Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Па нели Милан е гигант? Може бе брат, ако има тимот асална управа се е можно, и сам знаеш како го донесовте Ибра и сместа се промени се во тимот, и има уште еден тон вакви примери во светот на фудбалот. Баш со Џонтра и Клипче пред некое време зборевме за ова, Интер секое лето од 2010 навака се натега за трансфери, де Санчез, де Наингонал, де овој де оној, на крај доаѓа Барса и за 2 минути го договара играчот. Ако Милан има сериозен проект и амбиции може било кого да доведе, истото важи и за Интер и за Јуве. Е сега, можеби управата на Милан проценила дека квантитетот на играчи ќе донесе резултати, останува да видиме дали ќе бидат во право на крајот на годината. Ете јас лично мислам дека тоа нема да е така, но ова е само моја претпоставка.

Ти ја сфаќам поентата, но од друга страна па и не баш најпаметно да фрлиш 150м за штопер и напаѓач да речеме, а бекови да ти останат Абате и Вангиони или Поли и Монтоливо во среден ред. Ова што ти го викаш сега за Милан ќе мора да важи наредно лето без разлика на пласманот во Серија А оваа сезона, а за ова лето тоа беше невозможно од едноставна причина што штетата што ја направија Берлускони и Галијани во последниве неколку години ја оправаат само 500м+ за трансфери.

Инаку кога Ибра дојде во Милан имаше и други играчи кои и денеска на 40 години се подобри фудбалери од Траоре, Ачербри и Месбах. Ако не се лажам во тој период во Милан беа Тиаго Силва, Пато, Гатузо, Инзаги, Сидорф, Пирло, Робињо, Неста, Замброта, Пирло, Роналдињо, Касано ... можда и се размина Ибра со некој од овие или дојдоа покасно не ми текнува, но горе-доле најголем дел од овие играчи играа во тој период.

Темава е :гомце::гомце::гомце::гомце:

Јувенташиве уште ги боли гзето за Бонучи не престанаа да зборат за Матри и Тевез, Интерашиве се полоши од скаузери, секоја година е нивна година имале боље тим од Милан што се засили 10кратно а лани пак пред нив заврши..........................па уште напињаат Милан за титула немал шанси, па никој не ни очекува титула лига на шампиони е таргетот. Нека трепка ова да не го потат и да ја пунат темава со :гомце:.

Рома не ги спомињам пошо нити некад биле битни, нити сега се битни нити па некад ќе бидат битни.

Овој пак мислит дека Милан ќе бидат шампиони.

Јувенташиве уште ги боли гзето за Бонучи не престанаа да зборат за Матри и Тевез, Интерашиве се полоши од скаузери, секоја година е нивна година имале боље тим од Милан што се засили 10кратно а лани пак пред нив заврши..........................па уште напињаат Милан за титула немал шанси, па никој не ни очекува титула лига на шампиони е таргетот. Нека трепка ова да не го потат и да ја пунат темава со :гомце:.

Рома не ги спомињам пошо нити некад биле битни, нити сега се битни нити па некад ќе бидат битни.
Среќа вие миланезите од господ пратени сте на темава да ја оправате инаку кај ќе ни беше крајот...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Им го земаа најакиот дефанзивец на шампионот кој 6 пати освојува скудето во утепана лига,каде што било срамота да се радуваш на скудето ако Милан и Интер не биле конкуренти.Јуве бил слаб со стара одбрана без Бонучи и со недокажан играч како Коста кој можел да не се снајде во лигата.Интер ништо не купил и ќе заврши позади нив,Рома биле небитни и се супермаркет летово,Наполи не се конкурентни.Они потрошиа 200 милиони и земаа јаки играчи и најакиот дефанзивец во лигата,но главниот таргет им бил четврто место и пласман во ЛШ :facepalm:.
Ова се воглавном сите муабети на Миланезиве на темава проследени со неверојатен хумор и тролање за тоа како го земале најакиот дефанзивец во историјата,а на Јувентус му увалиле просек играч како Де Шиљо(каде очекуваме уште клипови од негови киксови).

Е сеа или лигава не е толку утепана како што ја правеа во овие 6 сезони кога Јуве освојуваа,па и со 200м на топ играчи(за нив) да не можат да се конкуренти за скудето.Или не се баш топ засилувањава што ги донесеоа,како што сакаат да ги прикажат на темава,која сме ја пунеле со :гомце:,пошто не сме разбирале кој им е таргетот сезонава.

Znaci kakvi gluposti tropate majko mila.
Ovoj pa so siti ja sporeduva situacijata na Milan:icon_lol:

Ok da vi poednostavim, Milan saka dogodina da igra LS, dali toa kje bide prvo vtoro treto ili cetvrto mesto seedno.

Milan kupi igraci za recisi cel nov tim. Ako site se pogodat ja veruvam deka Milan kje se bori za titula (pod uslov da se donesat uste 3 igraci)
Ali normalno e deka nema site da se pogodat, znaci i plasman u LS e zadovolitelno godinava.
Milan e momentalno pokvaliteten od Roma, Lacio i Atalanta, ekipi sto bea pred nego lani, i e ramo do ramo so Napoli, edina prednost na napoli e voigranosta, i istiot tim sto im e dve tri sezoni.
Juventus e seuste sevkupno pokvaliteten od Milan, iako od lani e poslab, i ako gi zatera nekoja losa kriza zasto da ne se ubaci Milan i u borba za titula. Ali kako sto kazav tuka treba i srekja.

E sea ripamo posto nekoj ovde likovi pokusavaat da gi svedat zasiluvanjata na Milan na rang na ekipi ko sampdorija, kievo itn. A i samite ste svesni deka ne e taka

Inter pola fiorentina ja kupi, i nekoj nepoznat decko so cudni maniri od sampdorija i crnce od francija a ripaat najvise. Pa nikoj nisto od nas ne rece za vasite zasiluvanja, a prvi ovde se preseravate, a 6 igraci od tie Milan st gi kupi bi vi igrale prva postava.
Zatoa ripame, posto ste ne objektivni

Mislim deka vi poobjasniv malu kakva e situacijava, i kakvi se razmisluvanjata i ocekuvanjata za ovaa sezona barem za men, ne zbam za drugite navivaci na Milan.

Милан рамо до рамо со Наполи. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
А од друга страна очекувате борба за ЛШ. :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Интер купувал од Фиорентина, ко божем Милан од Реал испазари 3 првотимци. Од засилувањата на Милан, само Бонучи, Родригез и можеби Конти би играле прва постава, што значи 3 а не 6.
Непознат дечко со чудни манири од Сампдорија, ама затоа Милан купи многу познат шпиц од португалска лига, страшен голгетер против Мореиренсе и за репрезентација што дал 5 гола од 6 настапи против Косово и република Вевчани. (y)
Црнче од Франција-супер познат баниран турчин што добро изведувал фаули и енаци. :)

По 40ти пати, никој не го оспорува меркатото на Милан, вие го преценувате како да праите Галактикос тим.

п.с Боље Стекот со Сити што ве спореди, вие самите со Лестер се споредувате. :D упс забораив коа може Манчестер Јунајтед да има приходи од 500 милиони евра зш да не и Милан. :)

Интер купува од Фиорентина ама затоа Милан со мега засилувањата од Емполи и претпоследнопласираниот Волфсбург... :kajgana: Подобри од Рома и рамо до рамо со Наполи, па тоа мајсторе значи битка за титула, лани Наполи гризеше кон првото место само не успеа до крај да го издржи чекорот со Јуве. И плус викаш дека Јуве бил послаб од лани, сите овие фактори наведуваат на тоа дека Милан ќе се бори за титула.

Шо се расправате бе,ете ќе почни првенството кај и да е и ќе видиме кој е во право..вака многу субјективно се коментира.
Затворете тема додека почне првенството :)

Среќа па хуморот на Марли и логичкото и со факти поткрепено квази резонирање на Пиу Ди Сасуке Циу се тука да ја оправат темата.

Интер купува од Фиорентина ама затоа Милан со мега засилувањата од Емполи и претпоследнопласираниот Волфсбург... :kajgana: Подобри од Рома и рамо до рамо со Наполи, па тоа мајсторе значи битка за титула, лани Наполи гризеше кон првото место само не успеа до крај да го издржи чекорот со Јуве. И плус викаш дека Јуве бил послаб од лани, сите овие фактори наведуваат на тоа дека Милан ќе се бори за титула.

Toa go zborim celo vreme, nikoj ne rece deka Milan kupuva od Real, ama vie se ponasate ko da Milan kupuva od Empoli i Volfsburg a vie gi zemate najdobrite igraci na Real i Barsa.

Tepate nekoi fori ovde so drugar ti od belimbegovo ne prozvani od nikogo, a vasite zasiluvanja se svite do eden enigma i nepoznati.

A ako ubavo procita ja kazav ako se pogodat site igraci na Milan, znaci ako se pogodat jas sam rekov deka Milan ce se bori za titula i toa defakto znaci ramo do ramo so Napoli, ali ne e realno deka ce im se pogodat site igraci i zatoa najrealni ocekuvanja sa da bidat u ls.

Dzontra sine ako se lazeme deka bilo koj trener na svetot bi go igral Skriniar pred zdrav i prav Musachio kao partner na Miranda.

Kessie bi bil prvotimec i u Juventus kje vidite, za ovoj sum najsiguten deka kje bide esktra igrac i najdobro zasiluvanje na Milan.
Pa bi rekol deka i Biglia e momentalno bez problem podobra opcija od Valero.

Ete ti 6 :)

Спалети најави дека таргет на Интер оваа година ќе биде пласирање во ЛШ. Но секако примарен таргет на клуб како Интер секоја година е скудетото. Целите се поставуваат високо, а пред медиумите се кажуваат пониски таргети да се одтргне притисокот врз играчите, тренерот, управата доколку истите цели не се постигнат.

Истото е и со другите големи клубови во Серија А - Милан, Рома, Наполи, Јувентус, па и Лацио нека е. Кој каде ќе заврши на крајот на табелата е друга работа, но на сите цел им е скудетото. Значи сите од старт на сезона влегуваат со исти амбиции.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom