Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Вистинската причина зошто Пиоли ги внесе Едер и Паласио да го бркаат резултатот...

$_35.JPG
:icon_mrgr:

Инаку лепаков е типичен cry me a river фан, сите му се криви освен неговиот тим.

:pipi:

Инаку лепаков е типичен cry me a river фан, сите му се криви освен неговиот тим.

Cuadrado used excessive forcе when he scored the goal. Прејако ја рогна сите видовме.

“Using excessive force” means that the player has far exceeded the necessary use of force and is in danger of injuring his opponent. (A player who uses excessive force must be sent off)

Вистинската причина зошто Пиоли ги внесе Едер и Паласио да го бркаат резултатот...

$_35.JPG
:icon_mrgr:

Toa Inter sto igrase slabo vtoro poluvreme ne go menuva faktot deka ne bea svirnati dva penali i nepravedno bese prekinata akcijata na Ikardi... Toa go potvrdija i mediumite niz Italija.

зошто Рома ги спомнувате кога се во прашање пеналите,за Наполи, Лацио и Торино се досудени повеќе, башка против Рома се имат досудено многу пенали оваа година, гледав статистика пред некој ден

Непристрасност левел: Бранко Илиевски :kafence:
брат ме боли за Интер, сакав да победи за да биде поинтересно и можда пошто сакам потајно Наполи да земе :P

Манчукиќ претрча 15 км вечерва и не е ни чудо да го фатило грч. Плус со тоа не задржа ни 5 секунди од времето а за Фиорентина за слични работи влегуваа носилки на терен и имаше 4-5 пати по две или три минути прекини а на крај судијата продолжи 3 минути наместо 15 сосе замените.
Манџукич е играчиште бе и со скршена нога ќе игра само да не задржи време пошто таков е менталитетот на Јувентус нели,никад да не лежат на терен и да чуваат водство :icon_mrgr:

btw 6 минути имаше продолжение не 3

Пратам секој ден инфо од италијански медиуми,никој од медиумите не пиша дека имало некакви пенали, освен Пиоли и Даре..

Манџукиќ првин ја удри топката,овие извадија слика да се прикаже како му ја собира ногата на Икарди
5805b78fd0832cce5b051ef5a03a68a8-31042-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.jpeg

Другата ситуација,Киелини беше во предност и во подобра позиција,го подигна лактот да ја задржи позицијата,во таква ситуација не е пенал.

Прво полувреме Интер ме изненади доста,играа офанзивно и вршеа силен пресинг,резултат беа неколку шанси иако повеќе беа индивидуални потези ,пример шансата на Марио дојде случајно по префрлување на цела средина ја Јуве,тука го кривам Киелини што му остави толку простор,исто и при шансата на Икарди можеше подобро да реагира,или Бонучи беше тоа не ми текнува.

Јуве во прво покрј голот имаше две пречки,шанса на Манџукиќ.

Второ полувреме Интер беа изгубени,психички беа потрошени,имаа една две контри и тоа беше се од нив.Јуве имаше шанси со Пјанич сам пред гол,шанса на Игуаин,шанса на Манџукиќ со глава,според газета Хандановиќ беше најбољи играч на терен па чудно ми е малце што тука се пишува дека Интер бил рамноправен па уште биле на ниво на Јуве, ко миланезите освоија суперкуп и со две три засилувања ќе се бореле за скудето:unsure:

Да ремизираме,7 удари у гол према два на Интер,две пречки покрај голот,5 клучни одбрани на Ханданович(најбољи на терен) према 0 на Џиџи.

Тоа е.

Прво полувреме Интер ме изненади доста,играа офанзивно и вршеа силен пресинг,резултат беа неколку шанси иако повеќе беа индивидуални потези ,пример шансата на Марио дојде случајно по префрлување на цела средина ја Јуве,тука го кривам Киелини што му остави толку простор,исто и при шансата на Икарди можеше подобро да реагира,или Бонучи беше тоа не ми текнува.

Јуве во прво покрј голот имаше две пречки,шанса на Манџукиќ.

Второ полувреме Интер беа изгубени,психички беа потрошени,имаа една две контри и тоа беше се од нив.Јуве имаше шанси со Пјанич сам пред гол,шанса на Игуаин,шанса на Манџукиќ со глава,според газета Хандановиќ беше најбољи играч на терен па чудно ми е малце што тука се пишува дека Интер бил рамноправен па уште биле на ниво на Јуве, ко миланезите освоија суперкуп и со две три засилувања ќе се бореле за скудето:unsure:

Да ремизираме,7 удари у гол према два на Интер,две пречки покрај голот,5 клучни одбрани на Ханданович(најбољи на терен) према 0 на Џиџи.

Тоа е.

Премногу пристрасност има во твојот пост,прво полувреме во поголемиот дел од натпреварот Интер ја контролираше играта и имаше три чисти шанси каде еднаш Буфон интервенираше ..една на Марио,една на Перишич со глава и една на Икарди каде го промаши голот..Јувентус ги имаш шансите на Дибала каде ја погоди пречката иако и тоа можи да се окарактеризира како индивидуален потег и Манџукич каде дојде од безвезен центаршут или безидејност на Лихштајнер..немој да ми се правдаш дека шансите на Јувентус беа од некакви изградени акции..всушност и самиот гол дојде од избиена топка од корнер ама и тоа е дел од фудбалот.

Во второто полувреме Интер притискаше до кај 70-та и ја држеше топката но немаа сили за да направат посериозна шанса..Пјанич имаше чиста шанса за 2-0 но не ја искористи и потоа Интер имаше две ситуации на полуконтри 3 на 2 каде Икарди ја опали втрибини и 3-1 каде Едер си еба мајката..после 75 не ја гледав и не знам за понатаму ама Јувентус ништо посебно не изигра освен што делуваа многу цврсто и стабилно назад

Манџукич е играчиште бе и со скршена нога ќе игра само да не задржи време пошто таков е менталитетот на Јувентус нели,никад да не лежат на терен и да чуваат водство :icon_mrgr:

btw 6 минути имаше продолжение не 3
Па не трчаше Манџукиќ, лежеше на терен со грч ама за разлика од мечот во Фиренца не влегоа носилки на терен туку играта продолжи додека овој лежеше. Со Фиорентина неколку пати влегуваа луѓе со носилки за после минута истите изнесени играчи да трчаат ко да е почеток на мечот. Можеби докторите на Фиорентина имаат некој магичен напиток, еве не знам...

Премногу пристрасност има во твојот пост,прво полувреме во поголемиот дел од натпреварот Интер ја контролираше играта и имаше три чисти шанси каде еднаш Буфон интервенираше ..една на Марио,една на Перишич со глава и една на Икарди каде го промаши голот..Јувентус ги имаш шансите на Дибала каде ја погоди пречката иако и тоа можи да се окарактеризира како индивидуален потег и Манџукич каде дојде од безвезен центаршут или безидејност на Лихштајнер..немој да ми се правдаш дека шансите на Јувентус беа од некакви изградени акции..всушност и самиот гол дојде од избиена топка од корнер ама и тоа е дел од фудбалот.

Во второто полувреме Интер притискаше до кај 70-та и ја држеше топката но немаа сили за да направат посериозна шанса..Пјанич имаше чиста шанса за 2-0 но не ја искористи и потоа Интер имаше две ситуации на полуконтри 3 на 2 каде Икарди ја опали втрибини и 3-1 каде Едер си еба мајката..после 75 не ја гледав и не знам за понатаму ама Јувентус ништо посебно не изигра освен што делуваа многу цврсто и стабилно назад

Еј да на Перишич ја заборавив,ипак факт е дека Интер играше едно полувреме само,пишав дека играа доста добро прво полувреме,повеќе беше моја критика за одбраната на Јуве при шансите на Марио и Икарди затоа обично немаат проблеми во такви ситуации и малку аматерски делуваа.

И ти пристрасно гледаш ондак кога ми зборуваш за безопасни контри во второ и како притискале до 70-та минута,немаше никакво притискање,не постоеа на терен,факт е дека Ханданович беше најбољи на терен.

И како според вас Интер беше рамноправен а играше само едно полувреме?утакмица се игра 90 минути.[DOUBLEPOST=1486388051][/DOUBLEPOST]
Па таа со глава на Ужасниот не знам кој ја одбрани, можда Кименти?

Ја заборавив шансата на усташот а и идеше во Буфон така да небитен е:D и што му е филмот што е нонстоп накурчен против Јуве му ебам фацата грда,прошлата му се курчеше на Квадрадо оваа Хуанито го поздрави:D
giphy.gif

Освен Дарко Уфо можда, не гледам кој друг рече дека Интер бил рамноправен... Да беше, ама во првото полувреме, второ полувреме мизерија и секој од нас пиша дека Јувентус заслужено победи, така да не знам зошто ги извртуваш работите. Муабетот на мене, а верувам и на пар други Интераши ни беше дека оваа утакмица е добар показател оти Јуве не е непобедлив и семоќен и може да се игра против него, односно дека има доста маани и дупки во играта сезонава.

Според мене вчера убедливо најдобар играч на теренот, исто и коментаторите на Медиасет го пофалија ептен, не сум видел оценки после мечот.
Никогаш не сум ги негирал фудбалските квалитети на Киелини освен тие за игра со топка, пошто тоа му е многу слаба страна. И за утакмицава не искоментирав за неговиот настап туку за понашањето лингурско што му е пракса на секоја ебана утакмица. Класичен лингур е Киелини, баш како куче лингур, џукела, лае лае лае и коа ќе се свртиш ќе те укаса за нога. :icon_mrgr:

зошто Рома ги спомнувате кога се во прашање пеналите,за Наполи, Лацио и Торино се досудени повеќе, башка против Рома се имат досудено многу пенали оваа година, гледав статистика пред некој ден

Затоа што имаат меморија на риба :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom