Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Хаха пенал досуди. После со Вар се намалувале грешките, ова е мега грабеж тогаш, гледа снимка и свири пенал.:pos:
Никад нема да ја биде лигава.

Двата ВАР ви одговараа у ваша корист а сеа коа не ви беше у корист не чини ВАР а?

Искрено само првиот ВАР беше ОК, другиот што им поништи гол на Фиорентина и овој сеа што им даде пенал без врска ми се... компензација си напрае судијата.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

И после ова ако се докаже дека немало пенал и дека судијата погрешил во проценката,најверојатно и ќе биде казнет,залудно ќе биде и за џабе.
На десет секунди при крај на натпревар каде што од небо се гледа дека играчот топката ја одбива со гради и раката му е позади тело ти да судиш пенал,е тоа е веќе засрамувачки и со ваквите одлуки ќе губи фудбалот.

Двата ВАР ви одговараа у ваша корист а сеа коа не ви беше у корист не чини ВАР а?

Искрено само првиот ВАР беше ОК, другиот што им поништи гол на Фиорентина и овој сеа што им даде пенал без врска ми се... компензација си напрае судијата.

Sto zboris ti be svesen li si? :pos:
Pa 35 vara da ima vo korist na edna ekipa nema vrska toa ako odlukite se ispravni. Kako da priznae gol koga Dambrozio bese rognat po noga i imase cist faul nad nego? Kako da ne dosudi penal koga igracot na Viola igrase so raka?

Daj ako ne sfakjas kako funkcionira VAR ne se blamiraj po netov.

Вар ваљда служи да се исправат грешките и да се донесе исправна одлука кога веќе се гледа снимка, а не да компензира. После гледање Вар неможе тоа да се нарече судиска грешка, него чисти грабеж. Ако Серије А е про лига судијава треба да се казни со 10 години судење Серије Д.

Dvata VAR odgovaraa, zasto odlukite bea na mesto.
cist faul nad diambrosio naprai simeone mislam, kako toa vrska nemalo a jasno se vide deka namesto topka, mu ja sutira nogata i toa asalno.
Faul u napad e toa, dambrosio mesto da e u moznost da blokira on bese na zemja legnat zasto bese fauliran.

I penalot isto, komentatorov uste se drzna da gi sporeduva dvete, toj so glava ripa ja mava so raka, rakata ne mu e vo prirodna polozba sto po avtomatizam mora da e penal, a so dambrosio ne ni imase udar vo raka sto e najtragicno, klasicna krazba e ova ne znam sto se diskutira voopsto, nitu pak e sramota da se priznae istovo, makar i da ne doaga od nekoj sto naviva za inter.

So VAR sve treba da se glea, toa e poentata, i da nema neregularnosti, sea u 100ta minuta svirat penal koj ustvari so VAR ne go ni svirea duri i ako direktno go pogodi topkata igracot vo raka, zasto istata mu e u prirodna polozba, taka da dosudeniov penal na krajov od mecov, kade ne ni imase udar vo raka tuku vo gradi, e sam po sebe apsurden i nelogicen, a sudijata ne e od vcera ova da ne go znae, ali neka e, ne e prv pat i so VAR vo ligava da se pravat vakvi krazbi.

Абе ви е гајле, покрај Рома Лацио и Милан сеа и вие сте у трка за четврто место [emoji23]

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom