Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Врска нема, незнам што не те земе тебе за асистент...

Sent from my MI 5 using Tapatalk
Se mislam dali da prifanam inaku me pobara ama crvena boja nekako pederska mi stoi dali me razbiras posto gledam nervozen si mi nesto ;)
А ова шо го прави сега што е? Висок пресинг што е? Одбраната коска што е? Кратки проигрувања и смислени акции што се?

Мислам сериозно не знам што е за вас тактика, јас не верувам дека некој од нас очекувал и се уште очекува чуда од Гатузо ама човекот сега за сега се покажува одлично.

Еве ако некој неутрален ја гледал денес со СаНпа слободно нека каже у каков бонус беа влезени цела утакмица.
Ok e toa ne go gledav ovoj natprevar poentata mi bese deka taktikata od 3-5-2 toj ja smeni na 4-3-3 no igracite se istite bonuci igra pak odbrana rodrigez levo krilo kiese bonaventura sredina suso napad so kalinic koj e povreden sega toa mladoto dete toa za mene ne e nekoja wow promena zosto za vreme a montela pak milan svrzuva akcii no toa bese lezerno i nezainteresirano od nivna strana dodeka gatuzo dali gi tepa sega sto i da pravi rabotite se pozitivni igracite se poveke borbeni i na motivacija milan sega se top. Toa e moe mislenje nemora da znaci deka e i to4no.

Se mislam dali da prifanam inaku me pobara ama crvena boja nekako pederska mi stoi dali me razbiras posto gledam nervozen si mi nesto ;)

Ok e toa ne go gledav ovoj natprevar poentata mi bese deka taktikata od 3-5-2 toj ja smeni na 4-3-3 no igracite se istite bonuci igra pak odbrana rodrigez levo krilo kiese bonaventura sredina suso napad so kalinic koj e povreden sega toa mladoto dete toa za mene ne e nekoja wow promena zosto za vreme a montela pak milan svrzuva akcii no toa bese lezerno i nezainteresirano od nivna strana dodeka gatuzo dali gi tepa sega sto i da pravi rabotite se pozitivni igracite se poveke borbeni i na motivacija milan sega se top. Toa e moe mislenje nemora da znaci deka e i to4no.
Па што ако играчите се истите?? Играат во формација што повеќе им одговара со подобра поставеност на играта и нормално ќе има резултати. Мислам никој не го праи Гатузо Фергусон ама срамота е после ова вечерва да се каже дека појма си нема од тактика. Ама така е од инат кога се збори.

Па што ако играчите се истите?? Играат во формација што повеќе им одговара со подобра поставеност на играта и нормално ќе има резултати. Мислам никој не го праи Гатузо Фергусон ама срамота е после ова вечерва да се каже дека појма си нема од тактика. Ама така е од инат кога се збори.
Ne mi e zborot deka pojma nema , nemoze da nemas pojma a da belezis solidni rezultati. Zborot mi bese deka ako so isti igraci igras 3-5-2 3-4-3 ili 4-3-3 ne e za mene takticka promena, kako da objasnam tskticka promena e ona na gvardiola koga deneska igra 3 4 3 a slednata igra 3 5 2 no so 4 5 novi startni igraci koj na prethodniot natprevar sedele na klupa ili vlegle kako zamena , jas pod toa podrazbiram takticka promena no za zal kaj inter i milan ne go mozis toa zosto na klupa nemas takov roster na igraci i zatoa potencirav deka gatuzo poveke gi izmotivira igracite odkolku takticki drasticno da smeni nesto.

Dokolku me razbravte sto mi bese poentata zosto nekoj mislese deka go ponizuvam gatuzo.

Ситуацијата во прво кога требаше да свирне пенал за Сампдорија гледам никој не ја споменал, а да беше играч на Јувентус и да не беше досуден пенал и после преглед на снимка до сега ќе имаше испонапишано 10-15 страни местачи, штимачи, олигарси, виши сили, серија б за вас хехехе..
Рипче и Чарли зошто не беше досуден пенал од ваша гледна? Чисто онака дека да беше Јувентус одма ќе се нафрлевте како најватрени од вашиот клуб.

Ситуацијата во прво кога требаше да свирне пенал за Сампдорија гледам никој не ја споменал.

Ова? Надвор му е руката плус немаше никакво влијание врз играта, ни правец не смени, само му чепна а и таке идеше позади грбот на Запата...
2762cdf38a0992ee61b792f01abdd04e.jpg

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Одела позади грбот на Запата :pos:

Screenshot_2018-02-19-11-01-49.png

Единствено поради тоа што судиите не биле сигурни 100% дека играта со рака е во шеснаесетникот, играта била оставена да продолжи. По интервенција на ВАР не може да се свирне слободен удар. Инаку раката е 100% казнива, со намера далеку од телото со топка која доаѓа од далеку. Оштетена Сампдорија во секој случај и да не е пенал, ова е слободен на работ од шеснаесетникот плус секако жолт за Калабрија.

Одела позади грбот на Запата :pos:

Прегледај го приврзокот 185918

Единствено поради тоа што судиите не биле сигурни 100% дека играта со рака е во шеснаесетникот, играта била оставена да продолжи. По интервенција на ВАР не може да се свирне слободен удар. Инаку раката е 100% казнива, со намера далеку од телото со топка која доаѓа од далеку. Оштетена Сампдорија во секој случај и да не е пенал, ова е слободен на работ од шеснаесетникот плус секако жолт за Калабрија.
Сеа ќе ти дојди растичот ќе кажва како сме заслепени и ПР машина, како тој е објективниот итн итн.

И за голот со рака објективниот беше нем ко мумија ама тое.

По новите правила за ова не се суди игра со рака.

Се зезам

Ситуацијата во прво кога требаше да свирне пенал за Сампдорија гледам никој не ја споменал, а да беше играч на Јувентус и да не беше досуден пенал и после преглед на снимка до сега ќе имаше испонапишано 10-15 страни местачи, штимачи, олигарси, виши сили, серија б за вас хехехе..
Рипче и Чарли зошто не беше досуден пенал од ваша гледна? Чисто онака дека да беше Јувентус одма ќе се нафрлевте како најватрени од вашиот клуб.

Крпче од Васиљ беше бољи :Д

Иначе се прегледуваше снимката и не досудиле пенал прво пошо е надвор од 16-тник а второ пошо има мал контакт меѓу Калабрија и Запата и тоа влијае на играњето со рака.

Крпче од Васиљ беше бољи :Д

Иначе се прегледуваше снимката и не досудиле пенал прво пошо е надвор од 16-тник а второ пошо има мал контакт меѓу Калабрија и Запата и тоа влијае на играњето со рака.
Како му влијае врз играта со рака контактот со Запата ?

Ни му ја турка раката накај топка, ни тој зедол му ја наместил во тупаница за да избоксува.

Ова ти е чиста намерна игра пред се поради неискуство.

Како му влијае врз играта со рака контактот со Запата ?

Ни му ја турка раката накај топка, ни тој зедол му ја наместил во тупаница за да избоксува.

Ова ти е чиста намерна игра пред се поради неискуство.

Брат не знам дали имате видео од ситуацијата ама ако ти си веќе во скок и некој те подбутне и ти играш со рака кажи ми како тоа не влијае?
Образложението за ситуацијата е тоа, за некого може смешно, за некого може е релевантно.

Мене муабетот ми е дека без везе некој ме прозива коа јас после секоја лоша одлука, за било кој тим или во полза/штета на Милан го критикувам ВАР.

DWWa4KNXcAEtFor.jpg

Иначе веќе станува интересно ова, Милан до дербито има уште натпревари со Рома, Лацио и Лудогоретс додека Интер ќе влезе далеку посвеж и поодморен но без сомнение ќе гледаме пекол од дерби, можеби едно од најдобрите во последните 4-5 години.

Икарди и Перишиќ ќе бидат спремни или не се знае?

Со Икарди нешто чудно се дешава, требаше само со Кротоне да паузира а види до каде се довлечка работата... Веројатно ќе игра со Беневенто така да ќе биде спремен за дербито.

Инаку за ситуацијава погоре, за мене дебилно е што не е свирнато ништо од страна на судијата. Реалноста вели дека треба фаул во напад да свирне, чисто подместување од страна на Запата, ама кога веќе не свирнал фаул требало да свири игра со рака. Не може во ваква ситуација да не се досуди ништо, односно да се оди на изговор дека не свирнал пенал или слободен удар пошо мислел дека имало мал контакт. Чао од изговор.

Брат не знам дали имате видео од ситуацијата ама ако ти си веќе во скок и некој те подбутне и ти играш со рака кажи ми како тоа не влијае?
Образложението за ситуацијата е тоа, за некого може смешно, за некого може е релевантно.

Мене муабетот ми е дека без везе некој ме прозива коа јас после секоја лоша одлука, за било кој тим или во полза/штета на Милан го критикувам ВАР.

DWWa4KNXcAEtFor.jpg

Иначе веќе станува интересно ова, Милан до дербито има уште натпревари со Рома, Лацио и Лудогоретс додека Интер ќе влезе далеку посвеж и поодморен но без сомнение ќе гледаме пекол од дерби, можеби едно од најдобрите во последните 4-5 години.

Икарди и Перишиќ ќе бидат спремни или не се знае?

Раката ќе оди во спротивен правец од правецот на турнатото тело, ако го турка од грб раката ќе му оди зад грб а не нагоре по топката.

Раката ќе оди во спротивен правец од правецот на турнатото тело, ако го турка од грб раката ќе му оди зад грб а не нагоре по топката.
Во ред експерту за туркање на тело од позади и правец на движење на раката при истото.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom