Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Паднаа во формата Рома и Наполи,после фуриозниот старт сега некако почнаа да забавуваат и веќе се чуствува недостатокот на клупа кај двете екипи посебно кај Наполи...играњето во Европа си зема пополека замав па затоа Јувентус е сеуште екипата која се прашва за скудетото и веројатно ќе ја крева формата постепено како што минуваат натпреварите.

Не знам само зашто Рома се зема сезонава за некаков фактор за Скудетото... Факт е дека почнаа лошо па имаа еден добар период и во ЛШ и во Серија А, ама сепак титула нема теоретски шанси годинава, ја немаат константноста да победуваат дома/гости цело време и да држат чекор со останатите.

Немав намера да се замарам со објаснувања, но пребарав неколку медиуми од Италија што велат за ситуацијата вчера и еве што најдов.

http://www.corrieredellosport.it/ne...iola_benatia_tocca_con_la_mano_ma_non_rigore/
Еве накратко што вели Кориере: Il tocco non è volontario, la palla gli schizza sul braccio dopo averla toccata di piede e il movimento del braccio è congruo con la sua caduta. Giusto non concedere il rigore, dal Var arriva anche un “silent check”.

Допирот е ненамерен, топката удира во раката откако претходно ја закачува ногата и движењето на раката е во склоп со падот, односно му служи на Бенатија за да едноставно се запре од паѓање. Болдираното вели, правилно што не е досуден пенал.

http://it.eurosport.com/calcio/seri...i-benatia-no-di-valeri_sto6438527/story.shtml

Per il sig. Valeri è tutto regolare: è vero che il braccio di Benatia non è adiacente al corpo, ma il difensore marocchino è scordinato e la palla tocca il ginocchio prima di finire sulla mano.Еуроспорт пак одлично забележува дека топката пред да заврши во раката, го допира коленото што уште повеќе значи дека пенал не може да има

http://www.sportmediaset.mediaset.i...iola-della-16ª-giornata_1186397-201702a.shtml

Спортмедијасет вели: . L'ex arbitro Graziano Cesari, a Premium Sport, ha spiegato perché è stato giusto non concedere il tiro dal dischetto

Поранешниот судија Чезари објасни зошто беше правилно да не биде досуден пенал. И во продолжение на линкот го имате објаснувањето, слободно преведете си ако ве интересира.

http://www.passioneinter.com/partite/juventus-inter-moviola-valeri-benatia/

Дури и некоја си страна пасионе интер уште во насловот вели:
corretto non dare il rigore

Правилно да не се даде пенал. Има уште еден куп релевантни и помалку релевантни медиуми со вести за оваа ситауција и речиси сите горе-долу се согласуваат дека според правилата сношти пенал немаше. Секако ова знам дека ништо нема да значи за Стефан или Гуарин, според кои Интер секако е оштетен повторно жртва, Јувентус местачи и така натаму.

Па да речеме дека не било пенал,дали да беше обратна ситуација вие ќе велевте дека не е пенал и ќе цитиравте 10 веб сајтови?

Па да речеме дека не било пенал,дали да беше обратна ситуација вие ќе велевте дека не е пенал и ќе цитиравте 10 веб сајтови?
Да беше обратна ситуација вие ќе цитиравте 10 страни каде ќе викавте дека не е пенал,а Јуве пак и со Вар и со све ќе беа местачи на кои судиите им поклонуваат пенали кога не можат да дадат гол :kafence:

Кориере и Еуроспорт најубаво да си ги затворат весниците пошто топката не го допре Бенатија у колено. Му помина кроз нозе и го удри у рака.

Ваков пенал никогаш не би барал.

Муабетот е дека пенал немаше и завршена приказна.

Ваков пенал никогаш не би барал.

Муабетот е дека пенал немаше и завршена приказна.
da, igra so raka u sesnaesterec pri sut 100% ne e penal, siiigurno.
I da svirese penal, nemase da pogresi, ko i na sampdoria juve sto imase slicna situacija vo prvo, i toa pri pas, a ne udar kon gol.
zavrsena prikazna toa e tocno, ama deka e diskutabilna situacijata, e, ja mislam deka ne bese svirnat penal najmnogu radi faktot sto mislam deka bese bezopasna situacija, odnosno sutot bese losh, dokolku bese jak, i postoea golemi sansi da bide gol mozebi i ke pokazese sudijata na bela tocka.

Spored mene 50-50 situacija, najmnogu radi losiot shut, inace mora da se svirat vakvi situacii, ako pri udarot postojat goelmi sansi topkata da zavrsi vo gol.
U sekoj slucaj ne e do toj stepen neregularna ovaa situacija za da se forsira tolku ova.

50 50 ситуација за момент кога противничкиот фудбалер е во специфична позиција во која нема можност да ја движи раката намерно да спречи гол.

Значи во таа позиција рака се наоѓа таму т.е на природната позиција, фудбалерот од пола метар му шутира во таа рака, што требаше да прави Бенатиа, да ја откорне раката ?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Кој рече дека намерно играл со рака Бенатиа? Тоа не е битно во случајов.

Ова е хокеарски старт, користеше две нозе и рака за да го блокира ударот, а со рака е забрането да се блокира голот, освен ако не си голман.

Какви плачковци боже мили, тоа само на кајгана сте вакви погодени изгледа, во Италија Интерашите се сосем мирни, и најголем дел од нив ја прифатија одлуката како правилна. Трамонтана исто така не гукна ни збор за наводен пенал.... медиумите сите до еден се согласија со судијата.. само кајгана интер фан клуб е дециден, експерти сте се собрале машала.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom