Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Освен ако не имаш некои тешки проблеми со видот одма ќе видиш дека топката помина гол линија.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

ок ти човеку со орелски вид иди работи како судија и не замарај по форуми

Двете играа серија Б последниве години
Џенова 10 години веќе нема играно во Серија Б, можеби те збуниле оние 2 сезони кога за влакно се спасуваа од испаѓање и завршуваа 17то место. Сампдорија играа втора лига 2012та година мислам.
Само не заборавај дека со најголеми вложувања во трансфери немавте ништо освоено од 91 до 2005-6 ако не ги избркаа јуве во Б немаше уште до ден денешен да имате освоен
Мхм, тие 3 УЕФА куп титули од 91ва до 98ма година кој ги освои.
Ај вака, од 1991ва година до денеска да видиме кој колку титули има освоено.

Интер вкупно 13:
Серија А - 5
Копа Италија - 4
УЕФА куп - 3
ЛШ - 1

Милан вкупно 11:
Серија А - 7
ЛШ - 3
Копа Италија - 1

Јувентус вкупно 16:
Серија А - 10 (регуларни :D )
Серија Б - 1
УЕФА куп - 1
ЛШ - 1
Копа Италија - 3

Рома вкупно 4:
Серија А - 1
Копа Италија - 3

Лацио вкупно 6:
Серија А - 1
Копа Италија - 5

Реков дека нема веќе да се мешам во глупиве дискусии, али кога веќе излезе Рицоли со официјална изјава, мислам дека морав да се самоцитирам...

Еве ја прво на Рицоли изјавата:

Chiellini gets the ball,” said Rizzoli. “He adjusts it with his foot and passes it to the goalkeeper to get him to take it. But, apart from the fact the ball hadn’t stopped so play was never resumed correctly, I think in this case the referee Rizzoli judged it to be taken incorrectly.

“He therefore blew the whistle and pointed for the free kick to be taken from the correct position. The ball has to be still when taking a free kick, so in that case Rizzoli noticed the ball was not still.

“He blew the whistle twice. Going forward with the footage, the kick was taken again and once again it was not still. Rizzoli therefore whistled again and put the ball back into the right position.

“Finally the ball is still and Chiellini takes the kick. What is the controversy here? I would not criticise the official for that.”

But wasn’t Icardi going clear on goal, ask Le Iene?

“In order to be clear on goal, the ball has to be in play. We’re talking about nothing, but then that is a normal part of Italian football.

“I can guarantee you it has never happened that a referee awards a foul when a player demands it. A referee would never do such a thing.”

Еве ја и мојата...

Што има чудно во видеово? После досудениот офсајд, Келини со намера да потроши троа време ја дава полека топката кај Џиџи, тој да ја избаци во игра... Икарди мисли дека играта продолжува и нормално се стрчува кон топката, додека судијата убаво се гледа на видеото покажува со рака од каде треба да се изведе прекинот.

Некст кејс на судиско помагање ви се молам..

:kafence:

Али добро, ако вие на чело со УФОекспертиза знаете повеќе од Рицоли, Тавекио и цело ФИГЦ, ондак јас тука неможам ништо да сторам...вие сте у право

Толку од мене, се читаме во подобри времиња дечки, останете ми во добро здравје :)

Than Rizzoli said: „If Miranda or other player from other club was in the Chiellini situation, I thing that I lose my whistle“

Сериозно, што би се очекувало друго да изјави?
Впрочем, самиот факт што јавно ја објаснува ситуацијата покажува колку погрешил. Судија нема потреба јавно да ги објаснува своите одлуки ако верува дека коректно си ја завршил работата.

Реков дека нема веќе да се мешам во глупиве дискусии, али кога веќе излезе Рицоли со официјална изјава, мислам дека морав да се самоцитирам...

Еве ја прво на Рицоли изјавата:

Chiellini gets the ball,” said Rizzoli. “He adjusts it with his foot and passes it to the goalkeeper to get him to take it. But, apart from the fact the ball hadn’t stopped so play was never resumed correctly, I think in this case the referee Rizzoli judged it to be taken incorrectly.

“He therefore blew the whistle and pointed for the free kick to be taken from the correct position. The ball has to be still when taking a free kick, so in that case Rizzoli noticed the ball was not still.

“He blew the whistle twice. Going forward with the footage, the kick was taken again and once again it was not still. Rizzoli therefore whistled again and put the ball back into the right position.

“Finally the ball is still and Chiellini takes the kick. What is the controversy here? I would not criticise the official for that.”

But wasn’t Icardi going clear on goal, ask Le Iene?

“In order to be clear on goal, the ball has to be in play. We’re talking about nothing, but then that is a normal part of Italian football.

“I can guarantee you it has never happened that a referee awards a foul when a player demands it. A referee would never do such a thing.”

Еве ја и мојата...

Али добро, ако вие на чело со УФОекспертиза знаете повеќе од Рицоли, Тавекио и цело ФИГЦ, ондак јас тука неможам ништо да сторам...вие сте у право

Толку од мене, се читаме во подобри времиња дечки, останете ми во добро здравје :)
Се заебаваш?
Ти очекуваше дека Рицоли ќе искочи со изјава - да ја го фаворизирав јуве,се напраив будала и намерно ја прекинав играта за да не искочи Икарди сам со Џиџи?
Не заебавај ајде...
Да не барам сеа клипови по јутјуб,стално вака лежерно се изведувале офсајдите и никад не се прекинала играта да се изведат "правилно".Знам дека и сам си свесен за ова ама незнам зашто пробуваш да бутнеш ѕид со глава?

82036cb5819521792d61e72d08483f4076554b59a41cc0dbba6e9f8cdf13c5dc.jpg

Стварно ја претеравте, дал било дал не било, утакмицата не одлучуваше за титула па да се крева голема фама, едино ради гордоста помеѓу ривалите што нејќе пораз да се прифати..

Јас колку што знам судија никогаш не коментирал на неговиот одлуки за време на натпреварот и не смее да дава изјава,очигледно е дека Рицоли е пред пензија и си зема за право да дава изјави а по правило не смее да го прави тоа..згреши,не згреши тој секогаш стои зад одлуката и таа е негова,нема што тој да му објаснува на цел фудбалски свет што мислел и како мислел бидејќи луѓето можат поинаку да те разберат.

И искрено според мене тој е ненормален воопшто што се дрзна да објаснува,абе триста новинари да се до тебе и да те прашуваат ќе му речиш ладно "немам коментар " и готово,си има таму надлежни органи да проценат што отсудил и како отсудил а не индиректно да му се правда на навивачите на Интер за грешките негови..помина тој натпревар готово

Чакир објаснуваше после Јунајтед-Реал за црвениот на Нани.

Роки имаше интервју недела-две после Јуве-Рома 2014.

Не е првпат судија да има ваков настап.

slab sum priznavam[DOUBLEPOST=1486880968][/DOUBLEPOST]

Роки што кажа ако не е тајна?
Покриминално суден меч од тој не се памети.

Не смее да коментира,зошто тој да му објаснува за некоја негова одлука што ја направил...синкир ќе се врати времето и ќе ја смени одлуката ако даде изјава..не е негова работа тоа,си има таму потпарол во здружението за Италјанските судии или во федерацијата па тие нека дадат интервју а судијата што зема 50 пати помала плата од фудбалерите да си ја пика глата каде што не треба ми нема никаква логика.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom