Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Изгубија како матори , и сега за Киелини се фатија , ме боли курот

Киелини имаше очаен старт на кариерата каде што мислам дека почна како лев бек. Но откако го префрлија во централен дефанзивец израсна во одличен играч. И да со оглед на недостаток на класа дефанзивци што Италија ги има произведено последниве години може да се земе во предвид дека е можеби најдобар. Мада пред него би го ставил Барзаљи. Човекот малку покасно дојде во голем клуб али цела кариера ја игра на ниво. И во Палермо и во Германија дур беше.

Абе каков Барзаљи што ти е, Киелини е доктор за него.
Дефинитивно Киелини е еден од најдобрите одбранбени играчи во Италија во последнава декада и пол, односно после заминувањето на старата гарда: Малдини, Неста, Замброта и коНпанија. Не го ставајте Матераци во тие класа дефанзивци, ликот ништо не разбира од фудбал, класичен копач, ама не верувам дека има фан на Интер што не го обожава Матераци. Секогаш давал 110% кога играл, единствено маана му беше што мислеше дека знае да шутира слободни. :pos::pos: Ако не се лажам Мурињо будалата му даде да шутира одлучувачки пенал на резултат 2-2 против Аталанта, односно со таа победа освојувавме титула, секако братот промаши па моравме да се помачиме за да ја освоиме. :icon_mrgr:

Барзаљи е подобар дефанзивец од Киелини, мислам дека секој што го следел Јувентус детално последниве 5 години, ке го каже тоа.
Едноставно човекот е без грешка, за разлика од Киелини кој што знае да направи и смотани фаули за пенал и црвен картон.

Проблемот е што Барзаљи доста време помина во слаби клубови, до негова 24-5 година, па малку се изгуби на фудбалската мапа откога отиде во Германија, затоа и за смешни пари беше донесен.
А и тој самиот си има кажано дека по доаѓањето во Јуве сфатил што е прав победнички менталитет и дека многу се подобрил од тогаш.

Да беше во голем клуб уште од млад, како Киелини, и да го држеше истово ниво барем едно 10 години, не Киелини, ќе беше во иста класа како и легендарните италијански дефанзивци последниве 20 години, во тоа не се сомневам.

Последниве години, под капа на Алегри, според мене Бонучи>Киелини>Барзаљи.

Барзали газеше кога Конте беше тренер, сега е малце стар за да се мерит со Бонучи кој е лидер под водство на Алегри.

Шо им фали бе на ББК ?
Па и еден куп други шо имаа пропратни улоги у репрезентација од таа гламурозна генерација на Канаваро Неста Малдини Матераци(шо беше копук тежок,провокатор и џукела,ама далеку дека беше просек играч иако не спаѓа у кремот) .
Секако дека такви играчи поставуваат високи стандарди,ама и причата е исфурана малку.Барза го фати малку тој период ама не беше у прв план.
А ако идеме индивидуално,Барза е комплетен штопер,ама сеуште е потценет.
Бонучи израсна у суперквалитетен последниве 2 години и меѓу најдобрите ball playing штопери,а Џорџоне е стара школа,физички доминантен,бескруполозен ,тип шо ќе го хејтате освен ако игра у тимот за кој навивате.

За пеналот на "Икарди " многу ми е интересен фактот шо тој самиот корнер побара,а ваму 24 часа се збори за некаков пенал.Нека се усогласат шо уствари сакаат.

Јако беше дербито,интер покажа дека има напредок за разлика од почетокот сега со Пиоли,ама не е ова екипа за врвот сеуште.

Последниве години, под капа на Алегри, според мене Бонучи>Киелини>Барзаљи.

Веднаш според муабетот се познава дека го немате многу гледано Барзаљи..убедливо најдобриот и најстабилниот дефанзивец во Јувентус беше неколку години само сега што е паднат со оглед на годините...и тоа чоекот за годините беше доста брз..се сеќавам на еден натпревар против Наполи ги искина во шпринтој иако имаше 33-34 години.[DOUBLEPOST=1486416926][/DOUBLEPOST]
Шо им фали бе на ББК ?
Па и еден куп други шо имаа пропратни улоги у репрезентација од таа гламурозна генерација на Канаваро Неста Малдини Матераци(шо беше копук тежок,провокатор и џукела,ама далеку дека беше просек играч иако не спаѓа у кремот) .
Секако дека такви играчи поставуваат високи стандарди,ама и причата е исфурана малку.Барза го фати малку тој период ама не беше у прв план.
А ако идеме индивидуално,Барза е комплетен штопер,ама сеуште е потценет.
Бонучи израсна у суперквалитетен последниве 2 години и меѓу најдобрите ball playing штопери,а Џорџоне е стара школа,физички доминантен,бескруполозен ,тип шо ќе го хејтате освен ако игра у тимот за кој навивате.

За пеналот на "Икарди " многу ми е интересен фактот шо тој самиот корнер побара,а ваму 24 часа се збори за некаков пенал.Нека се усогласат шо уствари сакаат.

Јако беше дербито,интер покажа дека има напредок за разлика од почетокот сега со Пиоли,ама не е ова екипа за врвот сеуште.

Малце и ја претерувате со Канаваро,мислам дека најдобри дефанзивци беа Неста,Замброта и Малдини од Италјанците и Турам од странците..овие делеа од сите ..сега за мене лично Барзаљи и Самуел се во оваа клапа ама не играа толку многу години на врвно ниво како овие па затоа неможиме да ги ставиме на ист ранг иначе во квалитет се тука некаде...а дека Канаваро бил многу јак дефанзивец тоа на некое детиште спомнувајте му го што го нема гледано и ќе увиди според златната топка што ја освои во 2006 година.

Ајде во Реал Мадрид што го правеа магаре разбирам,сепак Реал игра офанзивен фудбал и премногу простор имаа назад..ама со две добри сезони во Јувентус 2004/2005 и 2005/2006 не се станува еден од најдобрите дефанзивци во историјата..како да заборавате каков играч беше во Интер претходно..според мене на исто ниво со Матераци..онака добри дефанзивци ама не класа

Да ви го ебам Барзали, Киелини и Бонучи у уста, цела Италија си збори за тоа како на Интер не му беа досудени најмалку 2 пенали, вие тука ми го дрвите курот за сосема нешто небитно и ми глумите поштени луѓе против непоштена екипа(ова последното за некои фанови на Интер).

Ми мириса дека не е далеку денот кога ќе има пак бомби, е тогаш ќе видиме на дело што се дешавало.

Италија е земја на корупција и мафија ќе дојде денот кога сето тоа ќе излезе на виделина, а до тогаш ќе треба да ве трпиме тука како јадете гомна дека сте најдобри на свет, и дека сте невини(колку што се курвите кај МТВ).

Бонучи ти е баш ко кажа предаторот... играч кој покрај тоа што е супер дефанзивец, поседува одлични технички способности со топка, знае да даде добар пас, ретко кикса (за разлика од Киелини и Барзаљи) при висок пресинг, знае да набаци, и е корисен при корнер ситуации.
другиве се можеби подобри дефанзивци од овој, поробустни, поцврсти ради самиот физикус кој го поседуваат... Но немаат таква техника како овој. Неможат да допринесат у играта како Леонардо.
Не ме заебавај Киелини со она негово елегантно балетанско движење коа појде напред, смешен е :D
А Барзаљи ради тоа што е крупен е поспор во реакциите, иако за неговите години е одлично физички спремен, и самото искуство му иде у прилог у предвидување на играта.
А во овој современ фудбал, нападот (барем во италија) почнува од одбраната, и затоа според мене е подобар бонучи.

И да, не го потценувајте Матераци. тогаш коа требаше да игра како што треба, тогаш коа највеќе требаше да биде гнаса, он го напраи тоа што го напраи и е многу заслужен за таа титула СП (не дека другите не се, да не ме сфатите погрешно).
ВО најдобрите години он беше дел од Интер коа тоа беше трета екипа во италија, тука некаде со Лацио и Рома. Тоа време интер имаше безброј нерешени утакмици. Немаше адекватен партнер во Кордоба, после Калчополито кога Интер беше доминантен, веќе беше 32/33 години.
Милан и Јуве тие години беа пресилни, иако не се за занемарување и другиве што ги набројав.
Плус, не е исто да си играч на Интер во тоа време против Јуве/Милан/Рома/Лацио/Фиорентина па и сите екипи од Италија, и не е исто да си денес играч на Јуве и да играш против другите.
Не викам дека е подобар од денешниве на Јувентус, ама дека Матераци бил дрво... не се согласувам.

Незнам шо толку сте се воспалиле, Интер една шанса немаше второ полувреме, а вие сте запнале два, три, пет пенали, како се расфрлате со пеналиве ко жолти картони да се.

Уште три дена да играја Интер гол немаше да дајт, гледајте малце реално, ептен се залетавте, исто како минатата утакмица каде што победивте со играње во едно полувреме, ама видовме после што ви се деси.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Абе тоа што Интер во второ немал шанса не значи дека Киелини може да дели лакти и да не се судат пенали, мислам немаат допирни точки овие две работи, дури и Интер да изгубеше 5-0 тоа нема да го смени фактот дека требаше и мораше да се свири најмалку еден пенал.

Исто така ни Јувентус немаше да даде гол, еден таков шут во 100 години се дешава, Квардадо никад нема да ја шутне пак... Ништо посбено не покажаа, дури и Дибала на среќа лупна една статива уште 100 такви шута ќе утепа 99 во публика.

и 5 пенали да судеа за Интер, Јувентус пак ќе си биде шампион.
sad but true.

Ок love ;)

Веднаш според муабетот се познава дека го немате многу гледано Барзаљи..убедливо најдобриот и најстабилниот дефанзивец во Јувентус беше неколку години само сега што е паднат со оглед на годините...и тоа чоекот за годините беше доста брз..се сеќавам на еден натпревар против Наполи ги искина во шпринтој иако имаше 33-34 години.[DOUBLEPOST=1486416926][/DOUBLEPOST]

Малце и ја претерувате со Канаваро,мислам дека најдобри дефанзивци беа Неста,Замброта и Малдини од Италјанците и Турам од странците..овие делеа од сите ..сега за мене лично Барзаљи и Самуел се во оваа клапа ама не играа толку многу години на врвно ниво како овие па затоа неможиме да ги ставиме на ист ранг иначе во квалитет се тука некаде...а дека Канаваро бил многу јак дефанзивец тоа на некое детиште спомнувајте му го што го нема гледано и ќе увиди според златната топка што ја освои во 2006 година.

Ајде во Реал Мадрид што го правеа магаре разбирам,сепак Реал игра офанзивен фудбал и премногу простор имаа назад..ама со две добри сезони во Јувентус 2004/2005 и 2005/2006 не се станува еден од најдобрите дефанзивци во историјата..како да заборавате каков играч беше во Интер претходно..според мене на исто ниво со Матераци..онака добри дефанзивци ама не класа

Џони брат,пред Јуве Канаваро кај вас играше,доволен е тој податок зошто неможеше да исплива на површина квалитетот .Од Грешко,Емре и остали велемајтори :D
Претходниот период во Парма и општо во репрезентацијта,скоро 10 тина години Фабио играше на врвно ниво.Јес да Неста беше пошмеќер,ама овој ги чистеше сите срања и пар со него затоа и така добро играа у тандем.На страна периодот од двете сезони у Јуве и светското 2006 шо му беше врвот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom