Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Топ си е Келини бре, најбоље дефанзивец што го дала Италија последниве 15 години... Тоа со лигавењето на терен мислам дека му е само една глума се со цел да ги нервира противничките играчи коа бркаат резултат. Неможеш да кажеш дека човек од 190 см кој во секој дуел влага максимално фајтерски, и каде честопати му ја пукале главата и носот, да плаче ко пичка на секој дуел... Се е тоа тактика мике мој, притисок врз противнички играчи, и стварање дополнителна нервоза кај нив. Нешо као Ферги и часовникот во 90тата минута :icon_mrgr:

Зборете што сакате за него, али сите од вас би убиле да имате таков дефанзивец во екипа... Фреди Кругер бре по фаца :LOL:

Киелини е од оние кои ако се во твојот тим најмногу ќе ги сакаш, а ако ти е противник ќе ти биде одвратен до даска. Не е ни прв ни последен таков фудбалер или пак тренер.

Киелини е од оние кои ако се во твојот тим најмногу ќе ги сакаш, а ако ти е противник ќе ти биде одвратен до даска. Не е ни прв ни последен таков фудбалер или пак тренер.
Класичен Ван Бомел, го закасав единствено откако дојде во Милан.

Класичен Ван Бомел, го закасав единствено откако дојде во Милан.
Koга се појавија некои шпекулации дека е можно Пепе од Реал да дојде во Јуве, одма реков дека секој меч ќе му посакувам тешка повреда. Овој створ нема шанси да ми биде омилен па макар душа оставил за тимот.

Koга се појавија некои шпекулации дека е можно Пепе од Реал да дојде во Јуве, одма реков дека секој меч ќе му посакувам тешка повреда. Овој створ нема шанси да ми биде омилен па макар душа оставил за тимот.
Добро Пепе е болен играч, има разлика од Бомел и Киелини до него, не ми е јасно само како издржа толку време у тим ко Реал со сите тие испади шо ги имаше низ сезоните.

Топ си е Келини бре, најбоље дефанзивец што го дала Италија последниве 15 години... Тоа со лигавењето на терен мислам дека му е само една глума се со цел да ги нервира противничките играчи коа бркаат резултат. Неможеш да кажеш дека човек од 190 см кој во секој дуел влага максимално фајтерски, и каде честопати му ја пукале главата и носот, да плаче ко пичка на секој дуел... Се е тоа тактика мике мој, притисок врз противнички играчи, и стварање дополнителна нервоза кај нив. Нешо као Ферги и часовникот во 90тата минута :icon_mrgr:

Зборете што сакате за него, али сите од вас би убиле да имате таков дефанзивец во екипа... Фреди Кругер бре по фаца :LOL:

Ако Киелини е најбоље дефанзивец што го дала Италија последниве 15 години, тогаш дефинитивно треба да ми дадеш број од твојот дилер. Сакам и ја такво психоделично искуство да доживеам.

Не дека Киелини е поарен, вчера со мајагери му влезе на еден од играчите на Интер, не ми текнува кој беше, и Рицоли свири фаул а Киелини се чуди уште па и нервозен зошто не е топка за Јувентус... А да го поткачеше ќе му искршеше 10 ребра и желудник низ нос ќе му искочеше, да му ебам тоа закоравениот искривен нос у пичка.

Ако Киелини е најбоље дефанзивец што го дала Италија последниве 15 години, тогаш дефинитивно треба да ми дадеш број од твојот дилер. Сакам и ја такво психоделично искуство да доживеам.

Не пер, Ромањоли е :)

Не пер, Ромањоли е :)

Пред 15 години Неста беше 24 години, чисто информативно.

Оваа 3ка италијанци се 0 за тоа што беа италијанските дефанзивци пред 10ина години. Апсолутно тешка 0. Нивната доминантност се должи единствено на падот на лигата, концептот на Конте и доминацијата на Јувентус.
Само некој што е ултра глуп може да проба да ги спореди моменталниве дефанзивци на јуве со оние кои жареа и палеа низ италија во нејзините златни времиња, дали италијанци или странци , сеедно.

Ај кажи ми еве од 2001-2002 па навака, кој јак дефанзивец го дала Италија, освен овие тројцава што се во Јуве на чело со Келини?
Значи играчи кои излегле од италијанските младински школи тој период... Не ги спомнувај само Малдини, Неста, Матераци, Канаваро дека тие веќе тогаш биле докажани дефанзивци со големо искуство позади нив.
Затоа јас пишав најдобар дефанзивец што го дала Италија последниве 15 години

П.С. Нигде не ги споредив со таа старата гарда на дефанзивци

^^Иначе по 2 меча суспензија за Икарди и Перишиќ.

Среќа не го погодил Икарди рицоли со шутот ...гарант ќе добиеше доживотен бан од играње фудбал.

Само не ми е јасно како кога му се дерат у фаца одредени играчи на истиот тој Рицоли (да не ги именувам) ладно ги игнорира а вчера реши да биде судија кој што ќе суди по сите правила и ќе пријавува се хах...

Ај кажи ми еве од 2001-2002 па навака, кој јак дефанзивец го дала Италија, освен овие тројцава што се во Јуве на чело со Келини?
Значи играчи кои излегле од италијанските младински школи тој период... Не ги спомнувај само Малдини, Неста, Матераци, Канаваро дека тие веќе тогаш биле докажани дефанзивци со големо искуство позади нив.
Затоа јас пишав најдобар дефанзивец што го дала Италија последниве 15 години

П.С. Нигде не ги споредив со таа старата гарда на дефанзивци

Неста тогаш имал 24 години, цела кариера пред него. Да, со огромно искуство позади себе. Но сепак релативно млад пред 15 години.
Ако збориме за италијани, океј, држи вода. Би ги додал само Масимо Одо и Замброта. Не дека се ептен подобри, туку вреди да се спомнат, одиграа 3/4 страшни сезони back in the days, кога имаа далеку потешки противници од тоа што го имаат баткиве од Јуве денеска.

А ако у муабетов се вклучени и странци тогаш има барем уште неколку, еве Самуел,Маикон и Силва на пример.

Неста тогаш имал 24 години, цела кариера пред него. Да, со огромно искуство позади себе. Но сепак релативно млад пред 15 години.
Ако збориме за италијани, океј, држи вода. Би ги додал само Масимо Одо и Замброта. Не дека се ептен подобри, туку вреди да се спомнат, одиграа 3/4 страшни сезони back in the days, кога имаа далеку потешки противници од тоа што го имаат баткиве од Јуве денеска.

А ако у муабетов се вклучени и странци тогаш има барем уште неколку, еве Самуел,Маикон и Силва на пример.

Неста играше за Лацио од 93та година заедно со пијаницата Гаскоњ и Сињори. Значи во 2002 имал 9 години искуство позади себе, што не е малце

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom