Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Како тоа Интер се обрукал со неговата продажба? Прво, финансиски не беше Интер во минус од него. Второ, Кутињо како играч има повеќе титули во Интер отколку во Ливерпул, па сеа ти види дали сме се обрукале или не. :)

Каква врска имаат титулите бе Стек?[DOUBLEPOST=1490638992][/DOUBLEPOST]
Замараш, врати се на дискусијата шо ја отвори.
k,

Каква врска имаат титулите бе Стек?[DOUBLEPOST=1490638992][/DOUBLEPOST]
k,
Па погоре во постот на Ширеа има објаснување до секој играч, пример Сидорф си отишол од Интер и освоил тоа и тоа, Пирло тоа и тоа, а Кутињо... :D Башка ја не гледам промена кај Интер и со Кутињо и без него, мизерија беа и тогаш и сеа се. До душа првата сезона куп освоивме и второ место во Серија А завршивме, не бевме до толку утепани.
Нема везе, поентата е дека никако трансферот на Кутињо не е брука за Интер како што се трансферите на Карлос, Пирло и Сидорф. Човече Сидорф за Коко..................

А вешто го отргнуваш Бергкамп.:)

Само според Маки, Џонтра, Син и пар други нивни следбеници продажбата на Кутињо е кражба, требале да бидат задоволни и за 5 милиони да ни го дале. Да не го читаме постот на Син во темата за ЛЕ лани после финалето :D

Kutinjo tawentot.
Eve go peja so eden od najbesmislenite muabeti na forumov, za eden od najprecenetite igraci momentalno ... na forumov.
Druze, ja sve sto sum vikal za Koutinjo, e deka e vtororazreden igrac, TOLKU, takvi na Inter nit koga go dadoa, nit sega, ne mu se potrebni, zasto veke gi imaat, bajagi i toa, i potrebno e otarasuvanje od istite zasto mnogu dobro znaeme sto denes treba za golemi trofei.
Toa e edno, vtoro, Koutinjo igracisteto i liderot na Liverpul pazi, od 11ti Januari, do 19ti Mart, ima izigrano 13 natprevari, i ima fantasticna olraund statistika tipicna za Klasa fudbaler, eden gol, totalno nebiten, u 90ta so lester za da namali negativa od 3 na 2 gola, i edna asistencija, mnogu bitna, protiv Plajmut ... tolku. :)
I sto ti pokazuva ovoj najkriticen period od sezonata za eden tim, i statistikava za Koutinjo ? Prvo, deka nema ni L od lider, naprotiv, i vtoro, deka e vtororazreden igrac, mada so vakva statistika, realno ni tretorazreden ne e, ali aj, ke go zanemarime toa.
E sea, vakov kakov sto e od Januari do kraj na Mart, takov bese i vo Inter, so povremeni blesoci, ne bese ni prvotimec u mizeren tim a milion shansi dobi. Kolku sakas da izvadis za nego vo edna takva situacija ? 200 milioni evra ? Duri i vo denesni uslovi, za igrac so takva mizerna statistika i igra, nikoj nema poveke od 15m evra da ti dade, baska da e mlad, bubuljicav i sam da se povredue na teren od sto nema nikakva anticipacija za igrata.

Mozebi ne trebale da go dadat, ne deka timovite denes nemaat korist od vakvi igraci, baska imase pogolemi bedurii od igraci toj period od nego toa sekako, ali jebiga, uzasno bese menadziran cel tim toj period, milion katastrofalni odluki bea doneseni, da receme deka i preranoto otkazuvanje od Koutinjo e edna od niv.

Dobro sto me spomna u post, samo da potsetis kolku sum bil u pravo za Koutinjo, definicija za vtororazreden igrac, zasenet u Liverpul od igraci ko Firmino, Mane .... i bravurozniot Lalana.

Uste sme se brukale so stavovite ... za igrac koj 3 meseci igra redovno u najbitniot period od fudbalskata godina, i dal 1 gol i imal edna asistencija. :vozbud:
Deckoto od Noemvri prekina da postoi u fudbalov, neznam zasto go aktualizirate voopsto ko tema za bilo kakov muabet, pa uste i go stavile u ista grupa na igraci so pirlo, berkamp, samer, bonuci i sidorf, ova e najludoto nesto. :pos::pos::pos:

Последно уредено:
funny-gif-friends-guy-pool.gif

Пеја није ти овој премијер лига баџо мој. Тука одма добиваш пречек како Батистута од Монтеро или Шевченко од Матераци, со нога у јајца. :kafence:

Големиот лидер Кутињо, мехехехехехехе ..... феноменот што ја покори Премиер Лига, тоа што се изгуби и беше играч мање кога им требаше титула се занемарува битно 13 мил. грабеж. Нема везе млад е и така на Ливерпул секои 17 години им се укажува шанса за титула мош да убоде нешто.
Кутињо ти е најдобар играч у тим ... и пак не им е јасно зошто 5-10 место им е златен стандард.
П.с никад нема ништо да убоде.

Кутињо не е грабеж ниту од едната страна а ниту од другата.Цената што беше купен е реална.Ни вие не ограбивте ни ние.Сеа има повеќе минути и е поискусен и со оглед дека цениве се качуваат на пазарот,Ливерпул би заработил добри пари на него, но моментот кога дојде таму не вредеше ни 1евро повеќе од тоа што заработи Интер.

Кутињо не е грабеж ниту од едната страна а ниту од другата.Цената што беше купен е реална.Ни вие не ограбивте ни ние.Сеа има повеќе минути и е поискусен и со оглед дека цениве се качуваат на пазарот,Ливерпул би заработил добри пари на него, но моментот кога дојде таму не вредеше ни 1евро повеќе од тоа што заработи Интер.

Се слагам, од друга страна го имаш експертот латиница со рационални мислења напишани на форум, посебно кога ќе падне на Ливерпул :D

Koga bolje ke razmislam, Inter gi ograbi Liverpul koga e u prasanje Koutinjo.

Како и да е, грешката на Интер не е продавање на Кутињо за ниска сума туку воопшто продавање, според мене. Иначе, сега Ливерпул да го продаде Кутињо, сигурно ќе оди над 60м фунти, не зошто е меч дисајдер, најјакиот икада туку зошто е бразилче, страшен техничар и доаѓа од англиска лига, каде што цените на играчите се пумпаат, каде што еден Стоунс вреди 50м фунти.

Фино е кога јувенташи лајкаат интераши :D
@Darko_ufo tuka?
Шо знам, млад е Кутињо уште, добар играч е, има голем потенцијал и мислам дека е грабеж со оглед на таа сума што ја платија Ливерпул а ако правиме муабет што освоил, тогаш е ирелевантно пошто можел да отиде у Бареслона и да се изналапа титули од клупа.

А може и ќе го лапне Барса од наредна сезона, па тогаш ако освои се живо и диво некои ќе си ги сркаат гомната.

Шо знам, млад е Кутињо уште, добар играч е, има голем потенцијал и мислам дека е грабеж со оглед на таа сума што ја платија Ливерпул а ако правиме муабет што освоил, тогаш е ирелевантно пошто можел да отиде у Бареслона и да се изналапа титули од клупа.

А може и ќе го лапне Барса од наредна сезона, па тогаш ако освои се живо и диво некои ќе си ги сркаат гомната.
Абе те пингав да реагираш за тоа што ти се побратимија овие од фан клуб со јувенташите :D

Иначе, тогаш ќе освојува ради Суарез, Нејмар и Меси, сфе на нивен грб :)

Абе те пингав да реагираш за тоа што ти се побратимија овие од фан клуб со јувенташите :D

Иначе, тогаш ќе освојува ради Суарез, Нејмар и Меси, сфе на нивен грб :)
Па и едните и другите имаат комплекси од Ливерпул изгледа, не знам. :icon_lol:

Па и едните и другите имаат комплекси од Ливерпул изгледа, не знам. :icon_lol:
Последниве 15 години, само Ливерпул може да има набиен комплекс од некој тим, не обратно :D

pa moze da se iskonpleksirani, uste gi boli juventasite golot na Luis Garsia sto se vrti niz najavni spici i den denes a interasite maestralniot gol na tores na dzuzhepe meaca hhhhhhhhhhhh

Најинтересно во вечната дебата за Кутињо е тоа што донекаде и двете страни сте во право :D, едноставно проблемот е што и едните и другите сте прагматични во проценките, а реалноста е некаде на средината.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom