува барем малце освежување во тимот, а не вака.

Не мора одма да ми глумите со Кастиел фраери и да ми ставате од оние лолз смајлињата, не бидете простаци.

Не сме ние простаци, туку ти си тешка напаљотка:D

И да, ако така ги гледаш работите, бродолом може да се случи и на Интер и на Рома. Кај Наполи баш ми се свиѓа тоа што не мењаа многу, си замина тренерот и еден јак играч од средината кои 3 години беа во екипата. Донесоа квалитетен тренер и квалитетна замена за Жоржињо. Повеќето од тие играчи играа во Наполи и под други тренери и други системи и пак беа добри. Ако Хамшик лани бил лош, можеби оваа година под Анчелоти ќе биде подобар, како што ти очекуваш Наинголан да игра добро под Спалети можеби и овој ќе се разигра

Од титули ли?
Од тимот, соиграчите.
Него веќе касно му е да направи кариера, а можеше, вака ќе остане заборавен после 5 години. Штета, баш сакав да го видам во друг тим.

Интер има несомнено подобра екипа од минативе години. Играчите без кои не можевме лани оваа година ќе бидат на клупа, ја исчистивме боранијата, останаа уште две штеточини, Жоао и Кандрева. Првиот секако ќе оди, макар и на позајмица. Од вториот тешко дека ќе се ослободиме. И не, не е добар за клупа, можеби е добар за друштво, ама за фудбал веќе не е.

За резултат најмногу ќе зависи од тоа како ќе започнеме. Имаме многу нови играчи, Хрватите само што се вратија, Миранда и Весино недела дена пред нив, Наинголан одма се повреди и паузираше.. не сме уиграни и тешко е да се претпостави колку време ќе ни треба. Лани беше друго, имавме послаб состав но уште на припремите играа одлично и ја почнаа сезоната со победи, до декември играа над можностите. Оваа сезона се уште немаме комплетирано состав и немаме изградено игра.

Така да ме плаши стартот, посебно што почнуваме против фамозните Сасуоло, екипа со која имаме негативен скор и покрај тоа што им лупавме седмици...

Инаку @Tegla , не знам каква ти е таа „храбра“ претпоставка дека ќе завршиме втори или трети. Да не треба пак за четврто да се тресеме? :)

Не сме ние простаци, туку ти си тешка напаљотка:D

И да, ако така ги гледаш работите, бродолом може да се случи и на Интер и на Рома. Кај Наполи баш ми се свиѓа тоа што не мењаа многу, си замина тренерот и еден јак играч од средината кои 3 години беа во екипата. Донесоа квалитетен тренер и квалитетна замена за Жоржињо. Повеќето од тие играчи играа во Наполи и под други тренери и други системи и пак беа добри. Ако Хамшик лани бил лош, можеби оваа година под Анчелоти ќе биде подобар, како што ти очекуваш Наинголан да игра добро под Спалети можеби и овој ќе се разигра
Заборави :icon_lol: да ставиш.

Само да ти кажам за Раџа, откако дојде имам мала доза на сомнеж за него ради проблематичноста, а истото ќе важеше доколку дојдеше и Видал. Се надевам дека ќе дојде Модриќ, тежок профеционалец и еден од најдобрите играчи во светот на таа позиција, што значи дека по автоматизам и останатите играчи околу него ги прави подобри. Едно е да играш со Модриќ а друго со Гаљардини.

За Наполи ќе видиме, нека заврши прво трансфер пазарот па ќе коментираме, ја само дадов мислење што би било доколку останат со овој ростер. Башка Анчелоти секад имал готови тимови кои биле најјаки во лигата, сега ќе го нема тоа, така да не сум баш убеден дека он е вистинското решение моментално за нив.

Интер има несомнено подобра екипа од минативе години. Играчите без кои не можевме лани оваа година ќе бидат на клупа, ја исчистивме боранијата, останаа уште две штеточини, Жоао и Кандрева. Првиот секако ќе оди, макар и на позајмица. Од вториот тешко дека ќе се ослободиме. И не, не е добар за клупа, можеби е добар за друштво, ама за фудбал веќе не е.

За резултат најмногу ќе зависи од тоа како ќе започнеме. Имаме многу нови играчи, Хрватите само што се вратија, Миранда и Весино недела дена пред нив, Наинголан одма се повреди и паузираше.. не сме уиграни и тешко е да се претпостави колку време ќе ни треба. Лани беше друго, имавме послаб состав но уште на припремите играа одлично и ја почнаа сезоната со победи, до декември играа над можностите. Оваа сезона се уште немаме комплетирано состав и немаме изградено игра.

Така да ме плаши стартот, посебно што почнуваме против фамозните Сасуоло, екипа со која имаме негативен скор и покрај тоа што им лупавме седмици...

Инаку @Tegla , не знам каква ти е таа „храбра“ претпоставка дека ќе завршиме втори или трети. Да не треба пак за четврто да се тресеме? :)

Абе не заебавај, ако не друго стартот на Интер последните години е секогаш фуриозен, 2-3 титули есенски шампиони веќе имате:D[DOUBLEPOST=1533631118][/DOUBLEPOST]
Заборави :icon_lol: да ставиш.

Само да ти кажам за Раџа, откако дојде имам мала доза на сомнеж за него ради проблематичноста, а истото ќе важеше доколку дојдеше и Видал. Се надевам дека ќе дојде Модриќ, тежок профеционалец и еден од најдобрите играчи во светот на таа позиција, што значи дека по автоматизам и останатите играчи околу него ги прави подобри. Едно е да играш со Модриќ а друго со Гаљардини.

За Наполи ќе видиме, нека заврши прво трансфер пазарот па ќе коментираме, ја само дадов мислење што би било доколку останат со овој ростер. Башка Анчелоти секад имал готови тимови кои биле најјаки во лигата, сега ќе го нема тоа, така да не сум баш убеден дека он е вистинското решение моментално за нив.

Па така де, нека заврши трансфер периодот па тогаш ќе збореме, гледаш вака утрински одморен поубо размислуваш:D

Али како што стојат вака работите, јас ни сега не им предвидувам лоша сезона на Наполи, како ти што викаш. Ниту Интер е нешто појачан ниту Наполи нешто осетно ослабен.
Кога веќе правеш пресметки не зимаш во обзир дека оваа година имате утакмици во ЛШ и не сте навикнати на тој ритам и кој ти знае тоа како ќе ви се одрази, посебно со тренер кој ниту во Купот не менува многу од првата постава и знае да ја цеди до максимум.

Последно уредено:
Абе не заебавај, ако не друго стартот на Интер последните години е секогаш фуриозен, 2-3 титули есенски шампиони веќе имате:D

Па тоа се плашам, нема да ја фатиме таа титула, ќе мора пролетната да ја бркаме :)

Али како што стојат вака работите, јас ни сега не им предвидувам лоша сезона на Наполи, како ти што викаш. Ниту Интер е нешто појачан ниту Наполи нешто осетно ослабен.
Кога веќе правеш пресметки не зимаш во обзир дека оваа година имате утакмици во ЛШ и не сте навикнати на тој ритам и кој ти знае тоа како ќе ви се одрази, посебно со тренер кој ниту во Купот не менува многу од првата постава и знае да ја цеди до максимум.
:pos: Види, само со наинголан у средина, и асамоа лево а врсаљко десно место диамбросио/далберт/ сантон, интер е минимум едно скалило подобар од оној интер лани, ако тука го додадам и де вриј на одбрана која лани реално функционираше супер и беше у топ 3 најдобри одбрани у лига, малце глуп ти е муабетот дека не се нешто ојачани. За лаутаро не би сакал сега да коментирам, или за политано, ама ќе си дозволам да речам дека во моментов се супер за ротација, и далеку подобри од опција ко едер на пример.
Не се осетно ојачани можеби во однос на јуве кои го земаа роналдо и емре чан, ама овој интер е далеку подобар од оној лани, наполи во тој контекст сеуште тапка во место ради мртвиот делаурентис.
Не верувам дека и вакви какви што се, сега моментално, би имале било какви маки за топ 4 пласман, нешто што беше случај лани иако и таа сезона спалети ги имаше сите услови за мирна завршница на сезоната, без да му ја мисли за ЛШ. Сеа ако се реализираат најавиве за кеита и модрич, тогаш може да се размислува и за опцијата да им се парира посериозно на јуве без разлика што сеуште сум со ставот дека спалети не е човекот за таков подвиг иако до сега таков добар тим не водел у кариера. Кеита е реална опција, али модрич не, многу тешко за него да се поклопат коцките ова лето така да се циља на нокаут фаза и сигурен пласман во ЛШ, односно топ 3 место на табела, тоа се реалните можности на интер годинава.

:pos: Види, само со наинголан у средина, и асамоа лево а врсаљко десно место диамбросио/далберт/ сантон, интер е минимум едно скалило подобар од оној интер лани, ако тука го додадам и де вриј на одбрана која лани реално функционираше супер и беше у топ 3 најдобри одбрани у лига, малце глуп ти е муабетот дека не се нешто ојачани. За лаутаро не би сакал сега да коментирам, или за политано, ама ќе си дозволам да речам дека во моментов се супер за ротација, и далеку подобри од опција ко едер на пример.
Не се осетно ојачани можеби во однос на јуве кои го земаа роналдо и емре чан, ама овој интер е далеку подобар од оној лани, наполи во тој контекст сеуште тапка во место ради мртвиот делаурентис.
Не верувам дека и вакви какви што се, сега моментално, би имале било какви маки за топ 4 пласман, нешто што беше случај лани иако и таа сезона спалети ги имаше сите услови за мирна завршница на сезоната, без да му ја мисли за ЛШ. Сеа ако се реализираат најавиве за кеита и модрич, тогаш може да се размислува и за опцијата да им се парира посериозно на јуве без разлика што сеуште сум со ставот дека спалети не е човекот за таков подвиг иако до сега таков добар тим не водел у кариера. Кеита е реална опција, али модрич не, многу тешко за него да се поклопат коцките ова лето така да се циља на нокаут фаза и сигурен пласман во ЛШ, односно топ 3 место на табела, тоа се реалните можности на интер годинава.

Значи не си во тек со целата дискусија. Не ми се мене глупи муабетите, туку го читаш ли колегата ти @Stefan-kobe ?? Вели, на Наполи веќе има се стари Мертенс и Хамшик, испукани пушки биле, имаат по 30/31 година.. а од друга страна Интер се појачани со Наинголан кој исто така има 31 година и Асамоа кој е 30 години, која е логиката??
А вие дека сте појаки од лани со моменталниот состав тоа стои, затоа и оваа година не би требало да имате проблем за пласман у ЛШ, но тоа не значи дека сте го претекнале Наполи, затоа му реагирав на Стекот, оти ми набројува промена на тренер, главни играчи кои се веќе во години, па како ќе се приспособиле итн итн.. па ако оди по тие стандарди на слични проблеми ќе наиде и во Интер:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom