Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Колку пари ве фати отприлика?

Сакам да одам на Јуве ама додека немам бројка неможам да планирам.
Оние од Јувентус.мк ги прашав ми рекоа првин зачлени се па ќе ти кажиме. :Pos:

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Ние од нашиот фан клуб нудиме само на членови да им средиме карти за утакмицата другото не се нафаќаме да го организираме туку секој си организира за себе.

Јас сам си букирав авион(Виз) и смештај(Air bnb) па слободно моеш да си отвориш, да видиш која цена ти одговара и слично и да си избереш.

400-500е идат сигурно ако сакаш да си сместен во центар на Милано, шеташ по цели денови и искачаш по барови навечер.

Цените за у Tорино сигурно се други, не знам ни дали има директен лет до таму па затоа ти дадов инфо од каде да си провериш.

Јас и другите двајца другари што бевме и најверојатно ќе одиме да го гледаме дербито само чекаме датумот да се официјализира, сопственикот на станот каде што бевме сместени, инаку фан на Милан, ни рече дека поради ова ќе ни обезбеди спиење ако се решиме да дојдеме пошо знае која беше главната причина за нашето патување.

Има летови од Софија секој ден до Милано и планот ни е само една вечер да преспиеме и да се враќаме одма.

Ако успееме се друго да средиме најверојатно и ќе појдеме само се надевам дека и тоа дерби ќе одлучува за нешто и ќе има голема еуфорија.

За Сладоледџија нема потреба да коментирам, ќе треба да му запцујам сфе шо има па после тоа сам да се банирам.

Како што го гледам распоредов 29 коло се игра на 17.03 и 18.03 додека 30 коло се игра дури на 31.03 така да веројатно одложените ќе бидат викендот 24/25ти. Гледај на позитивната страна до тогаш Интер ќе ги изгуби наредните 2 утакмици со Наполи (дома) и Сампдорија (гости) па во живо ќе гледаш како ги претркуваме на табела :D

Зависи како сакаш да си пројдеш и колку време имаш да се организираш.

Јас лично за себе ќе ти кажем, карта месец ипол однапред авионска 4000 денари повратна. Значи околу 66 евра.
Смештај преку аирбнб плативме 120 евра за 3 ноќевања (60 евра од човек)
И карта за на стадион преку фан клуб 65 евра.

10 евра натамо наамо автобус од аеродром до град ( двата правца)

Една 48 часа и една 24 часа карта за јавен превоз со која ноже да се возип со се и колку сакаш, значи трамвај, воз, метро и бус ( 8 + 4 евра).

Е сега ако искачаш навечер и тоа зависи каде и како, во Џст Кавали ти е влез 25 евра, во некое понепознато диско влезот е безплатен.

Имаш клубови со 10 евра две пијачки и аперитиво ( маса со јадења и си стануцаш пуниш колку сакаш).

Ќе пазариш од маркет, ама еднаш на ден моеш да ручаш у ресторани, има апликација со која резервираш маса у ресторан каде просечеб ручек кошта 20-30евра, и добиваш преку апликацијата 50% попуст, значи моеш убав ручек за 10-15 евра да јадеш на убави места у Милано.

Значи напрај си математикa, Торино сигурно е поевтин али ете да имаш некоја основа за рачунање

Фала за инфото, се надевам ќе стигнам да гледам некогаш во живо.

Фала за инфото, се надевам ќе стигнам да гледам некогаш во живо.

Според мене, ја до сега два пута сум бил рачунај ако организираш на време моеш да си идеш со 350-400 евра три дена.
Ако сакаш да дивееш и да си купиш дрес или тренерки а не новчаниче и привезоче од официјален стор 500-600 евра

(...првото инфо на Фејсбук што ми излезе за дербито:D)
"Се зависи од Милан"

Неделните натпревари кои не се одиграа се презакажани за 3. и 4. април, но доколку Милан го помине Арсенал и се пласира во финалето од Лига Европа, нема да може да игра меч од Серија А во тој термин.

Втората опција е среда, 25. април, но и тој датум зависи од прогресот на Милан во Лига Европа, доколку росонерите стигнат до полуфиналето, нема да можат да играат и во овој термин.

Третата опција е да се игра на 9. мај, а финалето од Купот на Италија да се премести на 25. мај.
+
....Италијанците тргнуваат по стапки на Англичаните за дел од фудбалската сезона. И тие од сезоната 2018/19 ќе применат нешто што со години е традиција на Островот. На Апенините се воведува т.н. „Боксинг Деј“, но и многу други радикални новитети во Серија А што ги најави Џовани Малаго, претседател на олимпискиот комитет на Италија.

Последно уредено:
Иначе апликацијата се вика The Fork, и мислим дека ги има сите поголеми европски градови, знам дека ги има Лондон и Париз, така да ако некој патува од вас нека си ја спушти.
50% сметка во ресторан не е малце

(...првото инфо на Фејсбук што ми излезе за дербито:D)

Третата опција е да се игра на 9. мај, а финалето од Купот на Италија да се премести на 25. мај.
+

Нема да се игра ни тогаш, Јувентус ќе игра финале ЛШ на 26 Мај(без спојлери за крајот :D).

Зависи како сакаш да си пројдеш и колку време имаш да се организираш.

Јас лично за себе ќе ти кажем, карта месец ипол однапред авионска 4000 денари повратна. Значи околу 66 евра.
Смештај преку аирбнб плативме 120 евра за 3 ноќевања (60 евра од човек)
И карта за на стадион преку фан клуб 65 евра.

10 евра натамо наамо автобус од аеродром до град ( двата правца)

Една 48 часа и една 24 часа карта за јавен превоз со која ноже да се возип со се и колку сакаш, значи трамвај, воз, метро и бус ( 8 + 4 евра).

Е сега ако искачаш навечер и тоа зависи каде и како, во Џст Кавали ти е влез 25 евра, во некое понепознато диско влезот е безплатен.

Имаш клубови со 10 евра две пијачки и аперитиво ( маса со јадења и си стануцаш пуниш колку сакаш).

Ќе пазариш од маркет, ама еднаш на ден моеш да ручаш у ресторани, има апликација со која резервираш маса у ресторан каде просечеб ручек кошта 20-30евра, и добиваш преку апликацијата 50% попуст, значи моеш убав ручек за 10-15 евра да јадеш на убави места у Милано.

Значи напрај си математикa, Торино сигурно е поевтин али ете да имаш некоја основа за рачунање
Марли Tripadvisor.

Иначе апликацијата се вика The Fork, и мислим дека ги има сите поголеми европски градови, знам дека ги има Лондон и Париз, така да ако некој патува од вас нека си ја спушти.
50% сметка во ресторан не е малце
Го нема Лондон. И на крај сметката ти доаѓа на реалната цена од 15 евра. :D

Не секаде е 50% има и 20-30% а некаде без попуст, ама таму нормално е 10-15 евра.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Беневенто следно коло против Фиорентина ќе играат со посебни дресови.

28349-benevento-protiv-fiorentina-so-specijalni-dresovi-posveteni-na-astori-foto.jpg

28350-benevento-protiv-fiorentina-so-specijalni-dresovi-posveteni-na-astori-foto.jpg

28351-benevento-protiv-fiorentina-so-specijalni-dresovi-posveteni-na-astori-foto.jpg

Davide Astori’s autopsy has confirmed that the former Fiorentina captain died of cardiac arrest, as first suspected.

According to reports in the Italian Press, the post-mortem discovered there was “no particular motivation” for Astori’s “sudden and unexpected” death.

It is explained that the ex-Cagliari defender’s heart “progressively slowed down, until finally stopping.”

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Да се надоврзам на муабетов со картите и цените, конкретно за Рома. Картата за утакмица беше 25 евра, од официјалниот сајт купена, на одлична позиција и тоа на дерби меч со Милан.

Од Јувентус.мк се организира еднаш годишно групно патување, оваа година беше за Милан - Јуве. Исто така во ЛШ ако се падне Јуве со некоја екипа од земја што е блиску како Грција, Бугарија или Хрватска обавезно се организира групно патување.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom