Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Па не е иста ситуацијата, башка мислам дека времето беше истечено, односно судиското продолжение, ама не сум 100% сигурен дали овде беше таа ситуација со времето или на некој друг меч.
Да, беше истечено времето од судиското продолжение ама ми се чини дека имаше црвен картон во надополнувањето па мораше да има продолжение на продолжението. И тогаш беше муабетот дека Милан е покраден затоа што тоа не се судело пенал. Раката му била во неприридна положба ама бил напуцан од блиску.

Дечковци не се важат ;)

:pos::pos::pos:

Иначе да ви се мочам на пеналот, Милан победи бе.

47d1fc6e825334b44b19434abe2827dea1e62552a0bd723660ec1625024f978b.jpg

што човечиња ќе бевте тоа јувенташите страшна работа.
Степенот до кој го браните вашиот севишен Јувентус веќе ги надмина сите граници, најискрено.
Де блиску било, де 50/50, вака-така.
Многу убаво се глеа како Икарди пуца у спротивна страна од кај што е Војче, топката евидентно иде у гол/опасно блиску до гол. Почист пенал, здравје. Ајде некако и ќе помине муабетот што не беше досуден, прашање на момент, тешко е да се види, набрзина се случи све, далеку од очите на главниот судија. Ама тука убедувања дека не е пенал, мислам стварно преиспитајте се.
Такво инатење, таков "глава у ѕид" менталитет, на платен список од Ањели и Марота да бевте, немаше до овој степен на лудило да идете у одбрана на вашиот клуб.

Посубјективен фан е едино МанчестерЧемпионс.
:icon_lol:

МанчестерЧемпионс во фан клуб секогаш си пишува објективно и така како што е. Тоа што во ПЛ темата има нубчиња што сеуште лечат фрустрации од Фергусон и не им попушта е друго дваесет.

Не го закачила во колено, ама преблиску било хаха, демек меѓу нозе има растојание од километар, па може да е далеку од нога, блиску, поблиску и преблиску :D

Со Аталанта кога свирнаа пенал за Јуве со ВАР со све, колку блиску беше топката до рамото? Блиску или преблиску?

Како и да е, дискутабилно е, тоа е факт, ама да беше обратна ситуацијата сигурен сум дека и без ВАР ќе свирнеше пенал.

Не го закачила во колено, ама преблиску било хаха, демек меѓу нозе има растојание од километар, па може да е далеку од нога, блиску, поблиску и преблиску :D

Со Аталанта кога свирнаа пенал за Јуве со ВАР со све, колку блиску беше топката до рамото? Блиску или преблиску?

Како и да е, дискутабилно е, тоа е факт, ама да беше обратна ситуацијата сигурен сум дека и без ВАР ќе свирнеше пенал.

50-50 ситуација.И да свирни пенал и да не свирни судијата е во право.
Судиско убедување,јбг. :kafence:

Најјако е што велите дек спротивна ситуација би свирал 100% и тоа е на памет муабет. Гарантирам дека немаше да свира, нема попаметна работа Валери па ќе си искомплицира речиси одлично отсуден меч. Уште поинтересно е тоа што последните 12-13 сезони што значи на 25+ мечеви за Јувентус против Интер во лигата имаат свирнато еден или два пенали се на се. Да ги свиреле ваквите или слични сигурно ќе биле многу повеќе.

Онака веднаш ми текнуваат ситуации за Јувентус во минатото кога сте имале спротивно мислење од ова за игра со рака, без разлика дали пеналот бил досуден или не.

2013 против Џенова кога имаше апла игра со рака од Гранквист, на центаршут од далеку во 93та минута, Конте кога побесне. Топката прво удри од земјата па во раката која беше страшно испружена и спречуваше да оди кон играчите на Јувентус, ама тогаш италјанските медиуми излегоа со толкување дека е ненамерно и нема пенал, па вие овде тогаш немавте проблем со толкување на правилата.

Сега од пола метро дистанца, Бенатија во пад нема никаква контрола на телото и топката му удира во раката со која што се приземјува, чист пенал било. Јас не велам дека не може да го свири, какви пенали ли се немаат свирено, ама тоа не може да биде репер.

Само кога у корист на Јуве има сомнителни ситуаци(најчесто у вашите глави) се пишуваат трагедии од 20+ страни.Али у лига со екипи каде што утакмицата со Јуве им е настан на годината(ко панаѓур у село)разбирливо е..

Само кога у корист на Јуве има сомнителни ситуаци(најчесто у вашите глави) се пишуваат трагедии од 20+ страни.Али у лига со екипи каде што утакмицата со Јуве им е настан на годината(ко панаѓур у село)разбирливо е..
Не бе пријател не е тоа во прашање, муабетот на одредени Јувенташи овде беше дека ни п немало од пенал, дека во слободен пад бил Бенатија ( :pos: ) и слични муабети, а пример ете против Аталанта кога за рамо ви досудија пенал тогаш рамото беше дел од раката, попречуваше центаршут, влијаеше на играта итн итн, а сега не е битно што Икарди шутираше, битно Бенатија го закачила во коленото и он бил во слободен пад и немал контрола над телото. :facepalm: Божем ова е уметничко лизгање па ќе оценуваме контрола на тело, абе Бог да чува.

Најјако е што велите дек спротивна ситуација би свирал 100% и тоа е на памет муабет. Гарантирам дека немаше да свира, нема попаметна работа Валери па ќе си искомплицира речиси одлично отсуден меч. Уште поинтересно е тоа што последните 12-13 сезони што значи на 25+ мечеви за Јувентус против Интер во лигата имаат свирнато еден или два пенали се на се. Да ги свиреле ваквите или слични сигурно ќе биле многу повеќе.

Онака веднаш ми текнуваат ситуации за Јувентус во минатото кога сте имале спротивно мислење од ова за игра со рака, без разлика дали пеналот бил досуден или не.

2013 против Џенова кога имаше апла игра со рака од Гранквист, на центаршут од далеку во 93та минута, Конте кога побесне. Топката прво удри од земјата па во раката која беше страшно испружена и спречуваше да оди кон играчите на Јувентус, ама тогаш италјанските медиуми излегоа со толкување дека е ненамерно и нема пенал, па вие овде тогаш немавте проблем со толкување на правилата.

Сега од пола метро дистанца, Бенатија во пад нема никаква контрола на телото и топката му удира во раката со која што се приземјува, чист пенал било. Јас не велам дека не може да го свири, какви пенали ли се немаат свирено, ама тоа не може да биде репер.

Пред само 8ипол, 9 месеци тука мудата ни ги отековте за 10 ПАТИ по безврска досуден пенал у 94та минута(тоа е многу битно) на утакмицата Јувентус-Милан. Па као демек у шеснаесетник Манџукич и Игуаин скокнале ко небаре Бланка Влашич, па демек 100% шанса било, ти реков ми рече.
2013 Гранквист муабети.СЕРИОЗНО!? Dear god. Баш кога мислев дека подоле од ова неможеш/неможете.

Абе не ви е срам за пеналов да зборите јувенташи?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Пред само 8ипол, 9 месеци тука мудата ни ги отековте за 10 ПАТИ по безврска досуден пенал у 94та минута(тоа е многу битно) на утакмицата Јувентус-Милан. Па као демек у шеснаесетник Манџукич и Игуаин скокнале ко небаре Бланка Влашич, па демек 100% шанса било, ти реков ми рече.
2013 Гранквист муабети.СЕРИОЗНО!? Dear god. Баш кога мислев дека подоле од ова неможеш/неможете.
Пишав јас погоре, ако Милан бил покраден минатата сезона, тогаш со Интер се е регуларно и обратно. Не може за иста ситуација да имате двојни аршини. Одлучете се која е правилна одлука има пенал или нема.

Пишав јас погоре, ако Милан бил покраден минатата сезона, тогаш со Интер се е регуларно и обратно. Не може за иста ситуација да имате двојни аршини. Одлучете се која е правилна одлука има пенал или нема.
Милан беше покраден што беа додадени 2 мин плус за црвен кој одзема 30 секунди. Тоа беше проблемот.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom