Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 27.946
- Поени од реакции
- 90.082
Ширеа не ми се растресувај вака посабајлечки![]()
Морав малце да ги растресам интерашиве

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ширеа не ми се растресувај вака посабајлечки![]()
Гледам дека во секој пост се фаќаш за успехот во Европа на Јуве. Па реално гледано и не е толку депресивен, освен што нема титула од 1996. Во тој период титули освоија Порто, Ливерпул, Челзи и Интер. Дали ова докажува дека тие екипи добро работеле и дека се гиганти во светскиот фудбал а Јуве не е. Не, имале среќа да им се поклопат коцките и да го освојат ебаното натпреварување. Па Јуве до 2015, 20 години не можеше да го освои италијанскиот куп со далеку послаба конкуренција од ЛШ. Едноставно не му се поклопиле коцките. На Порто во финале им паѓа мртвиот Монако ( и различен да беше освојувачот муабетот ќе беше ист) а на Јуве најјаката Барса у историја на фудбал. На Интер му падна најутепаниот Баерн во последни 20 години. Ливерпул се враќа после 100-0 резултат и освојува на пенали. Челзи дава гол у 90 минута за нерешено, у продуженија Баерн утиња пенал и Челзи освојува на пенали. Ова нема врска со судии и успех во Европа. Па Јуве од 96 до сега има уште 4 други финалиња изгубено. Титулата на Интер од 2010 не ги прави курац ипол во однос на Јуве во последниве 21 година, туку овие едноставно немале среќа, како што немале и во ебаниот италијански куп каде судиите се истите од Серија А. Што не им наместиле и таму уште 7-8 титули?
Па 4 финалиња ако е лошо во ЛШ тогаш што да кажат Арсенал и сл екипи. Значи на Арсенал судии му местеле во времето на Анри, (го спомнувам тоа време зошто од тогаш нема титула во ПЛ) и затоа не можел да направи ништо во Европа. Па во овој период за кој се смееш 4 финалиња има само уште Барса, со таа разлика што сите ги освоила. Значи мала е разликата од полковник до покојник. Едно од овие 4 да земел Јуве, ќе го немавте аргументот со судиите и успехот во Европа. Што ќе измислевте тогаш? Од друга страна јас мислам дека и без освоена титула нема основа за таков муабет, затоа што и за 4 финалиња (5 сосе титулата од 96) во 20 години треба квалитет и не го може екипа која "судиите ја туркаат".
Не знам кој те излажал дека сум ти другар но добро. Иначе лошо се изразив можеби, го напраив од гомно подоле Матераци а не ми беше тоа намерата, ти пишав и на ФБ. Факт е дека Матераци е класа под Неста, Малдини и компанија и исто така факт е дека не разбираше многу со топка да игра, ко што не разбира ни Киелини рецимо. И што, тоа со слободните да не е точно? Или па кога ќе фатеше дијагонала да дава, грагау у пченки ќе ја опали, му ебам тоа забеганиот.Да не ми беше другар ќе те цитирав у најглуп пост у историја. Срамен пост, ниту една точна работа.![]()
Па 4 финалиња ако е лошо во ЛШ тогаш што да кажат Арсенал и сл екипи. Значи на Арсенал судии му местеле во времето на Анри, (го спомнувам тоа време зошто од тогаш нема титула во ПЛ) и затоа не можел да направи ништо во Европа. Па во овој период за кој се смееш 4 финалиња има само уште Барса, со таа разлика што сите ги освоила. Значи мала е разликата од полковник до покојник. Едно од овие 4 да земел Јуве, ќе го немавте аргументот со судиите и успехот во Европа. Што ќе измислевте тогаш? Од друга страна јас мислам дека и без освоена титула нема основа за таков муабет, затоа што и за 4 финалиња (5 сосе титулата од 96) во 20 години треба квалитет и не го може екипа која "судиите ја туркаат".
Абе не дека јас како навивач сум задоволен со порази во финалиња, далеку од тоа. Напротив, јас Јуве ги гледам како најголеми лузери во ЛШ со само 2 титули од 9 финалиња (според мене морале да имаат макар 4:5 скор). Муабетот ми е да ја доловам пошироката слика за ненавивачите на Јуве. Не може привилегиран тим, без квалитет, шлепан исклучиво на грбот на судиите да одигра 4 финалиња за последните дваесет години. Иначе кога го спомна Рикен, он само зголеми на 3-1 во финалето. Дортмунд тогаш имаше огин екипа, далеку посилна од Баерн од 2010.[DOUBLEPOST=1486469949][/DOUBLEPOST]Дечко, збориш порто имале среќа што у финале им се паднаа Монако? Истите тие мртваци со кондомија и Тулалан едвај ги поминавте на вашиот епски пат до финале.
Барселона најјака у историја на вам сви се падна? Беа прејаки, ама пичкарски е да го збориш тоа.
Немале среќа... ај еве у едно финале сте немале среќа(со милан на пенали), ама у другите? Објективно сте биле послаби и тоа е тоа.
97ма од мочана Борусија изгуби јувентус, кога анонимниот 17 годишен Ларс Рикен ве рецна.
Викаш баерн 2010 биле слаби... а претходно интерашиве изгинаа против Барса. Таа сезона кој и да им паднеше, ќе ппбедеа, пошо беа најјаки. И тоа е тоа.
Вие 5 титули по ред цепате, а неможете Атлетико да го тепате.
Не биди ко уфо што се вади на судиите и ти да вадиш некакво си божјо проклетство и несреќа у финалиња.
Па и Јуве ги поминувал Реал, Дортмунд и сл до финале ама таму не им паднал Монако или Валенсија туку Барса каде коефициентот за освојување и беше 1,3-1,4 ако не се лажам.Ај ај ај Баерн најслаб во историја ни се падналА на патот до титулата едино ЦСКА ни беше зицер противник, останатото беше: Челзи кој освојуваше премиер лига со поставени рекорди во голови или бодови, нешо така беше, Барселона, ваљда не морам да кажувам за нив и во финалето Баерн кој пред тоа го избаци Манчестер Јунајтед на Ферги.
Вие 5 титули по ред цепате, а неможете Атлетико да го тепате.
Не биди ко уфо што се вади на судиите и ти да вадиш некакво си божјо проклетство и несреќа у финалиња.
Van Buyten- Demichelis, verojatno najlosoto centralno duo sto zaigralo vo finale LSФакт е дека Баерн не беше јак како под палката на Јуп или Пеп, ама дека бил најслаб... Имаа добра екипа и тогаш, Робен, Рибери стандард, Гомез ако не се лажам напред, Швајни мајни, не заебавај и ти, топ екипа си беа. Тоа што Интер беше прејак тогаш е сосема друга работа.![]()